Wat heb je nodig in je kolftas?

Inhoudsopgave

  1. Wat heb je nodig in je kolftas
  2. Hoe groot moet mijn kolftas zijn?
  3. Ook handig in je kolftas

Als je borstvoeding geeft en wilt gaan kolven, is het goed om te weten wat je allemaal nodig hebt. Zeker als je weer aan het werk gaat, wil je natuurlijk niets vergeten! Aan alleen je kolfapparaat heb je helaas niet genoeg … In dit artikel vertellen we je daarom graag alles wat je nodig hebt in je kolftas. Een goede voorbereiding is in dit geval echt het halve werk: het helpt je beter ontspannen, waardoor je gemakkelijker kunt kolven.

Wat heb je nodig in je kolftas

In dit artikel bespreken we wat je allemaal nodig hebt in je borstkolf-tas. We maken daarbij onderscheid tussen onmisbare artikelen en artikelen die simpelweg handig zijn om mee te nemen.

1.Je borstkolf, inclusief adapter of batterijen

2.Opvangbakjes of -flesjes om de afgekolfde melk in te bewaren

3.Koeltas (moedermelk blijft zo langer goed) met koelelementen om de gekolfde melk mee naar huis te nemen

4.Een hydrofiele doek om je kolf na gebruik af te drogen en in te wikkelen.

5.Een hydrofiele doek om gemorste melk op te vegen

6.Zoogkompressen

7.De tas zelf, zoals een kolftas van Medela, Difrax of Bo Jungle

Hoe groot moet mijn kolftas zijn?

Zoals je aan onze checklist hierboven kunt zien, heb je vrij veel spullen nodig om comfortabel te kunnen kolven. De meeste vrouwen verkiezen zodoende een vrij grote tas, ongeveer ter grootte van een shopper. Er zijn verschillende merken die speciale kolftassen maken: zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Medela tas, een Difrax tas of een Bo Jungle tas. Je kunt echter ook een gewone tas inrichten als kolftas. Let er daarbij wel op dat er ook nog een koeltas (of in ieder geval een koelelement) in moet passen.

Ook handig in je kolftas

Nu je weet welke spullen voor veel vrouwen onmisbaar zijn tijdens het kolven, is het tijd om te kijken welke spullen er verder nog handig zijn. We zetten ze weer op een rijtje:

1.Een flesje water, zodat je tijdens het afkolven wat kunt drinken

2.Een (afsluitbaar) zakje om natte spullen in op te bergen

3.Potlood, pen of stickers om de datum op de opvangbakjes te zetten

4.Moedermelk-bewaarzakjes, als alternatief voor bakjes of flesjes

5.Afsluitbare plastic container om de flesjes in te bewaren, als je ze in de koelkast op je werk wilt bewaren

7.Een handkolf, voor een noodgeval waarbij je eigenlijk een elektrische kolf gebruikt, maar de accu leeg is of je niet bij een stopcontact kunt.

Kolven is erg persoonlijk. Zodoende kan het per persoon nogal verschillen wat iemand noodzakelijk of handig vindt. Deze lijst is zodoende vooral bedoeld om je op weg te helpen bij het samenstellen van de inhoud van je eigen kolftas.