Uitslag testpanel Acer Swift 3

acer 3 notebook header
De Swift 3 is een dunne, lichte en stijlvolle laptop in een stevige aluminium behuizing. Hierdoor lijkt het de ideale laptop om overal mee naartoe te nemen. De laptop heeft een dunne rand rond het Full HD display. Het testpanel testte de Swift 3 in huis, op kantoor en onderweg, om te kijken of het model zo mobiel is als gedacht. De resultaten lees je in dit verslag.


De eerste reactie:

Jeroen:
“Na het uit de doos halen van de laptop viel mij meteen de kleur en het design op. De laptop heeft een blauwe metallic kleur en een soort eikenhouten design. Je zou misschien denken dat dat een rare combinatie is, maar ik was er aangenaam door verrast. Het is een wat kleinere laptop, maar door het strakke design komt hij toch heel sterk en degelijk over.”

Lisanne:

“Ik was aangenaam verrast door het uiterlijk van deze laptop. De blauwe kleur ziet er erg mooi en modern uit. Het is net even anders dan andere laptops, maar daarom juist erg mooi. Ook toen ik de laptop openklapte, was ik aangenaam verrast. Ik vond het heel mooi om te zien hoe het toetsenbord licht gaf, maar ook als je even niet aan het type was hij weer mooi uitviel.”

Henny:

“Na het uit de doos halen van de laptop zag ik een mooie blauwe metallic kleur. Hij is erg dun (specificatie zegt 1,87 cm) en erg licht (1,45 kg). Om de klep te openen heb je twee handen nodig, want hij schuift door zijn lage gewicht over de tafel. Het scharnier die het scherm omhoog houdt voelt echt solide aan. In de doos zit verder alleen nog een voedingsadapter.”

Fons:

“Al bij het uitpakken van de Acer Swift 3 valt direct op dat je een prachtexemplaar in je handen houdt: de vormgeving van de behuizing, samen met de donkerblauwe kleur, verleent deze laptop een zeer fraai uiterlijk. Daarnaast zijn de compacte afmetingen en de stevige body een uitnodiging om direct ermee aan de slag te gaan.”

Janine:

“Wat me meteen aan de laptop opviel was het uiterlijk en het materiaal. De laptop zit in een metalen blauwe behuizing, waardoor de laptop heel erg degelijk en sterk aanvoelt. De vormgeving en de degelijkheid zijn dan ook de sterkste punten van de Acer Swift 3.”

Voordelen:

  • Uitstraling
  • Beeldkwaliteit
  • Batterijduur
  • Eenvoudig in gebruik
  • Gewicht

Jeroen:
“Het opladen van de accu is zo gepiept. Dit duurt ongeveer een half uurtje en vervolgens kan de laptop 9/10uur mee. Mocht je de laptop dus meenemen naar werk of school en de oplader vergeten zijn, dan zou hij het heel de dag vol moeten houden. De accuduur hangt natuurlijk wel af van de programma's die gedraaid worden, maar mailen, tekstverwerken en andere 'standaard' werkzaamheden kan de accu makkelijk aan.”

Lisanne:
“Het viel mij op dat de laptop niet alleen klein, maar ook erg licht qua gewicht was. Dit maakte het vervoeren van de laptop erg makkelijk.”

Henny:

“Het werken met office producten en surfen op het internet via de goed werkende Wireless met veel tabbladen open waren, ook zittend op de bank, heel aangenaam met deze lichte laptop. Er zit geen ventilator in dus heb je geen last van een zoemend geluid of blokkeren van de koeling. Het inlezen van grote bestanden ging binnen een paar seconden en het bewerken van de foto’s daarna met gimp ging zonder haperen.”

Fons:
“Ik ben zeer tevreden over de accu die het met gemak 9 à 10 uur volhoudt, natuurlijk afhankelijk van de zwaarte van de gedraaide applicaties. Tekstverwerken, mailen, internetten putten deze accu niet uit. En het opladen is met de bijgeleverde adapter in een halfuurtje gepiept.”

Janine:

“Het grote voordeel van deze laptop is de accuduur en de oplaadtijd. Binnen een halfuur is de accu helemaal opgeladen. Als de accu opgeladen is dan gaat de accu zeker tien uur mee. Als je de laptop dagelijks kort gebruikt dan blijft de accu wekenlang opgeladen.”


brother a3 sfeerbeeld


Nadelen?

Jeroen:
“De pijltjestoetsen zijn wat aan de kleine kant en daardoor soms lastig te bedienen. De fingerprint scanner werkt niet altijd even goed. Je kan natuurlijk ook met een pincode/wachtwoord werken, maar als de optie aanwezig is verwacht je wel dat deze naar behoren werkt.”

Lisanne:
“Deze laptop heeft een paar extra's zoals een vingerscan om mee in te loggen in plaats van een wachtwoord. Het duurde bij mij even voordat deze goed was ingesteld. Het installeren zelf koste best veel moeite omdat hij eerst mijn vinger niet goed kon vinden. Ook nadat ik hem had ingesteld kon hij mijn vinger niet vinden. Na 2 keer instellen kon hij mijn vinger wel goed vinden en was het ook een fijne tool. Het koste wat mij betreft wel iets te veel moeite.”

Henny:
“Het geluid was erg vlak en daardoor niet mooi.”

Fons:
“De geluidskwaliteit is duidelijk onder de maat, verschillende muziekvideo’s op YouTube klinken op deze Acer Swift ronduit teleurstellend, bijvoorbeeld bij hoge tonen die soms schel overkomen.”


Janine:
“De laptop had in het begin moeite met het instellen van de persoonlijke toegang. De vingerafdruk waarmee je de laptop kunt beveiligen kreeg ik moeizaam geactiveerd en eenmaal geactiveerd, reageerde de Fingerprint Reader niet op mijn vingerafdruk. Omdat ik ook een pincode had ingesteld, heb ik deze gedurende de testperiode gebruikt. Dit werkte wel heel goed.”

 

Bekijk de prijzen