Wat is een slimme wasmachine?

Een slimme wasmachine is de ideale toevoeging voor elk huishouden. Een slimme wasmachine denkt namelijk met je mee. Hij is voorzien van allerlei handige functies en programma’s waardoor het draaien van wasjes niet alleen makkelijker maar ook duurzamer en goedkoper wordt. Een kind kan de was doen!


Direct een wasmachine nodig? Bekijk hier het huidige aanbod

Bekijk

Smart wasmachine

Een smart wasmachine kun je vaak via een app op je telefoon besturen. Via deze app kun je niet alleen de wasmachine van een afstandje aanzetten, maar je kunt ook speciale wasprogramma’s voor bijzonder wasgoed downloaden. Ook zie je in deze app alle belangrijke informatie rondom je wasmachine zodat je precies weet hoeveel energie deze verbruikt en wanneer er eventueel onderhoud vereist is. De slimme functies van een smart wasmachine zorgen ervoor dat wassen een stuk eenvoudiger wordt.

Slimme functies

Een wasmachine met een automatische dosering functie zorgt ervoor dat je nooit meer teveel wasmiddel of wasverzachter gebruikt. Ook de stoomfunctie van veel wasmachines is handig. Hiermee haalt de wasmachine de meeste kreukels uit je was zodat je minder hoeft te strijken. Daarnaast werkt dit ook nog eens goed tegen 99,99% van alle bacteriën. Een slimme wasmachine denkt dus echt met je mee.

Stiller wassen

Als je wasmachine dicht bij je woonruimte staat, dan zul je ongetwijfeld op zoek zijn naar een stille wasmachine waardoor je geen geluidsoverlast ervaart als je de was doet. Je wasmachine maakt het meeste ‘lawaai’ tijdens het centrifugeren. Mocht je dus op zoek zijn naar een stille wasmachine, dan moet je kijken naar de hoeveelheid decibel tijdens het centrifugeprogramma. Een wasmachine met minder dan 74dB wordt als stil gezien.

Energiezuiniger wassen

Met een slimme wasmachine kun je ook veel energiezuiniger wassen. Met de app kun je zien hoeveel energie een wasprogramma verbruikt. Daarnaast zijn veel smart wasmachines voorzien van een eco-stand en kan ook op koude temperaturen worden gewassen. Ook weten veel smart wasmachines hoe ze jouw wasgoed het beste kunnen behandelen. Zo wordt het gewicht van je wasgoed berekend en de schommelingen en rotaties die uitgevoerd moeten worden zodat elke wasbeurt duurzaam is voor je kleding en de machine.