Handige tips bij het kopen van een box


Box kopen?
Een box is een handig meubeltje voor als je even je handen vrij wilt hebben en je kindje in een veilige omgeving wil neerleggen. Een box is dan echt een uitkomst. Heb je weinig ruimte dan is een inklapbare box misschien een uitkomst, wil je de box makkelijk kunnen verplaatsen dan is een box op wieltjes heel handig en wil je meer opbergruimte dan is een box met een lade onderin een goede koop.


Bekijk hier de tips van Ouders van nu.

Inklapbare box


De meeste boxen die nieuw te koop zijn, zijn niet inklapbaar. De keuze voor een inklapbare box is dus wat beperkter. Maar als de box niet dagelijks wordt gebruikt of als je ruimtegebrek hebt in huis, dan kan een inklapbare box een goede optie zijn. Er zijn kleine inklapbare boxen verkrijgbaar, maar ook grote exemplaren zonder bodem. Die kun je op de grond neerzetten om zo een deel van de ruimte af te bakenen zodat je kind er veilig kan spelen. Ze zijn ook te gebruiken om meerdere kindjes samen in te laten spelen. Omdat de boxen eenvoudig inklapbaar zijn, zijn ze handig mee te nemen op vakantie of op visite. Er wordt vaak gedacht dat inklapbare boxen snel verschuiven, maar doordat ze zijn voorzien van anti-slipmateriaal zijn ze stroef en stabiel.

Bekijk hier de keuzes van Ouders van Nu.

Box met wieltjes


Een kinderbox met wieltjes is makkelijk verplaatsbaar. Het is voor jou prettig om je baby dicht bij je te hebben, waar je ook bent. En op deze manier verplaats je de box naar de plek waar je ’m op dat moment wil hebben, of dat nou in de keuken, tuin of woonkamer is. Lekker flexibel. Ook tijdens het stofzuigen, want je rolt ’m makkelijk even weg.
Je hebt varianten die je direct koopt met wieltjes eronder, of met losse wieltjes die je er zelf onder kunt schroeven. Let erop dat je de wieltjes stevig kunt blokkeren (met een remsysteem), zodat de box niet uit zichzelf kan wegrollen.


Bekijk hier de keuzes van Ouders van nu.

Box met opberglade


Dan is er nog de keuze tussen een box met speelgoedlade of een box zonder la. Het voordeel van een lade is natuurlijk dat je er spullen in kunt opbergen. Fijn, altijd spuugdoekjes, luiers en billencrème bij de hand. Let er wel op dat je er ruimte genoeg voor hebt in je huis. Het zou zonde zijn als je de lade niet of slechts gedeeltelijk kunt opentrekken omdat de bank of muur in de weg zit. Een nadeel is de prijs. Een la kost al gauw € 100,- extra.
Bedenk voor jezelf dus of je het dat waard vindt. Een goedkoper alternatief is bijvoorbeeld een speelgoedzak die je met klittenband aan de box kunt bevestigen.


Bekijk hier de keuzes van Ouders van nu.