Black Friday: Espressomachine kopen en aanbiedingen

Al een tijd op zoek naar een espressomachine aanbieding? Dan moet je tijdens Black Friday een espresso machine kopen. In het laatste weekend van november worden allerlei producten met korting verkocht. Lees hier wat de verwachtingen zijn voor Black Friday espressomachines aanbiedingen afgaande op voorgaande jaren.

Een flink aantal (web)shops als Bol.com, MediaMarkt, Coolblue & Amazon hebben de afgelopen jaren meegedaan met Black Friday. Via de websites van de winkels was het mogelijk om televisies, smartphones maar ook espressomachines te reserveren. Daarnaast is het de vorige jaren zo geweest dat je rechtstreeks via de fabrikant korting kon krijgen. Dit ging vaak in de vorm van een cashback. Als je een goede deal ziet, wees er dan snel bij want de voorraad is beperkt.

Een paar handige plekken om alvast in je lijst met favorieten te zetten: 

Kieskeurig.nl/blackfriday - Een handige overzichtspagina met alle artikelen over Black Friday. 

Kieskeurig.nl/prijsdalers - Alle aanbiedingen met minimaal 10% korting, gesorteerd op populariteit. 

Community.kieskeurig.nl - Ons eigen forum, waar je ook tijdens Black Friday altijd kunt checken of een deal wel een echte deal is. 

Waar moet ik op letten?

Afgaande op vorig jaar wordt verwacht dat veel modellen van topmerken goedkoper te verkrijgen zullen zijn. Voorgaande jaren deden bekende merken als De’Longhi, JURA, Krups, Siemens en Philips volop mee aan Black Friday.

Er zijn erg veel verschillende soorten espressomachines op de markt. Zo heb je een handmatige espressomachie waarmee je zelf met een hendel bepaalt met hoeveel druk het water door de koffie geleid wordt. Daarnaast heb je een halfautomaat. Hiermee bepaal je zelf de temperatuur en de bouwdruk, maar gebruik je nog wel een hendel.

je hebt ook espressomachines zonder hendel. Deze zijn volautomatisch en hebben enkel een druk op de knop nodig om tot een goede espresso te komen.

Ook welke soort koffie je wilt gebruiken is van belang voor de keuze van het apparaat. Wil je bijvoorbeeld alleen ongemalen bonen gebruiken, houd je meer van koffiecups of ga je voor gemalen koffie? Kijk goed bij de specificaties met wat voor koffiesoorten jouw beoogde espresso-apparaat overweg kan. Iedereen heeft een andere voorkeur.

Afbeelding van espressokopjes

Verwachting

Dit jaar worden soortgelijke deals verwacht. De modellen die wat ouder zijn zullen naar verwachting een wat hogere prijsdaling zien dan vorig jaar. De fabrikanten en webshops geven korting op alle mogelijke uitvoeringen. Handmatig en volledig automatische espressomachines zijn aanwezig in hun assortiment. Sommige espressomachines kun je zelfs via je smartphone of tablet aansturen.

Vaak zijn deze aanbiedingen in combinatie met accessoires. Zo geven sommige fabrikanten er een aantal kopjes bij.

Andere soorten koffiemachines

Natuurlijk zijn volautomatische espressomachines niet de enige apparaten met korting tijdens Black Friday, en zelfs niet de enige koffieapparaten. Van voorgaande jaren weten we dat bijvoorbeeld Senseo-apparaten en Dolce Gusto-machines tijdens Black Friday erg populair zijn. Houd die dus ook in de gaten. Zet je liever je eigen bakkie? Ook gewone filterkoffiezetapparaten staan elk jaar weer op de lijst met Black Friday-aanbiedingen - en vergeet de koffie zelf niet! 

Meer deals? Check ze allemaal op onze Prijsdalers-pagina

Naar de deals!