Brother A3 testpanel

header bosch universal level 2 en 3Op deze pagina lees je het testrapport over de Brother A3 all-in-one inktjetprinter.

De Brother A3 all-in-one inkjetprinter lijkt ideaal te zijn voor ZZP-ers en/of kleine ondernemers. Met het all-in-one apparaat kun je jouw documenten printen, kopiëren en scannen tot A3-formaat. De MFC-J6530DW is ontworpen voor het leveren van kwaliteit en prestaties, die voldoen aan de behoeften van een veeleisende kantooromgeving. Het Kieskeurig.nl testpanel testte de printer tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. De resultaten lees je in dit testverslag.


Index

1. Eerste reactie op de Brother A3?
2. Pluspunten
3. Verbeterpunten
4. Vergelijk prijzen van de Brother A3


resultaat van de brother a3


De eerste reactie


Ben (35), eigen bedrijf interieur en meubelmaker
De mogelijkheden en instellingen zijn zeer veelzijdig, waardoor deze printer vooral voor de zakelijke markt een geschikte keuze is. De combinatie met de fax is een mooie klassieke optie die bijna niet meer te vinden is.

Wendy (35), ZZP’er communicatie & e-commerce
Voor zakelijk gebruik is het A3-formaat een echte aanwinst, vooral wanneer je net als ik op regelmatige basis rapporten, posters of hand-outs wilt printen.

Marcel (45), eigen bedrijf in de retail
Deze printer is erg gebruiksvriendelijk en geschikt voor zakelijk-, maar zeker ook voor thuisgebruik.

Sander (45) ZZP’er in de grafische sector

De printer is, mede vanwege zijn zwarte kleur, echt wel aanwezig op het bureau. Op zich ziet de printer er goed en degelijk uit. De installatie gaat redelijk makkelijk. Er zijn wel heel veel opties die ingesteld kunnen worden, waardoor het voor mensen met wat minder computerkennis iets lastiger kan zijn. Wanneer alles eenmaal is geïnstalleerd, dan is de printer erg makkelijk in gebruik.

Wouter (53), ZZP’er in de media
Qua prijs/kwaliteit/performance is de Brother een indrukwekkende printer/scanner/fax waar menig ZZP’er en MKB’er snel up and running mee kan zijn en een hoop eigentijdse functionaliteiten in 1 machine verenigd ziet. Een topmachine met veel functionaliteiten, waar ik in de toekomst nog veel dieper in zal moeten duiken vanwege mijn nerdy inslag. Zo leuk!

Richard (31), ZZP’er in de grafische vormgeving
Voor een A3-printer is hij best compact, dit nam echter het ‘wow’ effect niet weg bij de aflevering van de printer. De meeste ruimte is voor en boven nodig (A3-papier in lade en openen scannerklep), waardoor hij eventueel in een kast zou kunnen. Het touchscreen is vrij klein maar toch goed leesbaar. Overall een perfecte printer die snel is, mooi resultaat levert en voor een A3-printer zeer compact is.

Maarten (38) ZZP’er in de media

Het touchscreen is een mooi en duidelijk schermpje; prima leesbaar, goede grootte en werkt uitstekend. Ook updates van de firmware worden via het scherm aangeven en deze voert hij, indien gewenst, automatisch uit. Ook andere meldingen worden op het touchscreen aangegeven. De printer start snel op en is dus snel bruikbaar.

Pascal (47), eigen klusbedrijf
Het installeren van deze A3-printer ging redelijk vlot. De software voor de aansturing van de printer werkt ook goed; je kunt zelfs online gratis gebruikmaken van het Brother Creative Center, waar men gratis sjablonen ter beschikking stelt voor het maken van visitekaartjes, brochures en posters. Printen vanuit een Samsung smartphone (document en foto) ging echt fijn. Brother heeft hier een handige app voor. Kortom een hele fijne, snelle en betaalbare alleskunner in A3-formaat.

Erwin (48), ZZP’er reisbranche
Een groot toestel, dus er moet even plaats voor gemaakt worden om hem neer te kunnen zetten. De installatiehandleiding is niet erg uitgebreid, maar met een beetje inzicht is het installeren goed te doen.

