Testpanel LG 55LB870V led tv

Op deze pagina vind je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel van de LG 55LB870V led tv.
Maar liefst 8 testers hebben 2 weken lang de LG 55LB870V Smart led tv getest.

Bij deze test hebben de testers onder andere gelet op de beeld- en geluidskwaliteit, het gebruikersgemak, de functionaliteiten en de duurzaamheid van de led tv.

De positieve punten van de LG 55lB870V led tv

Wendy, 37 jaar:
“Het is een mooie tv, met goede beeld- en geluidskwaliteit. Erg fijn om dit tijdens het WK ervaren te hebben. De tv is gebruiksvriendelijk, makkelijk kanalen instellen, vooral door het overzichtelijke menu en bijbehorende uitleg animatie. De afstandsbediening is ook een erg fijne toevoeging, vooral leuk om er spelletjes mee te doen op de tv. En als je eraan gewend bent ook makkelijk te gebruiken voor de overige dingen.”

Vincent, 41 jaar:

“Mooi scherp en helder beeld zowel normaal, HD als 3D! Geluid is erg goed dankzij de meegeleverde standaard/boxen.Het design is erg mooi en past zo goed als in elk interieur qua style. Het installeren van de tv is erg handig en intuïtief, mede door de wizard welke LG gebruikt.

De Magic Remote-afstandsbediening is erg handig en werkt zoals je dat kent van de Wii remote. Als je een kat hebt, moet je wel even opletten dat deze niet het puntje op de scherm wil pakken ;)”

Danielle, 27 jaar
:
“Ik ben positief verrast door WebOS! Nooit eerder toonde ik sneller een YouTube-video op het scherm, genoot van een film of tv-serie op Netflix, en keek ik een programma op Uitzending Gemist terug. De software is bijzonder gebruiksvriendelijk, gemakkelijk in te stellen en werkt razendsnel. In combinatie met de handige Magic Remote is het invullen van typevelden veel gemakkelijker dan een onscreen-toetsenbord. Daarnaast blijkt de LG 55LB870V ook out-of-the-box mijn smartphone en tablet te herkennen.

Wanneer je de televisie op beeldmodus Levendig zet, is de beeldkwaliteit erg goed. Het hoge contrast zorgt voor mooie, felle kleuren en vertoond geen onscherpe beelden. Het voordeel dat je de beeldmodus per activiteit kan aanpassen heeft als voordeel dat het enorme televisiebeeld nooit té fel aanwezig is. Wij zijn thuis fan!”

Judith, 29 jaar:
“Design van de TV is erg mooi. De rand van de televisie is ook bijna rand van het beeld wat een mooi effect geeft. Ben gewend de TV opgehangen te hebben maar het standaard van de LG is erg mooi en tevens ook functioneel omdat het een soundbar is welke goed geluid geeft.

Het beeld bij HD films en HD tv is echt super scherp en helder. Je hebt echt het gevoel dat je erbij bent. Je ziet echt alles, zweet druppels bij de acteurs ;-) Ook met snelle beelden zie je geen vervaging of wat dan ook. Ook het geluid is erg goed. Door de soundbar springt deze er tov onze huidige tv wel uit! Voor gewoon tv kijken is het geluid echt meer dan prima.

Qua functionaliteit is de tv prima. De bediening is heel erg makkelijk en het installeren word stap voor stap uitgelegd. Qua koppeling met andere apparaten wist de tv eenvoudig mijn netwerkschijf te vinden en speelde veel content af. Via iPhone app nog de iPhone als afstandsbediening gebruikt, is leuk voor een keer maar ga je niet dagelijks gebruiken.”

Jelle, 25 jaar:

“Mooie grote tv. Mooi vormgegeven met leuke extra functies zoals de apps. Zeer te prijzen bij deze televisie zijn het scherpe beeld en het simpelweg goede geluid. Blinkt deze tv in uit. De installatie vond ik ook zeer simpel.”

Brian, 45 jaar:
“Hele mooie Led-TV. Het is een absolute aanwinst in je interieur door de hele dunne rand om het scherm, erg mooi design. Heel natuurlijk beeld wat, als het nodig is, prima is bij te stellen. Met name de kijkhoek van deze televisie is verbazingwekkend goed.

De soundbar geeft een uitstekend geluid als je geen gebruik van een surroundset maakt. En ook qua design zit hij zeker niet in de weg.

De installatie is voor een eerste keer perfect verlopen. 3x klikken en je bent klaar. (Wel even de gegevens van UPC/Ziggo bij hand houden, want die heb je nodig). De bediening is heel erg makkelijk en het installeren word stap voor stap uitgelegd. Duidelijk en gebruiksvriendelijk. Wat mede te danken is aan de afstandsbediening. Een leuke gadget, erg handig voor die functies waar je getallen of letters moet " intypen". Wel raad ik aan gelijk een keyboard erbij te kopen.”

