Test: beste bladblazers in 2018

Wanneer de herfst zijn intrede doet en je terras en tuin overvol ligt met blad, dan is het tijd om de bladblazer tevoorschijn te toveren. Maar heb je nog geen bladblazer en ben je op zoek naar een goede bladblazer, bekijk dan de bladblazer test van onze collega's van BesteProduct.nl. In deze test gaan ze op zoek naar de beste bladblazer in 2018 en helpen ze je met een top-5 bladblazers.

Top 3 beste bladblazers met accu (Test BesteProduct.nl en AD)

McCulloch Li58GB

Makita DUB362 18V

Einhell GE-LB36 Li E Solo

+ Blaast hard en met een verstelbare draaiknop
+ Fantastische bouwkwaliteit
- Prijs inclusief twee sterke accu’s en snellader: meer dan €400

+ Blaast het hardst van allemaal
+ Lucht wordt slim aangezogen in het midden van de blazer, waardoor die niet blokkeert als-ie tegen je benen aankomt
- In turbostand na vier minuten leeg

+ Goede prijskwaliteitverhouding (ruim €200 inclusief accu’s)
+ Prettige ergonomie en draaiknop
- Na 25 minuten leeg, in turbostand al na tien minuten

Top 3 bladblazers met snoer (Test BesteProduct.nl en AD)

Makita UB0801

Gardena ErgoJet 3000

Einhell GC-EL 3000 E

+ De beste blaas- en uitstekende zuigkracht
+ Beste behuizing
+ Goede ergonomie; opvangzak kan aan je schouder
- Meeste lawaai
- Maar twee standen

+ Beste prijskwaliteitverhouding
+ Krachtige motor en verstelbare blaaskracht
+ Metalen rotor in de behuizing
- Uitsteeksel van de zuigbuis hapt af en toe in de grond

+ Beste in het goedkopere segment
+ Handige extra’s: wieltjes onder de buis, venster in de opvangzak
- Legt het ondanks de metalen rotor af wat bouwkwaliteit betreft


Tips voor de aanschaf van een bladblazer

1. Elektrisch of benzine: bedenk goed hoe en waar je hem gaat gebruiken. Heb je veel ruimte rondom je huis, wil je hem geregeld gaan gebruiken en heb je veel kracht nodig? Dan is een benzine bladblazer de ideale keuze. Je hebt alle vrijheid doordat er geen snoer aan te pas komt en kan met gemak alles naar één plek blazen. Nadeel is dat hij wat meer lawaai maakt. Heb je niet zo'n grote tuin en bereik je met een verlengsnoer alles waar je wilt komen, dan ben je met een elektrische bladblazer goed af. Maar dan kom je voor een volgende keuze...

2. Accu bladblazer of een bladblazer met snoer: want net als met een benzine bladblazer heb je met een accubladblazer ook alle vrijheid. Dus wil je geen knopen uit je verlengsnoer halen en gewoon gelijk aan de slag (mits je accu niet is opgeladen) zonder de belemmering van een snoer, dan kies je voor een bladblazer met een accu. Vind je het snoer niet vervelend en heb je die vrijheid van een snoerloos apparaat niet nodig dan adviseren we een elektrische bladblazer. Voordeel is dan dat je altijd evenveel blaas- of zuigkracht hebt.

3. Blazen en/of zuigen: als je één plek hebt (het liefst een hoek) waar je al het blad naar toe kunt blazen dan kom je met alleen de blaasfunctie wel een heel eind. Maar wil je het ook gelijk in een zak hebben en soms zelfs gelijk versnipperen, dan heb je een bladblazer met zuigfunctie nodig.

4. Gebruikstip om mee af te sluiten: wacht tot de wind een beetje is gaan liggen als je gaat bladblazen. Anders komt er geen einde aan!

Welke bladblazer heb ik nodig?

De keuze van jouw meest ideale bladblazer is helemaal afhankelijk van de grootte van je tuin en de vrijheid die je wilt hebben. Op Kieskeurig.nl helpen we je met deze keuze zodat jij de juiste bladblazer vindt voor de beste prijs in de markt. Kijk daarom snel op www.kieskeurig.nl/bladblazer en filter op jouw wensen zodat je snel aan de slag kan.