Black Friday: Laptop kopen en aanbiedingen

Er wordt dit jaar veel thuisgewerkt en thuis gestudeerd. Wil je om die reden nog een goedkope laptop kopen zodat je comfortabel vanuit huis je ding kan doen? Op Black Friday verwachten we hoge kortingen en mooie aanbiedingen op laptops en 2-in-1's. Of je nu een Windows-laptop zoekt, een MacBook of een Chromebook, Black Friday 2020 heeft vast mooie aanbiedingen en deals voor je in petto.

Wat precies de beste Black Friday deals voor laptops gaan worden, dat weten we nog niet – maar wat we wél weten, is dat je op 27 november gegarandeerd een laptop kopen kunt tegen een scherpe prijs. Dat baseren we op de aanbiedingen die vorig jaar allemaal voorbijkwamen. Wat voorbeelden:

Dit waren vorig jaar enkele goede Black Friday deals op laptops:

  • 15-inch HP laptop (15s-fq1607nd) van € 649,00 voor € 549,00
  • 15,6-inch Acer Swift 3 van € 797,00 voor € 654,00
  • 15,6 inchAsus Chromebook (C523NA-EJ0052) van € 317,00 voor € 225,00

Niet alleen merken als Lenovo, HP, Acer, Asus en Apple boden kortingen, hadden cashback-acties of gaven je een cadeaubon, ook in veel webwinkels werd gestunt met laptops. Om te voorkomen dat je op Black Friday zelf niet meer weet waar je moet kijken of wat je moet kopen, helpen we je hier op weg. Met de juiste voorbereiding weet jij zeker dat je de voor jou beste laptop goedkoop vindt!

Black Friday 2020: vind de beste laptop voor jou

Laptops zijn er in veel soorten en maten. De traditionele laptop zit met het scherm aan het toetsenbord vast. Bij een 2-in-1 haal je ze eenvoudig van elkaar los, zodat je de computer ook als tablet gebruiken kunt. Deze 'convertibles' bezitten een touchscreen, normale notebooks niet altijd.

De eerste keuze waar je voorstaat is: een Windows-laptop, Chromebook of wil je toch een MacBook kopen? Het aanbod aan Windows-laptops is heel groot en de prijzen vliegen dan ook alle kanten op. Chromebooks worden telkens populairder omdat ze zo betaalbaar zijn, zeker als daar nog eens Black Friday-korting bovenop komt. MacBooks zijn relatief duur en daardoor juist op Black Friday een goeie deal, als je een mooie prijsverlaging tegenkomt.

De beste laptop: schermgrootte & geheugen

Als je besloten hebt wat voor besturingssysteem (OS) je op je laptop wilt, kun je gaan kijken naar wat je verder belangrijk vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schermgrootte (wil je een laptop 15 inch of zoek je eerder een laptop 13 inch, bijvoorbeeld), maar ook aan werkgeheugen en opslagcapaciteit.

Laptops met 128 GB of 256 GB worden vaak aangeboden, maar je ziet ook steeds meer laptops met 500 GB of zelfs 1 TB.

Wil je een Chromebook, houd er dan rekening mee dat die meestal met 16 GB of 32 GB opslag worden geleverd. Dat lijkt weinig, maar in de praktijk valt dat mee: met een Chromebook werk je namelijk vooral in de cloud, waardoor je nauwelijks lokale opslag nodig hebt.

Er zijn nog veel meer specificaties om rekening mee te houden. Is bijvoorbeeld de processor snel genoeg, heb je voor gaming een snelle videokaart nodig en zitten er voldoende aansluitingen op? In ons prijsoverzicht kun je op deze onderdelen filteren, zodat alleen laptops overblijven die aan jouw wensen voldoen. Dat maakt de keuze ineens een stuk overzichtelijker!

Wil je een overzicht van alle onderdelen zodat je laptops nog beter met elkaar kunt vergelijken, klik de producten dan aan en klik op de productpagina op het tabblad 'Specificaties'. Zo ben je helemaal op de hoogte.

Black Friday deals voor laptops: zo vind je ze!

Als je weet welke laptops je voorkeur hebben, weet je ook dat dit de laptops zijn die je tijdens Black Friday in de gaten moet houden. Maar hoe doe je dat? Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg. Eén manier is het aanmaken van een prijsalert. Klik op Kieskeurig.nl op de laptop van je keuze en klik vervolgens op het icoontje van een bel, rechtsboven. Je kunt een prijs opgeven die jij redelijk vindt. Wanneer de prijs nu zakt tot dit bedrag, krijg jij een e-mail!

Je kunt natuurlijk ook vlak voor en tijdens het weekend van 27 november kijken op onze Black Friday-pagina: daar bloggen we live over alle aanbiedingen, deals, kortingen en cashback-acties die we tegenkomen. Zo weet je zeker dat je geen enkele laptop aanbieding mist. Dat maakt de kans dat je jouw ideale goedkope laptop vindt een stuk groter!

Ook heel fijn is de Kieskeurig Prijsdalers-pagina. Daar kun je zien met hoeveel procent de prijs van producten omlaag is gegaan. Zo weet je zeker dat je een laptop met echte korting koopt! Voor een selectie van de beste laptops van het moment verwijzen we je tot slot graag door naar onze top 10 laptops.

Meer deals? Check ze allemaal op onze Prijsdalers-pagina

Naar de deals!