Morgan, 39 jaar:

“Het beeld: Scherp, zelfs op zeer korte afstand. Het beeld is strak en levendig! Geen pixelvorming. Installatie en het gebruiksgemak van het menu is simpel, snel, begeleidend, iedereen kan het! Dit moet echt iedereen lukken. De instructie staat 55" voor je. Duidelijker kan niet! Ik heb voor deze TV niet eens een boekje gebruikt.

Voorbeeld van goede functies, erg veelzijdig. Werkt perfect wireless op het netwerk. Ingebouwde camera voor video conference is een pluspunt! De Share functies werken perfect met apps. We hebben hier echt goed gebruik van gemaakt. Het is simpel, duidelijk en makkelijk. En dan de afstandsbediening, wat een uitvinding! Dit is echt gebruikersgemak! GEWELDIG! Een must have!”

Caroline, 49 jaar:

“Een hele mooie platte televisie. Er zit geen rand omheen, dus vol mooi beeld. Heel scherp en duidelijk. Het geluid van deze televisie is met muziek en tijdens film ook erg mooi. De bediening is makkelijk, ook dankzij de stap voor stap uitleg.”

De minpunten van de LG 55LB870V led tv

Wendy, 37 jaar:
“Niet echt negatieve punten, maar met het bedienen van de tv moet je soms even geduld hebben. Dan duurt het een beetje langer met overschakelen naar een andere zender of opties in het menu. Oh, en SmartTV. Het is allemaal leuk om het op de tv te hebben. Maar heb het niet veel gebruikt, omdat je de tv vooral gebruikt om tv te kijken. Zal een kwestie van wennen zijn.”

Vincent, 41 jaar:
“De LG maakt gebruik van WebOS wat een beetje traag is. Hierdoor is het schakelen tussen de diverse apps trager dan je normaal zou verwachten. Verder geen negatieve punten.”

Danielle, 27 jaar:
“Het geluid kan beter. Ik was in eerste instantie enthousiast over het feit dat de LG 55LB870V geleverd wordt met een soundbar aan de televisie bevestigd. Maar hoewel deze prima geluid produceert, mis ik toch het volle geluid en diepe bass van televisies die ik eerder in huis heb gehad. Een paar door LG ingebouwde extra speakers aan de achterkant zouden dit probleem kunnen verhelpen, of je sluit natuurlijk zelf extra (home cinema) speakers aan.Een ander nadeel, dat eigenlijk geen nadeel genoemd”

Judith, 29 jaar:
“Geen kunnen ontdekken in 2 weken tijd.”

Jelle, 25 jaar:

“Toch een paar puntjes. Vond de tv traag bij het schakelen van menu's. Bij donker beeld duidelijk verschil bij wat wel en niet te zien is. Schakelde een deel van het scherm uit dat zwart is waardoor dat deel van de tv uit lijkt te staan. Hier door verkleurd ook de ondertiteling voor een deel. Niet voor mekaar gekregen om de smartcard pratende te krijgen doordat de tv melde dat hij niet volledig ci+ geschikt is.

De HDMI aansluitingen zitten dicht bij elkaar, ik heb HDMI kabels met een haakse connector, en 2 naast elkaar past niet. De afstandsbediening is verder leuk, maar niet superhandig, hoe groter de afstand des te minder nauwkeurig de AB reageert. Voor getallen en letters handiger dan een traditionele AB, maar een keyboard zou beter zijn.”

Brian, 45 jaar:
“WebOS (het smartgedeelte van de TV) is traag en voor deze prijs verwacht je dat de TV is uitgerust met een processor die krachtig genoeg is om hier snelheid toe te voegen. Voor het toevoegen van nieuwe apps uit de LG store moet je eerst een account bij LG aanmaken. Dit bleek niet uit de error die ik kreeg. Qua aansluitingen zitten de HDMI stekkers wat dicht bij elkaar als je kabels hebt met een gehoekte HDMI-connector. Dit gaat niet passen.”

Morgan, 39 jaar:
“Een paar negatieve punten zijn voor mij het geluid van de soundbar, hoewel deze wel beter is dan menig ander toestel zonder Home Cinema/Surround. Toch is het geluid "ingeblikt". Je mist de volle tonen. –Ik vond het overigens moeilijk een Home Cinema van een ander merk te koppelen.”

Caroline, 49 jaar:

“Weinig, vond soms de lichtinval wat vervelend, beeld is dan wat lastig te zien.”

Eindoordeel LG 55LB870VMeer over het product: