Kieskeurig Magazine v2

Barbecue magazine: jouw perfecte BBQ

Met dit heerlijke zomerweer willen we allemaal maar één ding: Barbecueën! En dan kan je natuurlijk naar de supermarkt hollen voor een wegwerpbarbecue en kant-en-klaar grilpakketje, maar als aspirant pitmaster wil je wel iets meer. In deze editie van Kieskeurig Magazine leer je dan ook welke barbecue het beste bij je past, zie je hoe je het ding een beetje fatsoenlijk schoon houdt, en vertelt chef Remy Engelbarts welke eenvoudige recepten je barbecue naar een hoger niveau tillen. Eet smakelijk!

Barbecue kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Barbecue kopen: gas, elektrisch of houtskool?

Het is weer zomer, en dat betekent natuurlijk dat er weer gebarbecued kan worden. Maar wat voor soorten barbecues zijn er eigenlijk, en waar moet je op letten bij de aankoop van zo’n grillwonder? Wij helpen je op weg. 

Lees meer

Vlees, vis en vegetarisch: de beste BBQ-tips

Pitmaster Remy Engelbarts laat je een aantal lekkere recepten zien. Bijzondere barbecue-gerechten die je misschien (nog) niet op je eigen repertoire hebt staan, maar die lang zo moeilijk niet zijn als je misschien denkt. Eet smakelijk!

Van aanmaken tot marinade: BBQ'en maar!

Een soepel begin maakt dat je de hele avond relaxed kunt barbecueën. Wat heb je nodig? Waar kun je op letten? En je barbecue aansteken, hoe gaat dat eigenlijk het makkelijkst? Deze tips helpen je bij de juiste voorbereiding!

Zomertijd? Buitenkeukentijd!

Heb je niet genoeg aan een gewone barbecue? Dan is een buitenkeuken misschien iets voor jou. Met deze supedeluxe barbecues kun je makkelijk voor veel mensen tegelijk een feestmaal bereiden. Wat is jouw ideale buitenkeuken? 

Barbecuen als een pro

Wat is de beste bbq temperatuur? Hoe kun je bbq-en zonder rook (hallo buren!)? Welke barbecue-accessoires zijn onmisbaar? En waarom heb je tortillachips nodig wanneer je geen aanmaakblokjes hebt? Jeroen Wesselink, auteur van het boek ‘Let's make BBQ great again’, deelt graag zijn bbq-do’s (én don’ts) met je!

Barbecue vies? Maak 'm schoon! 

Ben je vorig jaar een beetje lui geweest en heb je de barbecue niet goed schoongemaakt? Leg het rek of rooster dan een nachtje buiten tussen natte kranten. Als je een grasveld hebt waar je ’s ochtends nog dauw op aantreft, kun je het rooster ook gewoon een nachtje in het gras laten liggen. Hier vind je nog meer tips om je BBQ schoon te maken. 

Van pelletgrill tot kamado: jouw ideale BBQ

Paul Molenaar, de Pitmaster van Kieskeurig.nl, neemt je mee in de nieuwe trends, en legt uit hoe je de goede grill kiest.

Zobak je de beste burger

Dacht je dat je wist hoe je een hamburger moest grillen? Dan heb je deze video vast nog nooit gezien. Burgers bakken!

Barbecue kopen? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken