Testpanel: Garmin vívoactive

Op deze pagina vind je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel van de Garmin vívoactive.

Voor het Kieskeurig.nl Testpanel hebben 10 sportieve mannen en vrouwen, tussen de 27 en 37 jaar, 4 weken lang de Garmin vívoactive uitgebreid getest.

Bij deze test is er onder andere gelet op de gebruiksvriendelijkheid, het gewicht, het design en de werking met de Garmin Connect App.Pluspunten van de Garmin vívoactive

Frank, 33 jaar:
“Bewustwording van bewegen. Trigger om conditie te verbeteren.”

Judith, 27 jaar:
“Goed overzicht van sportactiviteiten, duidelijk hoeveel je per dag beweegt.”

Irma, 31 jaar:
“Sporten wordt goed bijgehouden (incl. voortgang). Stimuleert je om actiever te worden. Je dagelijkse doel wordt iedere dag aangepast (iedere dag een beetje beter). Het is een mooi alles in één apparaat dat ook goed samen werkt met myFitnessPal.”

Romee, 37 jaar:
“1 horloge voor alle activiteiten. Ingebouwde GPS, makkelijke (later) synchronisatie, golfwatch! Zeer dun design. ”

Menno, 36 jaar:
“Makkelijk te bedienen en in gebruik. Het is een lichtgewicht horloge, je voelt hem bijna niet. Display is makkelijk leesbaar in de zon. Hij is waterdicht. Makkelijk te connecten met de app. Voor bijna elke sport kan je de vivoactive gebruiken.”

vivoactive van garmin
Danny, 32 jaar:
“Genoeg leuke opties, eenvoudig te bedienen, persoonlijk te maken door apps en faces te downloaden, draagt comfortabel.”

Marije, 29 jaar:
“De voordelen van de Vivoactive is dat het een volwaardig sporthorloge is dat de functionaliteiten van een smartwatch combineert. Bovendien is het een erg licht horloge dat er vrij stijlvol uitziet, ook voor vrouwen.”

Niels, 29 jaar:
“De functionaliteiten sluiten precies aan op mijn wensen die ik heb als hardloper. Het is een mooi horloge dat je ook buiten het sporten kan dragen.”

Riccardo, 29 jaar:

“Het ondersteunt op een eenvoudige manier bij het sporten. Je bent veel bewuster van jouw activiteiten.”

Minpunten van de Garmin vívoactive

Frank, 33 jaar:
“Niet super gebruiksvriendelijk. Losse hartslagmeter is een "drempel".”

Judith, 27 jaar:

“Geen bijgesloten handleiding met de verschillende functies en hoe deze te bedienen, ook vond ik de store niet zo overzichtelijk.”

Irma, 31 jaar:
“Paardrijden staat er niet als activiteit bij. De vorm is niet echt gestroomlijnd, is met zwemmen minder fijn. Bij zwemmen zou het fijn zijn als er op een of andere manier onderscheid gemaakt kan worden in de verschillende slagen (borstcrawl, schoolslag, rugcrawl, vlinderslag).”

Romee, 37 jaar:

“Soms is de connectie met je telefoon onverklaar weg en dan kost het wat moeite om opnieuw connectie te maken.”

Menno, 36 jaar:

“Design doet erg "jaren 80" aan. Iedereen ziet meteen dat t geen normaal horloge is.”

Danny, 32 jaar:
“Soms het lange wachten op de gps verbinding. Geen integrale hartslagmeter.”

Marije, 29 jaar:
“De nadelen zijn vooral de software: - ik vind het menu niet intuïtief in elkaar zitten.

- de apps die je kunt koppelen aan het horloge zijn niet altijd even prettig in gebruikt; Garmin Connect maakte moeizaam verbinding via bluetooth en de app waarmee ik mijn eten kan bijhouden trok de batterij van mijn telefoon leeg.

- de koppeling met telefoon als smartwatch (waardoor je bijv berichtjes, weerbericht en agenda op je telefoon krijgt) via bluetooth vind ik onhandig, omdat dit ook vrij veel vraagt van de batterij van m'n telefoon.

