Test: beste bladblazers van 2019

De zomer is inmiddels voorbij en de bladeren vallen van de bomen. Hoog tijd om de bladblazer tevoorschijn te toveren. Ben je nog niet in bezit van een bladblazer? Bekijk de top 3 beste bladblazers van 2019 van onze collega’s van Besteproduct.nl.

Top 3 beste bladblazers met accu

DeWalt DCM562PB

Einhell GE-CL 18 Li E

Black & Decker GWC3600L25

+ Uitstekende blaaskracht

+ Goede bediening dankzij variabele trigger

+ Assemblage erg eenvoudig

- Kan niet bladzuigen

- Accuduur had beter gekund

+ Goedkoop

+ Compact

+ Goede blaaskracht

- Accu en lader niet meegeleverd

- Functioneert niet als bladzuiger

+ Uitstekende accuduur

+ Kan blazen en zuigen

+ Accu inbegrepen

- Matige zuigkracht

- Accessoires wisselen voor blazen en zuigen

Tips voor de aanschaf van een bladblazer

Er zijn best een aantal overwegingen die je moet maken bij de keuze van een bladblazer. Overweeg allereerst of je een bladblazer op benzine of op elektriciteit neemt. Een benzine bladblazer is vaak krachtiger en snoerloos. Deze blazers zijn geschikt voor de wat grotere tuinen. Dit soort apparaten maken echter wel vaak wat meer lawaai. Een elektrische bladblazer is vaak wat minder luid.

Er bestaan twee uitvoeringen van een elektrische bladblazer. De blazer met snoer en de blazer met accu. Om de hele tuin af te werken zul je met een verlengsnoer moeten werken, tenzij je voor een blazer met accu kiest. Een bladblazer met accu geeft je een stuk meer bewegingsvrijheid. Je zult er echter wel rekening mee moeten houden dat je de accu ook daadwerkelijk oplaad.

Wil je een bladblazer die alleen kan blazen? Of wil je er ook een die kan zuigen? Een aantal bladblazers hebben namelijk beide opties. Sommige van deze kunnen zelfs de opgezogen bladeren versnipperen.

Welke bladblazer heb ik nodig?

Hopelijk is dit artikel waardevol gebleken en heeft het je keuze voor een nieuwe bladblazer wat makkelijker gemaakt. De keuze voor de ideale bladblazer is afhankelijk van de grootte van je tuin en de vrijheid die je wilt hebben. Kijk op https://www.kieskeurig.nl/bladblazer en filter op jouw wensen.