Arjan (45), eigen bedrijf detailhandel
Eerlijk gezegd ben ik zeer verrast door de afdrukkwaliteit en snelheid van deze printer. De kleuren komen natuurlijk over en zijn erg scherp op normaal papier. Het opstarten van de printer nadat de opdracht is gegeven, gaat zeer snel evenals het printen zelf. Dan maakt het eigenlijk niet uit of je hem draadloos hebt geïnstalleerd of via de ethernet kabel aansluit.Lees verder onder de afbeelding

brother a3 sfeerbeeld


Wat zijn de voordelen?

- Afdrukken op A3-formaat
- Prachtige A3-fotoprints
- Hoge snelheid (printen en scannen)
- Veelzijdig
- Printen via wifi
- Touchscreen
- Makkelijk in gebruik
- Draadloos printen
- Betaalbaar
- Stil
- Cloudservices
- Borderless printer
- Zware kwaliteit
- Prima afdrukkwaliteit op alle media

Wendy
Ik ben laaiend enthousiast over de kwaliteit van de A3-foto’s. Deze worden in relatief korte tijd geprint en het resultaat is fantastisch! De prints zijn haarscherp en prachtig van kleur. De kwaliteit van de A3-foto’s is één van de grootste pluspunten van de Brother MFC-J6530DW. Ze verbruiken uiteraard wel veel inkt, maar dat is het zeker waard.

Marcel
Het display is duidelijk en gebruiksvriendelijk en de printsnelheid is hoog. De printer is via wifi en kabel aan te sluiten en daarnaast is dubbelzijdig printen en mobiel printen een mogelijkheid. Ook scant deze printer netjes, vlot en duidelijk.

Sander
De Airprint is misschien wel de meest prettige functie die erop zit. Wat een genot om vanaf je telefoon alles te kunnen printen. Via de Brother print- en scan app heb je veel meer mogelijkheden qua instellingen, zelfs randloos printen is dan een optie. Ook deze app is makkelijk in gebruik, maar mijn voorkeur gaat toch wel uit naar Airprint.

Wouter
Een full size A3-full colourprint zonder randen was er binnen 9 minuten uit. De printer maakt geen overbodige herrie bij het laden van het papier en is opvallend stil tijdens het afdrukken. En dat terwijl de silent mode nog niet eens ingeschakeld was.

Arjan
De afdrukkwaliteit op het Brother BP71 fotopapier is van zeer hoge kwaliteit. Zakelijk en privé maak ik gebruik van foto inkjetprinters van 2 grote merken op dit gebied, dus ben ik wel wat kritisch. Het verbaasde mij zeer dat de Brother op dit gebied inmiddels heel erg is verbeterd en vergelijkbare kwaliteit aflevert.
Minpunten

- 1 Papierlade, dus óf A3 óf A4
- Geen dubbelzijdige scan
- A4-prints zijn okay, maar niet fantastisch
- Groot en zwaar apparaat; neemt veel ruimte in
- Matige kleurenprints en kopieën
- Dorstig type bij- A3-full colour (op zich logisch)
- ADF werkt niet dubbelzijdig
- Redelijke kwaliteit fotoprint


Ben
Ons grootste gemis is een extra papierlade, zodat je A3 & A4 kunt printen en tussendoor niet hoeft te wisselen. Met meerdere gebruikers is dat wel aan te raden. Maar bij incidenteel wisselen van papierformaten krijg je met dit apparaat veel mogelijkheden voor een goede prijs.

Wouter
Wat mij betreft mogen de cartridges best wat groter zijn. Zeker wanneer je in een werkomgeving zit waar je veel moodboards en illustratieve presentatie-elementen moet produceren. De printer blijkt een zware drinkebroer (Brother) van (A3-) formaat. Bij dit verbruik blijf je cartridges bijbestellen.

Richard
Het grote gemis vind ik het dubbelzijdig kunnen scannen en kopiëren. Dit zul je met de hand moeten doen.

Maarten
Een veel grotere printer dan ik had verwacht, geleverd in een zware, grote doos. Een groot product, dus je hebt hier wel ruimte voor nodig. Voor thuis wat overdreven, maar prima voor op een kantoor.

Erwin
Printen van documenten (Word, Excel en Pdf), ook dubbelzijdig, gaat makkelijk en snel, in prima kwaliteit. Een fotoafdruk A3 (glossy papier) ziet er redelijk uit. Iets sepia-achtig en wat minder scherp en verzadigd dan het origineel (van een gekalibreerd scherm).
Bekijk de prijzen