Babyfoon kopen bij Kieskeurig.nl

babyfoonEen babyfoon kopen kan een lastige beslissing zijn. Er zijn zoveel opties en soorten babyfoons. Ouders van Nu legt uit wat de verschillen zijn en ook waar je bij de aankoop van een babyfoon op moet letten. Op Kieskeurig kan je dan meteen een vergelijking doen en tonen we verschillende modellen in een overzicht.

Bekijk het aanbod aan babyfoons

Hoor ik nu mijn baby of die van de buren?

DECT, analoog, afluisteren, straling… Er zijn zoveel soorten en maten, dat het je bijna gaat duizelen. Je hoort vaak dat mensen de baby’s uit de buurt horen op hun babyfoon. Dat kan alleen als je een analoge babyfoon hebt. Deze hebben vaak een goed bereik, zijn stralingsvrij, maar je kunt dus ook het huilen van de buurbaby oppikken. Wel zitten er vaak meerdere kanalen op de babyfoon om dit te voorkomen. Woon je buiten of in een wijk met weinig of geen kleine kinderen, dan is de afluisterkans natuurlijk kleiner.
Met een DECT babyfoon heb je het afluisterprobleem niet. Maar DECT heeft weer het nadeel dat het niet stralingsvrij is. In hoeverre de straling slecht is voor je baby, is lastig te zeggen. Tegenwoordig zenden veel DECT apparaten alleen als je kindje geluid maakt en stralen. Zorg in ieder geval dat het apparaat niet vlak naast het bedje staat.

Bereik van je babyfoon

Ga je de babyfoon alleen in huis gebruiken, dan is het bereik niet zo belangrijk. Als je een enorme tuin hebt of regelmatig naar de buren gaat, dan speelt bereik wel een rol. Er zijn babyfoons met een bereik van een paar meter tot enkele kilometers. De afstanden die genoemd worden zijn de afstanden in ‘open veld’. Door muren heen neemt het bereik af. Er zijn ook babyfoons die je op je mobieltje bellen als je kind huilt. Zodra er geluid is in de babykamer, gaat je telefoon over. Je kunt dan ook terugpraten als je wilt.

Beeld

Er zijn babyfoons die ook beeld tonen. Veel ouders vinden dit een geruststellend idee. Er zijn ook babyfoons die de ademhaling van je kindje meten, dit ter voorkoming van wiegendood. Je moet zelf bedenken wat je prettig vindt. Sommige mensen vinden beeld erg fijn, anderen worden er juist onrustig van.

Waar je ook op kunt letten:

• Kun je het volume harder en zachter zetten? En de gevoeligheid? ‘s Nachts wil je niet van elk kuchje wakker worden.
• Geeft de babyfoon ook met lichtjes aan dat je kind huilt? Dit is handig als je bijvoorbeeld stofzuigt.
• Sommige babyfoons zijn te krijgen met twee ontvangers, je kunt dan op elke verdieping een ontvanger laten staan.
• Kan de ontvanger ook op batterijen?
• Geeft de babyfoon een signaal af als de batterij bijna leeg is?
• Zit er een terugpraatfunctie op? Je kunt je kind dan op afstand troosten. Dat klinkt vaak wel hard en raar klinkt.
• De temperatuur op een babykamer is belangrijk. Heb je geen losse thermometer? Er zijn babyfoons met ingebouwde thermometer en zelfs met een luchtvochtigheidssensor.
• Vergelijk prijzen voordat je een babyfoon koopt, want die verschillen nogal.