Apple Watch

Apple Watch
Vanaf 17 juli 2015 is de Apple Watch te koop in Nederland. Vooralsnog is deze alleen bij de fysieke Apple Store en via de online Apple Store verkrijgbaar. 

De Apple Watch wordt uitgebracht in twee formaten: een kleiner model met een 38mm display en een groter model met een 42mm display. De line-up bestaat uit de Watch, de Watch Sport en de Watch Edition. Bij deze modellen heb je de keuze uit meerdere polsbandjes. En je kan ze zo instellen dat de Apple Watch zowel links als rechts gedragen kan worden.

Functionaliteiten

Door het gebruik van diverse sensoren biedt de Apple Watch een scala aan functies. Hierbij een selectie van de mogelijkheden:

- Maak verbinding met je Iphone via WiFi of Bluetooth en ontvang je notificaties, mails, afspraken en SMS berichten op je Apple Watch.

- Met je stem bedien je jouw Apple Watch en spreek je makkelijk je berichten en mails in.

- Navigatie in de auto, lopend of op de fiets krijg je via het scherm of via spraakcommando’s.

- De Hartslagmonitor en Versnellingsmeter meten je totale lichaamsactiviteit, tellen je stappen en helpen je te berekenen hoeveel calorieën je op een dag verbrandt.

- Tijdens het sporten of wandelen luister je met je Apple Watch naar je favoriete muziek. In combinatie met je draadloze Bluetooth-oordopjes kan je Iphone zelfs thuisblijven.

- De Apple Watch is spatwaterbestendig. Dat betekent dat je hem om kan houden tijdens het sporten, als het regent of tijdens het handen wassen.

Uiteraard biedt de Apple Watch door het aanbod van verschillende apps en updates steeds weer nieuwe mogelijkheden.

Uitvoeringen

De Apple Watch komt maar liefst in 34 verschillende varianten. Deze zijn opgebouwd uit de drie basismodellen: Watch, Watch Sport en Watch Edition.

-Watch > Standaardmodel uitgevoerd in roestvast staal. 
-Watch Sport > Sportuitvoering van geanodiseerd aluminium.
-Watch Edition > Zeer luxe uitvoering van 18-karaats goud.
Apple Watch Edition
De horlogekast heeft een hoogte van 38mm of 42mm.

Daarnaast heb je de keuze uit vele soorten polsbandjes in verschillende kleuren, materialen en sluitingen.


Compatibiliteit met iPhone

De Apple Watch werkt samen met de iPhone 5/5C/5S en de iPhone 6/6 Plus met versie iOS 8.2 en hoger.

Gezondheidssensoren

GezondheidsAppDe belangrijkste sensoren in de Apple Watch zijn de bewegingssensoren en een hartslagmeter. In combinatie met de Gezondheid-app krijg je op deze manier een goed beeld van je conditie en je dagelijkse activiteit.

De meegeleverde Workout-app geeft je de keuze uit wandelen, fietsen, hardlopen en andere populaire soorten lichaamsbeweging. Bij elke activiteit kun je doelen stellen: in tijd, calorieën of kilometers. De Apple Watch moedigt je zelfs aan om deze doelen te halen.