Welke soorten inbouw koelkasten bestaan er?

Inhoudsopgave

  1. Sleepdeur inbouwkoelkasten
  2. Deur-op-deur inbouwkoelkasten
  3. Inbouw koel-vriescombinatie
  4. Inbouwkoelkasten zonder vriesvak
  5. Onderbouw koelkasten
  6. Amerikaanse inbouwkoelkasten
  7. Vrijstaande koelkast inbouwen
  8. Inbouw lade-koelkasten
  9. Inbouw wijnkoelkasten
  10. Inbouwkoelkast: merken

In een moderne keuken hoort natuurlijk ook een inbouw koelkast. Inbouwkoelkasten bestaan in alle soorten en maten. Wil je een inbouw koelkast kopen met sleepdeur of kies je voor een deur-op-deursysteem? Een koelkast waarin je wijn kunt koelen of een inbouw koel-vriescombinatie? Alles kan. Hieronder lees je alles over de verschillende soorten inbouwkoelkasten die er zijn.

Sleepdeur inbouwkoelkasten

Er bestaan twee soorten systemen voor de deuren van je inbouw koelkast: sleepdeur systeem en deur-op-deur systeem. Bij een sleepdeur inbouwkoelkast hebben de meubeldeur en de koelkast zelf ieder een eigen paar scharnieren. De deur zit hierbij niet vast op de koelkast, maar opent via een deurgeleider. Toch liever een deur-op-deursysteem? Dan kun je hierop makkelijk overstappen.

Deur-op-deur inbouwkoelkasten

Ga je voor een echt strakke look in je keuken en dus ook je inbouw koelkast: deur op deur geeft dan de mooiste afwerking. Een inbouw koelkast met deur-op-deur systeem heeft één scharnier. Dit betekent dat de deur vast zit op de koelkast. Er zit dan ook geen ruimte tussen de deur en de koelkast zelf. Een deur-op-deursysteem is ook steviger dan een sleepdeursysteem. Verder goed om te weten: je kunt van een deur-op-deursysteem niet overstappen op een sleepdeursysteem.

Inbouw koel-vriescombinatie

Doe je vaak boodschappen voor de hele week, heb je een groot gezin of wil je kliekjes kunnen invriezen? Kies dan voor een inbouw koel-vriescombinatie. Een koel-vriescombinatie inbouw heb je met een losse vriezer onder of boven de koelkast, maar je kunt ook kiezen voor een inbouw koelkast met vriesvak. Dit is handig als je weinig ruimte hebt. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een koelkast met vriesladen eronder. Kun je slecht bukken? Dan is een vriezer boven de koelkast juist praktischer.

Inbouwkoelkasten zonder vriesvak

Heb je een losse vriezer of heb je geen vriesvak nodig? Kies dan voor een inbouw koelkast zonder vriesvak. Bij een inbouw koelkast-diepvriescombinatie met het vriesvak in de koelkast heb je namelijk minder ruimte in je koelkast. Goed om over na te denken als je niet zo’n grote keuken hebt en toch een inbouwkoelkast wilt. Inbouwkoelkasten zonder vriesvak heb je in verschillende maten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tafelmodel inbouwkoelkast of een onderbouw koelkast.

Onderbouw koelkasten

Bij een inbouw koelkast - tafelmodel heeft de koelkast een inbouwmaat van 88 centimeter. Deze kun je naast het aanrechtblad plaatsen. Liever onder je aanrecht een inbouw koelkast? Onderbouw is ook mogelijk. Als je een gewone koelkast onder het aanrecht plaatst, kan de warme lucht niet weg. Bij een onderbouw koelkast wordt de warme lucht afgevoerd via de plint en wordt zo koude lucht aangezogen. Woon je in een studio of (studenten)kamer? Dan kun je nog een maatje kleiner gaan dan een tafelmodel en kiezen voor een mini inbouw koelkast. Deze neemt bijna geen ruimte in, terwijl je wel alle gemakken van een koelkast hebt.

Amerikaanse inbouwkoelkasten

Heb je een grote keuken en wil je lekker veel kwijt kunnen in je koelkast? Dan is een Amerikaans koelkast precies wat je zoekt. Vrijstaande modellen zijn al jaren erg populair, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Amerikaanse inbouwkoelkast. Amerikaanse koelkasten hebben vaak twee of zelfs drie deuren naast elkaar; een zogeheten side by side koelkast. Maar modellen met de vriezer onder – de bottomfreezer koelkast –zijn er ook. Wil je echt van alle gemakken voorzien zijn? Kies dan een Amerikaanse inbouw koelkast met ijsblokjesmachine. Zo ben je altijd verzekerd van een lekker koud drankje!

Vrijstaande koelkast inbouwen

Bij het kiezen van een koelkast is de vraag: kies ik voor een inbouw of vrijstaande koelkast? Of wil je misschien een vrijstaande koelkast inbouwen? Dat kan, maar let er dan goed op dat de koelkast in de nis zijn warmte kwijt kan. Soms is het nodig om extra ventilatie te plaatsen. Ook moet je een apart deurpaneel monteren op de deur van de koelkast. Verder is het goed om rekening te houden met de maten. Een vrijstaande koelkast is doorgaans iets hoger of breder. Inbouwkoelkasten zijn zo gemaakt dat ze in de standaard nismaten passen.

Inbouw lade-koelkasten

Nooit meer moeilijk doen om iets achterin de koelkast te pakken, terwijl er allemaal potjes en bakjes voor staan? Kies dan voor een inbouw-ladekoelkast. Een inbouw koelkast met laden is ontzettend handig: je trekt de lade(n) naar je toe en je kunt overal makkelijk bij. Heb je weinig ruimte in je keuken? Dan is een onderbouw lade-koelkast geschikt: die monteer je zo onder het aanrecht.

Inbouw wijnkoelkasten

Drink je graag wijn en vind je het belangrijk dat deze precies op de juiste temperatuur is? Dan is een inbouw wijnkoelkast of wijnklimaatkast echt iets voor jou. Een wijnkoelkast heeft verschillende zones waarvan je de temperatuur apart kunt instellen. Een inbouw wijnkoeler is daarbij ook nog eens een echte blikvanger in je keuken.

Inbouwkoelkast: merken

Wil je een inbouwkoelkast kopen? Dan kun je niet alleen kiezen uit de vele verschillende modellen, maar ook uit verschillende merken. De Bosch inbouw koelkast, Siemens inbouw koelkast, Samsung inbouw koelkast enLiebherr inbouw koelkast staan bekend om hun degelijke kwaliteit. Ze gaan lang mee, zijn voorzien van de nieuwste snufjes en ze zijn ook nog eens erg zuinig. Net als overigens de Aeg koelvriescombinatie en de Whirlpool inbouw koelkast. Ook een Bauknecht inbouwkoelkast is een goede keus als je voor duurzaamheid gaat. Deze grote merken gebruiken vaak LED-verlichting en hebben een SoftTouch closing systeem, waardoor de koelkast nooit hard dichtslaat. Wil je een betrouwbare, degelijke koelkast, maar liever niet te veel geld uitgeven? Pelgrim is dan een goede keus. Een Pelgrim inbouw koelkast is ook nog eens van Nederlandse bodem. In dezelfde prijsklasse kun je ook kiezen voor een Atag inbouw koelkast. Ook met een wat kleinere beurs kun je makkelijk kiezen voor een inbouw koelkast. Zanussi staat bekend om zijn lage prijzen, net als de Etna inbouw koelkast.