Testpanel: Asus Zenpad 10 (Z300C)

Op deze pagina vind je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel van de Asus Zenpad 10 (Z300C). Volgens fabrikant Asus is de Asus Zenpad 10 (z300c) gebaseerd op moderne invloeden en een eenvoudige, strakke look. Daarnaast zou de tablet zich ook goed lenen voor het snel opstarten van apps en zou de accu lang meegaan.


Bij deze test in onder andere gelet op gebruiksvriendelijkheid, het gewicht, het design en de snelheid van apps opstarten.


Aantal testers:
5 testers
Man/vrouw: 2x man & 3x vrouw
Leeftijdscategorie: 25 t/m 45 jaar
Bekenheid: Bekend met Android en gebruiken nu ook al een tablet.Positieve punten Asus Zenbook 10 (Z300C)


Positief over de mooie vormgeving. - Arthur (45)

Mooi ding, voelt fijn in de hand, stevig, maar niet te zwaar, fijne beeldgrootte, lekker plat. - Angèle (41)

Mooi en goed geluid. - Dennis (39)

Vooral mijn dochter was er erg enthousiast over, ik was de tablet bijna kwijt aan haartijdens de testperiode. Men vond het beeld erg scherp. - Eveline (43)

Mooi uiterlijk, scherp beeld en goed geluid. Gemakkelijk in gebruik. - Anita (44)
Opstartsnelheid bij openen van Apps


Snelheid is prima en gaat snel genoeg.- Dennis (39)

Hij gaat gelijk aan bij het indrukken van de aanknop en is direct klaar voor gebruik. Apps zijn snel opgestart. - Anita (44)

Op zich snel genoeg maar heb dit bij andere tablets wel sneller gezien. - Eveline (43)

Het valt me op dat deze tablet erg snel is in het openen van en het wisselen tussen apps. Het opstarten vanuit de tandbystand gaat ook razendsnel. De opstartsnelheid van de tablet wanneer hij helemaal is uitgeschakeld viel mij echter wel tegen maar dit is gelukkig ook bijna nooit nodig. - Arthur (45)

Niet gelukt. - Angèle (41)


Accuduur


Dennis (39) is tevreden over de accuduur. "De accu gaat lang mee. Als je spelletjes of film kijkt gaat hij wel snel leeg."

Eveline (43)
is zeer tevreden over de accuduur. "Erg fijn dat de tablet niet vaak opgeladen hoeft te worden."

Anita (44) is zeer tevreden over de accuduur. "Lange accuduur, een paar dagen ondanks de vele You tube filmpjes die werden gekeken"

Angèle (41) is zeer tevreden over de accuduur. "Lang, maar ik heb dat dus niet echt kunnen testen helaas."

Arthur (45): "Over de accuduur ben ik zéér tevreden. Met gemak kijk je meerdere speelfilms/ series zonder naar de adapter te hoeven grijpen. Ook over de oplaadtijd met de meegeleverde adapter ben ik zeer tevreden."

Design & Gewicht

Angèle (41) is zeer tevreden over het design van de ZenPad 10 en het gewicht. "Mooi, strak, goed afgewerkt en rond. Nee, geen last van reflectie, zeker fel genoeg en niet te."

Arthur (45)
is zeer tevreden over het design van de ZenPad 10 en tevreden over het gewicht. "Ik vind de tablet erg mooi, het las loopt tot aan de rand en de randen naast het display zijn niet te breed. De (stereo) speakers zijn mooi geïntegreerd. Ook ver de achterkant van de tablet is goed nagedacht, het voelt bijna aan als skai waardoor hij goed in de hand ligt. Ik heb de helderheid van het scherm wat feller ingesteld dan de Android standaardwaarde. Het scherm heeft mooie kleuren en is voldoende scherp. Rekening houdend met positie i.v.m. reflectie. Renderen van krant/tijdschrift pagina's heeft kleine vertraging. Netflix heeft groene balk op volledig scherm."

Dennis (39) is zeer tevreden over het design van de ZenPad 10 en tevreden over het gewicht. "Het uiterlijk is mooi en het scherm is zeer duidelijk."

Eveline (43) is tevreden over het design van de ZenPad 10 en het gewicht. "Mooi strak uiterlijk en licht gewicht. Het scherm is prima, ik heb wel de blauwlicht filter gebruikt maar beeld bleef goed."

Anita (44) is zeer tevreden over het design van de ZenPad 10 en het gewicht. "Mooi design! Mooie kleur, helder scherm. formaat is prettig, niet te groot en niet te klein en goed gewicht, lekker licht Scherm is zeer helder, films werden mooi vertoond."


Gebruiksvriendelijkheid

Anita (44) is zeer tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de ASUS ZenPad 10. "Simpel en gemakkelijk in gebruik, voor iedereen te gebruiken."

Arthur (45) is tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de ASUS ZenPad 10. "De tablet zelf heeft alleen volume- knoppen en een on/off knop, ze doen wat ze moeten doen. Verder heeft de tablet de drie standaard Android navigatie knoppen. Ik vind de tablet makkelijk in gebruik maar als je nog geen Android ervaring hebt zul je even de weg moeten vinden."

Eveline (43) is zeer tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de ASUS ZenPad 10. "Ik was helemaal tevreden over deze tablet en zou 'm zo aanschaffen. Ik heb hem gebruikt om tv te kijken zowel op de tablet zelf als streamen naar tv met chromecast en apps als Netflix, Videoland, Google Play Movies en NL ziet. Dit werkte perfect. Het enige minpuntje vond ik het stroeve aan en uitknopje.

Angèle (41) is tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de ASUS ZenPad 10. "Als je zo'n kluns bent als ik met internet, Google etcetera dan is het lastig werken met zo'n ding en zou een stappenplan op papier fijn zijn om ernaast te houden "

Dennis (39) is tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de ASUS ZenPad 10. "De gebruiksvriendelijkheid is goed, werkt snel en hoeft niet lang te zoeken."Infographic over de Asus Zenpad 10 (Z300C)


Klik op de infographic hieronder om te vergroten


Meer over het productSocial media