Testpanel: Huawei P9

Met het Kieskeurig.nl Testpanel voorzien wij consumenten van objectieve en onafhankelijke testervaringen met consumentenelektronica. Dit testrapport vertelt jou hoe het Kieskeurig.nl Testpanel de Huawei P9 heeft getest.

Met deze nieuwe smartphone heb je volgens Huawei een hoogwaardig toestel dat staat voor kwalitatief hoogwaardige foto's, een haarscherp display en een elegant design. In dit testrapport lees je of het Kieskeurig.nl Testpanel het daar mee eens is. Daarnaast is er ook getest op een aantal andere specificaties zoals software en snelheid.

Aantal testers: 5
Geslacht: 3x man & 2x vrouw
Testperiode: Juli 2016
Duur: 2 weken


       


Fotokwaliteit

Vishwer Pershad, 22 jaar
Als je de Huawei P9 in handen hebt valt de vergrendelingsensor precies op je wijsvinger, de ontgrendeling gaat hierdoor zeer snel wat plezierig is als je snel een foto wilt maken. De inzoomfunctie van de camera is voldoende, maar hierdoor heb je wel altijd scherpe foto's. Voor het afspelen van muziek of filmpjes is er ook een prettige speaker aanwezig.


De telefoongrootte is precies goed, gaat zo in je zak en voelt niet onhandig aan. Over de batterij mag er niet geklaagd worden, deze gaat tot wel 2 á 3 dagen mee bij gemiddeld gebruik (foto's maken, internetten, whatsappen).

Linde Pothoff, 25 jaar
Ik kon makkelijk een dag doorgaan zonder hem tussendoor op te laden. Hierbij luister ik naar spotify, check ik regelmatig e-mails. De batterijduur was dus goed.

Fotokwaliteit was zeer goed. Hele scherpe en heldere foto's. Echt heel goed. Je hoeft geen camera meer mee te nemen als je ook met deze telefoon zulke foto's kan maken.

Robert Simoskie, 36 jaar
Fotokwaliteit is goed tot zeer goed, echter veroorzaakt de positie van de lenzen weleens onbedoeld een vinger in beeld. Omdat je het scherm niet goed kunt aflezen op een zonrijke dag, vallen de objecten die je wilt fotograferen een beetje buiten beeld.

Annemarie Thomas, 22 jaar
Mijn vorige telefoon maakte bizar slechte foto's. Met name de frontcamera had een erg slechte kwaliteit. Met Huawei P9 maak je onwijs scherpe foto's zowel met de frontcamera als de hoofdcamera. Het toestel wordt wel snel warm tijdens het gebruiken van de camera. Wel werkt de bovenste balk van de camera wat minder goed (daar waar je je flits e.d. instelt). Deze werkte niet optimaal waardoor het lastig was om de instellingen te wijzigen.

Stephan Van Kampen, 36 jaar
Je kan mooie scherpe foto's maken. Ook digitaal ingezoomd maak je scherpe foto's.

kwaliteit camera Huawei p9

Schermresolutie

Vishwer Pershad, 22 jaar
Over de resolutie mag zeker niet geklaagd worden. Met één tik op het scherm komt er een haarscherpe foto tevoorschijn die door mijn omgeving zeer bewonderd werd. Bij het inzoomen van een foto of tijdens het bekijken van een video zie je duidelijk de details op het scherm.

Linde Pothoff, 25 jaar
Het beeldscherm is zeer helder en gedetailleerd. Ongeacht de helderheid die je op dat moment aan hebt staan.

Robert Simoskie, 36 jaar
In de zon moeilijk te lezen, maar dat is eigenlijk bij alle telefoons

Annemarie Thomas, 22 jaar

Het is onwijs scherp beeld en dat is erg prettig. Je kan de grootte van de icoontjes niet aanpassen, die vond ik persoonlijk wat aan de grote kant. Het scherm is na twee weken nog volledig kras vrij, dat terwijl ik hem niet in een hoesje bewaard heb. Dat zegt ook wel wat! Het toetsenbord vind ik wel erg gevoelig. Ik wissel regelmatig tussen typen en swypen, waardoor de telefoon soms rare woorden maakt. Vingerafdruk beveiliging werkt top!

Stephan Van Kampen, 36 jaar

Beeld is helder. Met plezier naar netflix en youtube gekeken. Ook met spelletjes geen problemen ondervonden.