- de weergave van de metingen tijdens het sporten kon niet veranderd worden. Ik wilde graag tijdens het racefietsen zien wat mijn hartslag is bij welke snelheid, maar ik kan die 2 niet tegelijk in beeld zien. Tijdens het fietsen kan ik niet gaan scrollen op mijn vivoactive, dus ik miste daar realtime informatie. Het zou handig zijn als je zelf kan kiezen welke metingen je tegelijk op je scherm kan zien.

- jammer dat er geen visuele hartmeting in het horloge zit. Er is gekozen voor een hartslagmeterband, die weliswaar een wat betrouwbaardere meting geeft, maar die wat minder aantrekkelijk in gebruik is. Bij strakke kleding zie je 'm zitten en je slaapt er niet prettig mee. Ik had het een leuke feature gevonden als je ook je hartslagmeting tijdens je slaap kon zien, of gewoon je hartslag tijdens alledaagse dingen.”

Niels, 29 jaar:

“Het scherm is voor mij af en toe niet helder (scherp) genoeg.”

Riccardo, 29 jaar:
“Het scherm binnen is wat donker... tijdens het lopen springt hij over op tijd.”

Wat vind je van de Vívoactive?

Frank, 33 jaar:
“Het helpt inderdaad erg in de bewustwording om meer te bewegen. Door mijn persoonlijke doelstelling van 10.000 stappen per dag i.c.m. mijn kantoorbaan, ben je je meer dan ooit bewust dat je te weinig beweegt!”

Judith, 27 jaar:
“Superhandig, leuk om ook op de app te volgen en een paar keer per dag te kijken naar hoeveel stappen je al hebt gezet. ook het calorie-systeem heb ik bekeken. ”

Romee, 37 jaar:
“Ik vond inderdaad de activiteitentracker een belangrijk punt dat goed werkte. Ik werd me veel meer bewust van de flinke tijden van inactiviteit die ik toch wel heb wanneer ik op kantoor zit.”


Menno, 36 jaar:
“De alert om te bewegen is heel welkom als je de hele dag computerwerk doet. Ook wilde ik graag dagelijks het stappendoel halen. Liep dus weleens met de honden extra ver bij de laatste wandeling van de dag om t doel te halen.”

Danny, 32 jaar:
“Het houdt goed bij hoeveel je hebt gelopen, verbrand en je target van de dag.”

Marije, 29 jaar:
“De activiteitentracker zorgt er niet alleen voor dat je zin krijgt in sporten, het geeft ook veel nuttige informatie over de manier waarop je sport. Ik werd me bijvoorbeeld bewuster van mijn hartslag tijdens het sporten. Daardoor kan ik mijn energie verdelen en train ik een stuk efficiënter en krijg ik sneller een betere conditie!”

Wat vind je van de vívoactive tijdens het sporten?

Frank, 33 jaar:
“Ik word getriggerd meer uit mijn lichaam (conditie) te halen.”

Judith, 27 jaar:
“In combinatie met de hartslagmeter houdt hij je prestaties goed bij en is het leuk om te zien hoe je gepresteerd heb.”

Irma, 31 jaar:
“Tijdens zwemmen kan ik zelf niet goed kan bijhouden hoeveel slagen ik maak in een baan, handig dus dat ik weet hoeveel banen per minuut ik zwem.”

Romee, 37 jaar:

“Het mooie is dat ik ook routes te zien krijg en gemiddelde snelheid etc. Heel handig. ”

Menno, 36 jaar:
“Hartslagmeter zorgt dat ik in de aanvaardbare grens kan blijven waardoor ik niet verzuur.”

Danny, 32 jaar:
“Erg fijn dat het mij inzicht geeft en mijn voortuitgang goed weergeeft.”

Marije, 29 jaar:
“Dat ik meer inzicht wilde in hoe ik zo efficient mogelijk kan sporten”

Niels, 29 jaar:
“Ik nu veel bewuster ben van mijn snelheid icm de afstand.”

Riccardo, 29 jaar:
“Hij meet snelheid, afstand, hartslag.”

Infographic Testpanelrapport Garmin vívoactive


Meer over het product
Social Media