Handige tips bij het kopen van een buggy

Buggy kopen?
Inklapbaar, meenemen op de fiets, klein formaatje? Welke buggy moet je nu kopen voor je kleintje en welke is dan het meest geschikt? Het is een lastige keuze. Ouders van Nu geeft je handige tips om tot een goede keuze te komen.


Paraplubuggy


Ben je veel op pad met je kind en wil je de buggy snel in- en uit- kunnen klappen? Dan is een paraplubuggy ideaal voor jou. Deze buggy neem je gemakkelijk overal mee naar toe, want ze zijn speciaal ontworpen om supersnel en eenvoudig in te klappen tot een klein pakket. Zoals de naam al doet vermoeden is het vouwsysteem afgeleid van de paraplu. Paraplubuggy’s zijn vooral handig tijdens het reizen. De top 3 van Ouders van nu

Geschikt voor op de fiets


Veel ouders gaan graag met de fiets op pad. Niet alle buggy’s zijn geschikt voor op de fiets. Een lichtgewicht buggy (ca. 6 kg) is voor fietsers de beste optie, want de meeste buggydragers kunnen een gewicht van maximaal 5-7 kg aan. Daarnaast geldt voor het fietsen natuurlijk: hoe compacter de buggy, hoe beter. Niet alle buggy’s passen op alle buggydragers, let daar dus op bij het aanschaffen. Sommige merken, zoals Nuna en Quinny, verkopen eigen buggydragers. Daarnaast zijn er ‘universele’ buggydragers te koop, waar verschillende buggy’s op passen. Over het algemeen passen de meeste paraplubuggy’s op zo’n universele buggydrager.


De top 3 buggy's geschikt voor op de fiets volgens Ouders van nu.

Actieve buggy's


Hoe vaak en op welke ondergrond ga je de buggy vooral gebruiken? Een ‘actieve’ buggy (met 3 in plaats van 4 wielen) heeft als voordeel dat de wagen gemakkelijk te besturen is door het enkele wiel aan de voorkant. Dit maakt een actieve buggy zeer geschikt voor op het strand, in het bos of om mee hard te lopen. Het is een perfecte allround outdoor wagen voor sportieve ouders.


De top 3 actieve buggy's volgens Ouders van nu.

Meerkinderen buggy's


Heb je een buggy voor meer kinderen nodig? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Wanneer je 2 kindjes hebt in verschillende leeftijden, kun je kiezen voor een zogenaamde duobuggy. Bij zo’n ‘tandembuggy’ zijn de 2 zitjes naast of achter elkaar geplaatst. Vaak is het mogelijk om een Maxi-Cosi autostoel op de buggy te bevestigen. Zo kun je in één keer een baby en een peuter vervoeren.


Top 5 meerkinderen buggy's volgens Ouders van nu.

Basic of design buggy


Om je in de winkel of online niet te laten overweldigen door alle soorten en maten buggy’s, is het handig om van tevoren ook te bepalen hoe belangrijk je het vindt om een eye catcher als buggy te hebben. Ga je voor basic of wil je liever een unieke designbuggy?


Top 3 designbuggy's volgens Ouders van nu.