Black Friday: Parfum kopen en aanbiedingen

Wie parfum kopen wil, doet dat met hoge kortingen op Black Friday 2022! Omdat webwinkels op deze dag stunten met deals, kortingen en acties, kun je flink geld besparen. Black Friday valt dit jaar op 25 november, zet datum dag dus in je agenda als je nog goede parfum deals zoekt. 

Een flink aantal (web)shops, zoals Bol.com, MediaMarkt, Coolblue & Amazon, hebben de afgelopen jaren meegedaan met Black Friday. Via de websites van de winkels was het mogelijk om televisies en smartphones, maar ook beauty- en verzorgingsproducten, zoals parfums, met korting te bestellen. 

Waar moet je op letten bij het kopen van parfum?

Wanneer je parfum in een fysieke winkel koopt, kun je natuurlijk gewoon aan de geur ruiken. Je doet dat bij voorkeur door op vijftien tot twintig centimeter afstand een beetje parfum op je pols te verstuiven. Vervolgens wacht je tien minuten om de geur in te laten werken. Pas dan kun je ruiken hoe de geur mengt met jouw eigen lichaamsgeur en of de geur bij je past.

Hoe doe je dat online? Hoe weet je wat je lekker vindt zonder dat je je neus kunt gebruiken? Gelukkig zijn de naam en de kleur van de parfum vaak goede aanwijzingen over de geur. Zo weet je bijvoorbeeld vrijwel zeker dat een parfum met ‘night’ in de naam een intense geur zal zijn. Let ook op de zogenoemde geurfamilies en geurnoten. Sinaasappel, roos, anijs, honing; wanneer je de geurnoten achterhaalt, krijg je meteen een goed beeld van de geur.

Weet je wat je lekker vindt? Dan is het tijd om voor een soort parfum te kiezen. Het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum heeft te maken met de concentratie van parfumoliën. Hoe hoger het olieniveau, hoe krachtiger de geur en hoe langer je deze blijft ruiken. Eau de parfum is krachtiger dan eau de toilette. Is eau de toilette je nog iets te heftig? Kies dan voor eau de cologne.

Vind je het toch lastig om een keuze te maken? Je kunt natuurlijk ook een parfum kopen die je al kent of in elk geval hebt getest in een parfumerie. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet. 

Zo kon je vorig jaar het beste parfum kopen

Tijdens Black Friday kun je traditiegetrouw genieten van hoge kortingen op parfums en allerlei andere beauty- en verzorgingsproducten, zoals föhns, krultangen en scheerapparaten. Ook gift sets shop je op 26 november extra voordelig. Aangezien parfum best prijzig kan zijn, is elke korting mooi meegenomen. Op die manier kun je voor een lekker prijsje jezelf of een dierbare verwennen met een lekkere parfum.

Dit jaar een parfum aanbieding tijdens Black Friday?

Heb je eenmaal je favoriete geur gevonden, dan is het alleen nog maar een kwestie van slim zoeken! Vergeet de dagen rond Black Friday niet om de (web)shops in de gaten te houden voor goede deals. Stel bijvoorbeeld een prijsalert in op Kieskeurig.nl en houd de socials van grote webwinkels en parfummerken in de gaten. Ook kun je slim zoeken op internet. Wees daarbij zo specifieke mogelijk, dus combineer de geur met woorden als aanbieding, deal, korting en Black Friday.