Welke kinderwagenmerken bestaan er allemaal?

Inhoudsopgave

  1. Bekende kinderwagen merken
  2. Combiwagen-merken
  3. Design kinderwagen-merken
  4. Comfortabele kinderwagen-merken

Natuurlijk kent iedereen de Baby Born kinderwagen voor poppen. Maar als je echt op zoek bent naar een kinderwagen, merk je dat het aanbod van kinderwagenmerken (en buggymerken) enorm is. Ga je je orienteren? Dan kun je – want je wil de kinderwagen natuurlijk (ook) in het echt zien – bijvoorbeeld kijken bij een winkel als Prénatal. Buggy’s en kinderwagens zijn hier ruim vertegenwoordigd. Heb je een beetje een idee van wat je wilt, dan kun je natuurlijk ook online modellen vergelijken. Wij hebben hier in ieder geval de populairste kinderwagenmerken voor je op een rij gezet.

Bekende kinderwagen merken

Van een aantal kinderwagenmerken heeft iedereen wel eens gehoord. Wat zijn hun specifieke kenmerken?

Bugaboo noemt zijn Bugaboo Fox met de grote wielen en centrale vering bijvoorbeeld ‘de meest comfortabele Bugaboo kinderwagen ooit’. Daarnaast heeft Bugaboo ook een grote collectie accessoires.

Ook de Quinny kinderwagen is bekend – hetzelfde merk maakt (uiteraard, zouden we bijna willen zeggen) ook buggy’s. Handig: je Maxi-Cosi autostoeltje past op een Quinny.

De Maxi-Cosi ken je waarschijnlijk vooral als draagbaar autostoeltje. Maar er bestaan ook Maxi Cosi kinderwagens. De Maxi Cosi wagens zijn zowel te koop als 3-in-1 als lichtgewicht.

Heb je juist een Chicco autostoel? Dan past deze op een Chicco kinderwagen. Het merk Chicco combineert veiligheid en comfort met een trendy design. Je hebt zowel kinderwagens als Chicco buggy’s.

Combiwagen-merken

Een onderstel, wagenbak en wandelwagenzitje bij elkaar noem je een combiwagen, oftewel een 3-in-1 kinderwagen. Joolz is hierin een bekend merk, met de types Geo en Day.

Een ander bekend merk is Stokke. Buggy’s van dit merk zijn er niet, maar Stokke kinderwagens dus wel.

Deze, de Cybex kinderwagen en ook de Dubatti kinderwagen zijn 3-in-1 kinderwagens. Houd je van kleurrijk? De Dubatti One kinderwagen wordt in vele kleuren uitgevoerd.

Een ander combiwagenmerk is de Mutsy Nio. Ook deze heeft een reiswieg, omkeerbaar wandelwagenzitje en mogelijkheden voor diverse autostoeltjes. Misschien heb je wel eens kinderwagens gezien van het merk Mutsaers. Kinderwagens onder dit merk zijn eigenlijk Mutsy kinderwagens. Zo heb je de Mutsaers Transporter, die beter bekend staat als de Mutsy Traveller, onder andere geschikt voor een Traveller autostoeltje.

Design kinderwagen-merken

Ga je voor praktisch, maar ook stijlvol? Kies dan voor een merk dat design kinderwagens verkoopt. Zo heeft de Nuna kinderwagen luxe handgestikte leatherette accenten en de Mima Xari, uitvoering van de Mima kinderwagen, een ovaal zitje van leerachtig kunststof dat je bij geen enkele andere kinderwagen aantreft.

Een zowel praktische als stijlvolle kinderwagen is de X Adventure Kinderwagen, met een aluminum frame.

Helemaal opvallen doe je met de klassieke ontwerpen van de Silver Cross kinderwagen die in de meest felle kleuren beschikbaar zijn. Had je overigens ook al gedacht aan een Dooky? Kinderwagens maak je hier helemaal mee af. Dit is een handige bescherming tegen de zon die je aan de kap van de kinderwagen vastmaakt.

Comfortabele kinderwagen-merken

Eigenlijk zijn alle kinderwagens comfortabel, maar wat we eigenlijk bedoelen is: de volgende merken staan erom bekend ook nog eens erg praktisch te zijn.

Zo heb je de EasyWalker Harvey 2, een lichte en compacte kinderwagen. Ook bestaat de uitvoering EasyWalker Duo van 75 cm breed. Deze past makkelijk door de deur omdat je twee reiswiegen of een reiswieg en wandelwagenzitje boven elkaar plaatst. Dit is hetzelfde geval bij de Topmark duowagen.

Ben je echt op zoek naar een lichtgewicht buggy, kies dan voor een Kids RIVER buggy of Hauck Buggy. Deze laatste wordt buggy genoemd, maar heeft meer weg van een kinderwagen. Door de verstelbare rugleuning kun je hem al vanaf de geboorte gebruiken.

Een ander bekend merk van buggy’s is Koelstra. Kinderwagens zijn hier ook van verkrijgbaar. Koelstra staat bekend om zijn design, gemak en comfort.

Toe aan een nieuwe? Bekijk alle kinderwagens op Kieskeurig.nl

Bekijk nu!