Testpanel: Miele Blizzard CX1 Red EcoLine

Het Kieskeurig.nl testpanel geeft meerdere keren in het jaar een onafhankelijke mening over een product. Hiermee proberen we consumenten optimaal en op een eerlijke manier te informeren voordat zij overgaan tot een aankoop. In dit rapport lees je hoe de Miele Blizzard CX1 Red EcoLine getest.

De slede stofzuiger Miele Blizzard CX1 Red EcoLIne heeft een vermogen van 800 watt. De stofzuiger is zakloos. Het legen van de stofzuiger is hygiënisch door de gescheiden opvang van het grove en fijne stof. De stofzuiger heeft vier zuigniveaus. De stofzuiger verbruikt 25 kWh gemiddeld op jaarbasis. De inhoud van het stofreservoir is 2 liter en de stofzuiger heeft een bereik van 10 meter. De stofzuiger heeft een 3-delige set die bestaat uit: Meubelzuigmond, kierenzuiger, reliëfborstel. Een parkeerstand en een automatisch oprolsysteem voor het snoer zijn ook aanwezig.

Aantal testers: 5
Geslacht: 3x man & 2x vrouw
Testperiode: Oktober 2016
Duur: 2 weken       

Verwachtingen

Tamara (40)
Ik was vooraf heel blij om de Miele te testen en had verwacht dat mijn huidige Philips stofzuiger in het niet zou vallen maar niets was minder waar. Vooral de zuigkracht van de Miele viel erg tegen. Mijn huidige stofzuiger is veel krachtiger en dat had ik zeker niet verwacht.

Leon (39)
Wij hadden een Dyson waar we heel te vrede over zijn. Maar de Blizzard is toch krachtiger tijdens het zuigen.

Michael (41)
Het is echt mooi vormgegeven, super handig in het gebruik en acceptabel geluidsniveau. De traploze instelling van de zuigkracht is even wennen maar verder goed toepasbaar. De zuigkracht is overall goed met die instelling voor tapijt; etc als absolute topper.

Kirsten (31)

Doet wat een stofzuiger moet doen; goede zuigkracht, makkelijke wending en simpele bediening.

Matthijs (31)
Hij is heerlijk stil, vergeleken met de Dyson, hij loopt prettig mee. Het snoer is net even een fractie korter waardoor ik iets beter moet kijken om het huis door te komen. Het borstel opzetstuk is niet mee te nemen of op te bergen aan de stofzuiger.

Positieve punten

Tamara
Mooi design. Fantastische 'wegligging' door de zwenkwieltjes. Hygiënische reiniging van de opgezogen stof.

Leon
+ Stille motor
+ Verschillende standen van de motor
+ Het stofopvangbak.

Michael
Stil, manoeuvreerbaar, zuigkracht, styling, automatisch oprolsysteem voor het snoer.

Kirsten
Stofzuigerzakloos en gevoel van minder stof in huis.

Matthijs
Het geluidsniveau (vergeleken met de Dyson), de vormgeving en de handigheidjes in zijn ontwerp. De zuigkracht (welke instelbaar is) en het zakloze ontwerp. Het comfort oprolsysteem waarbij je de knop niet ingedrukt hoeft te houden en de zwenkwieltjes waardoor de stofzuiger goed volgt en makkelijk even een andere route op te duwen is.Verbeterpunten

Tamara
- Betere zuigkracht. Compact formaat.
- Minder zwaar.

Leon
De dikke zuigmond op de vloer komt niet overal onder.

Michael
- Parketborstel eraan toevoegen.
- Mondstuk voor harde vloeren mag lichter.

Kirsten
De stofzuiger is zwaarder dan onze huidige stofzuiger en heeft een minder lang snoer, maar dit weegt niet op tegen de voordelen van een stofzuigerzakloze stofzuiger en de zuigkracht van dit apparaat.

Matthijs
Het zou prettig zijn om ook de reliefborstel mee te kunnen nemen aan de stofzuiger. Het snoer zou ook wellicht een halve meter langer mogen zijn. Het Comfort oprolsysteem werkt prima, alleen is de snelheid van het oprollen wat aan de hoge kant, waardoor dit wat lomp overkomt, niet passend bij de rest van de stofzuiger.


