Airco op je slaapkamer: lekker koel in bed

Inhoudsopgave

  1. Waarom een airco op slaapkamer steeds populairder wordt
  2. Je slaapkamer verwarmen met airco
  3. Welke airco voor mijn slaapkamer?

Met de almaar warmer wordende zomernachten in Nederland snak je soms naar wat verkoeling. En wat is er nou heerlijker dan lekker slapen in een gekoelde slaapkamer? Een airco op je slaapkamer zorgt ervoor dat je ook in de zomer van je nachtrust geniet.

Waarom een airco op slaapkamer steeds populairder wordt

Ook in Nederland zie je steeds vaker een airco op de slaapkamer. En dat is logisch, want zwoele zomerse nachten mogen dan wel lang zijn, werkelijk niemand ligt graag in zijn bed te woelen omdat het te warm is. En waarom zou je? Airco systemen -zowel vast als mobiel- zijn de afgelopen jaren zuiniger en budgetvriendelijker geworden, waardoor deze voor veel huishoudens haalbaar zijn geworden.


Zoek je een vaste airco? Vraag direct een offerte op maat aan!

Naar offerte aanvraag

Je slaapkamer verwarmen met airco

Een ander voordeel van een airco unit op je slaapkamer is het feit dat je er tegenwoordig vaak ook mee kan verwarmen. Eigenlijk zijn moderne airco systemen niets anders dan een warmtepomp, waarmee je zowel kunt verkoelen als verwarmen. Dus ook tijdens die koude winternachten lig jij er warmpjes bij.

Waar je bij een radiator al gauw twintig minuten tot een half uur wacht voordat de ruimte warm is, blaast de airco direct warme lucht je slaapkamer in. Zo hoeft de verwarming niet altijd aan te staan en bespaar je dus energie. Ook verbruik je geen gas wanneer je je slaapkamer middels je airco verwarmt. Handig: want dan kan de cv-ketel ‘s nachts uitblijven. Zo bespaar je geld én CO2!

Welke airco voor mijn slaapkamer?

Wanneer je op zoek gaat naar een airco systeem voor jouw slaapkamer zijn er ruwweg twee opties: een vaste airco, ook wel split unit airco genoemd, of een mobiele airco. Een mobiele airco is een optie, deze kun je ook altijd verplaatsen naar een andere ruimte en daar gebruiken. Maar om het hoogste rendement te behalen is het meestal beter om een split unit airco systeem voor slaapkamer aan te schaffen.

Met een vaste airco op je slaapkamer ben je ervan verzekerd dat je altijd de juiste temperatuur op je slaapkamer hebt. Ook zijn deze units bijna altijd voorzien van Smart technologie, waardoor je de unit op gezette tijden aan kunt laten springen. Vlak voordat je naar bed gaat, bijvoorbeeld.

Airco systeem voor meerdere ruimtes in je huis

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om ook andere ruimtes in je huis te verkoelen (of verwarmen) met een airco systeem. In dat geval spreken we over een multi unit airco systeem. Een dergelijk systeem bevat één buitenunit en 2 of meerdere (maximaal 5) binnenunits. Ideaal dus als je in meerdere ruimtes van je huis of appartement de ideale temperatuur wilt hebben.

Qua nachtrust, duurzaamheid én besparing op je energierekening is een airco op je slaapkamer een enorme verbetering. En ook over het geluid hoef je je geen zorgen te maken: de meeste aircosystemen zijn tegenwoordig fluisterstil. Een airco op je slaapkamer is de investering dus dubbel en dwars waard!


Zoek je een vaste airco? Vraag direct een offerte op maat aan!

Naar offerte aanvraag

Vergelijk airco's
Lees meer airco artikelen