Black Friday goede korting

Black Friday: wat is een goede korting?

Inhoudsopgave

  1. Wat is de normale prijs?
  2. Wat is een reële korting?
  3. Wat is een goede korting?
  4. Extra korting?

Veel mensen vragen zich af hoeveel korting Black Friday kan opleveren – en of dat dan een goede korting is. Hier leggen we uit hoe je kunt bepalen of een korting goed is voor jóu.

Wat is de normale prijs?

Wil je een goede Black Friday deal scoren, dan moet je natuurlijk weten wat iets normaliter kost. Kijk daarom het liefst ruim van tevoren bij verschillende aanbieders wat zij rekenen voor het product dat jij met korting kopen wilt. Doe dit tijdig; het wil nog weleens gebeuren dat webwinkels vlak voor Black Friday de prijs verhogen, waardoor het lijkt alsof je een hogere korting krijgt dan je in het echt krijgt. In het artikel Fake Friday: is een Black Friday-deal wel een deal? kun je meer over fake kortingen lezen.

Ook doen: check het product bij verschillende aanbieders. Zo zie je snel wat de gemiddelde prijs is waarvoor een artikel vóór Black Friday verkocht wordt.

Wat is een reële korting?

Tja. Natuurlijk willen we allemaal die 4K Ultra HD televisie scoren voor de helft van de prijs, maar de kans dat je dat lukt is, zelfs op Black Friday, klein. De realiteit is dat de kortingen vaak (veel) lager zijn dan we allemaal natuurlijk graag zouden willen … Kieskeurig.nl heeft in 2017 een onderzoek uitgevoerd rondom Black Friday. Daarbij werd ook gekeken naar de korting die consumenten verwachten en naar de korting die daadwerkelijk geboden werd. We kunnen je alvast verklappen dat daar heel grote verschillen tussen zitten. Neem een populair product als televisies. In totaal analyseerde Kieskeurig 311 televisies die rond Black Friday wisselende prijzen hadden. 80% daarvan werd aangeboden met maximaal 20% korting – terwijl 89% van de mannen en 88% van de vrouwen had gerekend op een korting van meer dan 20%! Datzelfde gebeurde als we kijken naar smartphone korting: 83% kreeg maximaal 20% korting, terwijl 83% van de mannen en 85% van de vrouwen minimaal 20% korting verwachtten.

Er zit dus veel verschil tussen de korting die we willen en de korting die we krijgen. Verwacht niet te veel, maar ga uit van een reële korting.

Wat is een goede Black Friday korting?

Wat is een goede korting?

Wat een goede korting is, is voor iedereen anders. Het gaat erom dat jíj tevreden bent met de korting. Bedenk dus vooraf wat voor jou een acceptabele prijs is. Bij veel sites (bijvoorbeeld ook bij Kieskeurig.nl) kun je een prijsalert instellen: wordt de prijs lager dan het bedrag dat jij hebt ingesteld, dan krijg je een e-mail. Kijk niet alleen naar de korting die wordt gegeven, maar kijk ook naar bijkomende kosten. Als de ene webwinkel jouw droom-tv voor 20 euro minder aanbiedt, maar je wel 25 euro verzendkosten moet betalen, ben je bij een andere webwinkel vaak toch goedkoper uit.

Extra korting?

Soms loopt er bij een product een cashback-actie: na aankoop krijg je een bepaald bedrag terug. Het loont de moeite om te kijken tot wanneer deze acties lopen: zijn ze ook op 29 november (dus op Black Friday) geldig, dan kun je dus extra korting scoren en ben je nóg goedkoper uit!