IFA 2016Ieder jaar is Berlijn 6 dagen lang het tech-walhalla van Europa. Elektronicabeurs IFA strijkt dan neer in de Duitse hoofdstad. Zoals gebruikelijk laten bekende en minder bekende fabrikanten van consumenten elektronica de nieuwste producten en features zien aan pers en publiek.

Kieskeurig.nl was ook aanwezig op de IFA 2016. Van alle vernieuwende producten en features hebben we een selectie gemaakt die we met jullie op deze pagina delen.

1. Philips 901F OLED tv met Ambilight
Op de IFA heeft TP Vision (onderdeel van Philips) haar eerste televisie met een oledpaneel aangekondigd. Het gaat om een 4K Ultra HD model met een schermdiagonaal van 55" en voorzien van Ambilight.
De Philips 901F maakt gebruik van een LG scherm en gaat draaien op Android TV.

Als alles volgens plan verloopt komt de Philips 901F vanaf kwartaal vier op de markt. Wat de televisie gaat kosten is nog niet bekend.

Bekijk hier alle smart tv's van Philips >


2. Withings Steel HR horloge

Op de IFA heeft Nokia de Withings Steel HR geïntroduceerd. Het bijzondere aan dit horloge is de analoge wijzerplaat, met een rond, elektronisch scherm geïntegreerd. Ook kunnen notificaties weergegeven worden en zijn een hartslagmeter en stappenteller ingebouwd.

Doordat het scherm relatief klein is ten opzichte van andere smartwatches kan het horloge tot wel 25 dagen meegaan zonder op te hoeven laden.

Bekijk hier de Withings smartbands >

3. LG curved 38 inch monitor

Gamers kunnen in hun handen wrijven. Op de IFA heeft LG aangekondigd dat zij een curved monitor op de markt brengen met een resolutie van 3840x1600 pixels; de LG 38UC99. Wij hebben ervaren dat die specs een geweldige game experience gaat leveren. Maar ook voor professionele doeleinden biedt de monitor een meerwaarde. Wat te denken van muziekproducers en editors, die een nog betere gebruikerservaring kunnen verwachten als zij meerdere monitoren aan elkaar koppelen.

Inmiddels is bekend dat de 38UC99 een adviesprijs van €1399 krijgt. Het is nog niet bekend wanneer de 38UC99 te koop is.

Houd de categorie 'Monitor' in de gaten >


4. OLED tunnel experience
Dit is natuurlijk niet iets wat je thuis boven de overloop plaatst, maar deze onwijs gave ervaring wilden we jullie niet onthouden: een tunnel volledig bekleed met OLED-schermen van LG. Iedereen die weleens naar Sealife (of iets soortgelijks) is geweest, weet welke speciale ervaring dit is. Het grote verschil tussen de OLED-tunnel en Sealife is dat je niet alleen het zeeleven naast je hebt, maar van het één op het andere moment ook op een maanlandschap lijkt te staan of een in een op een knusse Rotterdamse Markthal gelijkende omgeving. Gaaf dus!Oh, en voor iedereen die zich afvraagt wat er zo spectaculair is aan oled? Het beeld. Geen ander beeldscherm voor de consumentenmarkt biedt zo'n kraakheldere kijkervaring als de OLED-schermen van LG. Zwart is echt diepzwart en dat komt ook de overige kleuren zeer ten goede. Daarnaast vergt het weinig lompe techniek, waardoor het scherm randloos en dus blijft.

Bekijk hier alle OLED tv's >
5. LG koelkast met Windows 10 touchscreen


Foto: techspot.com


Producten worden slimmer en slimmer. Waar het al mogelijk was om bijvoorbeeld je wasmachine aan te zetten met je smartphone, druppelt de slimme technologie ook door op andere huishoudelijke apparaten. LG presenteerde tijdens de IFA een koelkast die uitgerust is met Windows 10.

In de rechterdeur van de koelkast zit een 29 inch touchpad. Hiermee maak je makkelijk boodschappenlijstjes, zoek je recepten op, bestel je boodschappen en zet je muziek aan via bijvoorbeeld YouTube of Spotify.

Bekijk hier de beste koelkasten op Kieskeurig.nl >