Wat kost een nieuwe cv ketel?

Inhoudsopgave

  1. Rekenvoorbeeld nieuwe cv-ketel
  2. Rekenvoorbeeld huren cv-ketel

Wil je een nieuwe cv ketel kopen? Uiteraard wens je een indicatie van de kosten. Ook bij het huren van een cv installatie wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent. Gezien de lange levensduur van twaalf tot vijftien jaar is het verstandig om een kostenplaatje inclusief montagetarieven in beeld te brengen. Kieskeurig.nl helpt je daarbij.

Er bestaan uiteenlopende cv-ketels van diverse merken, waardoor het lastig is om een eenduidig kostenplaatje te schetsen. Het ligt er maar net aan welke cv-ketel je kiest en welke aanvullende mogelijkheden het verwarmingstoestel bevat. De goedkoopste cv-installaties zijn vanaf ongeveer 750 euro verkrijgbaar exclusief installatie. Daarnaast bestaan er ook duurdere modellen die meer vermogen leveren en dus meer kubieke meters kunnen verwarmen. Vanwege efficiëntere technieken zijn cv-ketels uit het hogere prijssegment bovendien vaak energiezuiniger, waardoor je op stookkosten bespaart. Onderschat het belang van een goed rendement overigens niet. Je bespaart hiermee namelijk al snel een paar honderd euro op de jaarlijkse energierekening.Wie weet verdien je de extra uitgaven voor een energiezuinige verwarmingsketel op termijn zelfs volledig terug. Zeker wanneer de prijzen voor aardgas in de toekomst blijven stijgen, is dat een reëel scenario.

Rekenvoorbeeld nieuwe cv-ketel

Een doorsnee cv-ketel kost grofweg duizend euro, terwijl een huiseigenaar bij de meeste cv-installateurs zo’n vijfhonderd euro aan montagekosten betaalt. Let hierbij op of het vervangen van een versleten rookafvoerkanaal bij de montage is inbegrepen. Verder heb je natuurlijk ook te maken met onderhouds- en reparatiekosten. Voor een uitgebreid onderhoudscontract inclusief de vervanging van versleten onderdelen ben je ongeveer 150 euro per jaar kwijt. Heeft de cv-ketel een levensduur van twaalf jaar, dan komen de totale kosten uit op 3.300 euro.

Beschouw dit rekenvoorbeeld als een grove indicatie. Voor een nauwkeuriger beeld kun je het beste een offerte bij een erkende installateur opvragen. Is de verwarmingsketel van meerdere buren ook aan vervanging toe? Wellicht kun je de aanschafprijs drukken door de verwarmingstoestellen collectief in te kopen. Je kunt daarnaast op de kosten voor het onderhoudscontract besparen door vervangende onderdelen zelf te vergoeden.

Tips voor de beste offerte van een cv-ketel hebben we op een rijtje gezet voor je. Wellicht handig.

Vraag direct en gratis een offerte op maat aan!

Rekenvoorbeeld huren cv-ketel

De kosten voor de huur van een cv-ketel vallen op het oog erg mee. Voor een huurcontract met een looptijd van twaalf jaar ben je gemiddeld ongeveer dertig euro per maand kwijt. Installatiebedrijven schrijven dit bedrag automatisch van je rekening af. Het huren van een cv-installatie lijkt dus in eerste instantie aantrekkelijk, maar onder aan de streep ben je vrijwel altijd meer geld kwijt. Als je bijvoorbeeld maandelijks dertig euro betaalt over een looptijd van twaalf jaar, dan bedragen de totale kosten aan het eind 4.320 euro. Bovendien vermelden de contractvoorwaarden meestal dat er tussentijdse prijsverhogingen mogelijk zijn. Lees hierover meer in ons artikel over een cv-ketel kopen, huren of leasen.

Meer artikelen over cv-ketels