Snelheid

Vishwer Pershad, 22 jaar
Over het algemeen bevalt de snelheid goed. Tijdens het surfen op het internet zijn er ook geen problemen, ook als je veel tabbladen open hebt. Gamen gaat ook moeiteloos.

Linde Pothoff, 25 jaar
Zeker goede snelheid. Ik heb geen moment gehad dat hij te traag was voor hoe ik een smartphone gebruik.

Robert Simoskie, 36 jaar
Over het algemeen is de snelheid goed. De camera zou wat sneller mogen reageren en ook sneller moeten focussen

Annemarie Thomas, 22 jaar

Onwijs snel. Opstarten duurt wel wat lang, maar apps zijn zo geopend.

Stephan Van Kampen, 36 jaar
Onder normaal gebruik heb ik geen hinder ondervonden van bijvoorbeeld haperende software of apps.

Design

Vishwer Pershad, 22 jaar
De Huawei P9 ziet er strak uit, zowel de voor- als achterkant. Door de aluminium behuizing ziet het er net iets strakker uit dan zijn concurrenten, ook voelt het stabiel aan als je het in je handen hebt. Linde Pothoff, 25 jaar
Het uiterlijk is erg goed. Het is een dunne telefoon die strak is afgewerkt.

Robert Simoskie, 36 jaar

Mooi, degelijk, stijlvol. Zo zou ik het design van de Huawei P9 samenvatten.

Annemarie Thomas, 22 jaar

Ik vind het een onwijs mooi toestel met een unieke kleur. Ik was bang dat zo'n grote telefoon niet in mijn broekzak zou passen, maar dit bleek allemaal enorm mee te vallen. Wel vind ik hem erg glad, waardoor ik elke keer bang was dat ik hem uit mijn handen zou laten vallen.

Stephan Van Kampen, 36 jaar

Toestel ziet er strak en verfijnd uit.

Design van de Huawei P9

Overige opmerkingen

Linde Pothoff, 25 jaar
Heel handig vindt ik dat de oplader gemakkelijk in de telefoon kan. Het maakt niet uit of deze andersom erin wordt gedaan. Nadeel is wel dat niet iedereen deze oplader heeft. Dus je hem wel altijd bij je moet hebben.
Het was erg leuk om deze te testen!

Robert Simoskie, 36 jaar

Goede degelijke en ook stijlvolle telefoon die zeker hoge ogen gaat gooien.

Annemarie Thomas, 22 jaar

Het is een fijn toestel, met als grootste kritiek punt dat ie snel warm wordt. Je kan er onwijs veel mee en ik heb hem echt gebruikt als een soort mini laptop. Ik had hem erg graag willen houden of overkopen, maar dat is helaas niet mogelijk. Dit vind ik erg jammer, maar kan hettestpanel.nl niet veel aan doen


Software

Vishwer Pershad, 22 jaar
Om met de software van de Huawei P9 te werken, heb je geen cursus nodig (voor ouderen), alles staat waar het hoort en is dus overzichtelijk. Wat ik een beetje jammer vind is dat er geen home "knop" aanwezig is. Dat is wel handig als je b.v. midden in een spel zit en er snel uit wilt. Verder zijn er talloze thema's voor de Huawei P9, je kan het dus zeker inrichten naar je eigen smaak.

Linde Pothoff, 25 jaar
Niks op aan te merken. Is duidelijk en overzichtelijk.

Robert Simoskie, 36 jaar
De software is prima, maar dat komt omdat ik met deze software bekend ben.

Annemarie Thomas, 22 jaar

Ik vind het fijne software met hier en daar wat kanttekeningen. Zo staan er standaard wel erg veel apps geïnstalleerd en moet je vaak opnieuw toestemming geven voor apps terwijl je deze al eerder uit hebt gezet (zoals de Hi Voice functie). Verder mis je twee keer aanraken om het scherm te activeren best wel (bij mijn huidige telefoon heb ik die functie wel). De telefoon wordt vrij snel warm (maar ik weet niet of dit met software te maken heeft).

Stephan Van Kampen, 36 jaar
Even wennen waar alle functies zaten (ben Samsung gewend) . Ik mis soms de vaste home/back knoppen. Sommige apps op fullscreen laten zich niet altijd even gemakkelijk afsluiten.


Huawei P9 kopen


Huawei P9 32 GB / wit, zilver

Huawei P9 32 GB / wit, zilver Best Reviewed feb 2017 8,6 07 - 2016
8,9 (104)

Eindoordeel