Eindoordeel

Miele Blizzard Red EcoLine kopen


Miele Blizzard CX1 Red EcoLine rood

Miele Blizzard CX1  Red EcoLine rood
12 reviews

Ervaring

Tamara
De positieve punten vond ik met name de zwenkwieltjes en de vormgeving. Echter, de belangrijkste punten zoals de zuigkracht en ook het gebruiksgemak an sich vielen tegen. De stofzuiger is groot en vrij zwaar. Voor trappen is dat bijvoorbeeld heel onhandig.

In tegenstelling tot mijn verwachting ben ik nu heel tevreden over mijn eigen stofzuiger...dat had ik zeker niet gedacht.

Leon
Het is een fijne stofzuiger die gemakkelijk achter je aan rolt. Het mondstuk heeft een borstel met twee standen voor tapijt en parket wat zeer functioneel is. Hierdoor is deze echter wel groot waardoor hij niet overal onderdoor kan. Maar dat wordt weer goed gemaakt door de stille motor.

Michael
Opvallend makkelijk te hanteren en manoeuvreerbaar. De traploze instelling van de zuigkracht is even wennen maar verder goed toepasbaar. De zuigkracht is overall goed met die instelling voor tapijt; etc als absolute topper. De brede zuigmond voor harde vloeren icm met de telescopische. Zuigbuis vond ik wel aan de zware kant. Had iets lichter gemogen. De XL-parketborstel had ik ook graag willen testen maar zat helaas niet bij mijn testmodel.

Kirsten
Wij vinden de Blizzard CX1 een fijne stofzuiger. Hij is krachtig en we hebben het gevoel dat er minder stof in het huis blijft hangen/rondzwerven. We hebben een houten vloer en linoleum waar de stofzuiger prima uit de voeten kan.
De bediening is simpel en doeltreffend, een aanwinst voor het huishouden. Zeker omdat er meerdere gezinsleden een huisstofmijt-allergie hebben.

Matthijs
De Blizzard is een prettige stofzuiger die zich goed kan meten aan de Dyson. Hij is ""heerlijk stil"" vergeleken met de Dyson en wat praktischer vormgegeven (minder excentrieke vormen) De zuigvoet maakt zuigen onder het bed (met allerlei snoeren) een minder grote klus, vanwege de vormgeving (Dyson heeft uitsteeksels waardoor je regelmatig blijft hangen). De voet is iets aan de hoge kant, waardoor je net niet overal lekker onder kan komen.

Qua zuigkracht en schoonmaken doet hij het perfect, het gescheiden verzamelen van het grove vuil en het fijne stof geeft minder rommel bij het legen van de opvangbak. Het loshalen van de opvangbakken gaat ook soepel, alleen het terug plaatsen moet wel een beetje oplettend gebeuren, de bak wordt net niet helemaal lekker begeleid in het begin.

Ook vind ik het wat jammer dat de reliefborstel niet vast te maken is aan de stofzuiger om deze mee te nemen, aangezien ik deze borstel toch regelmatig gebruik (kastjes afstoffen of de traptreden zuigen).

De rest van de accessoires is wel makkelijk te pakken en weer op te bergen. De meubel zuigmond heeft een prettige borstel waar ik meer vertrouwen in heb qua levensduur (deze is van rubber, niet van stof.) Ook is de mogelijkheid de stofzuigvoet + stang aan de zijkant van de stofzuiger te parkeren een prettige optie. Hierdoor zet je deze makkelijker even weg.


Het was wel even wennen dat je niet gelijk hoort dat je de stofzuiger aan hebt gedrukt, deze moet even op gang komen waardoor ik deze bij eerste gebruik meteen uit gedrukt had omdat ik dacht dat ik niet goed op de knop gedrukt had. Het instellen van de zuigkracht is wel erg makkelijk en is een prettige functie (Dyson heeft deze optie niet).