Review: Sangean RCR-3 van Jan uit Slagharen
31-08-2011
Update:
Beste mensen
Op 19-02-2011 schreef Jan uit Slagharen:
De RCR3 heb ik nu een half jaar in huis, ik moet zeggen dat het een zeer goede koop is geweest.
Over de disign kan je lang praten, je vind hem wel of niet mooi, het is nu eenmaal geen piano, het is een wekker, daarom is hij licht van kleur en staat goed op het nachtkastje, hij is redelijk zwaar zodat je hem met je duffe kop niet van het nachtkastje afslaat om hem tot zwijgen te brengen als hij afgaat!
Het belangrijkste is, dat over de techniek en de kleur van het licht display/analoge klok is nagedacht, van gedempt blauw licht wordt je niet wakker, een fotograaf die met filters werkt weet wat ik bedoel!
Als het licht rood geweest zou zijn zie je dat met je ogen dicht, dus de kleur is niet zomaar gekozen!
Tel daarbij op, de zender gestuurde klok, de digitale zenderzoek inrichting, de makkelijke bediening (ik heb nog nooit het boekje nodig gehad, zelfs niet gelezen), de geluidskwaliteit voor zo'n klein ding, display en geluidsterkte goed instelbaar.
Is er dan helemaal niets op aan te merken.......ja!
Een extra dimensie aan de klok zou zijn RDS radio zodat je kan zien welke zender de voorkeur heeft i.p.v. alleen de frequentie.
En het automatiseren van de lichtsterkte display/analoge klok op basis van omgevingslicht, wel met een voorinstelling.
Daar wordt hij hooguit een tientje duurder van, dat zou ik er voor over hebben.
Maar zoals hij nu is, prijs/kwaliteitsverhouding een prima product!Daar ik een half jaar geleden een RCR 22 heb aangeschaft voor de logeerkamer die perfect functioneert, heb ik besloten een RCR 3 aan te schaffen voor mijn eigen slaapkamer omdat de display van de RCR 22 bij de instelling lage lichtsterkte niet goed leesbaar is
Deze review is door Jan uit Slagharen bijgewerkt. Onderstaande cijfers zijn de meest recente cijfers.
de "analoge" klok van de RCR 3 is bij weinig licht wel goed leesbaar!
Ook deze wekker bevalt mij zeer goed, veel beter dan de prut die ik tot op heden heb gekocht bij de bekende warenhuizen.
Iemand vermelde een tijdje geleden in deze rubriek, dat het net lijkt of de ontwerper de wekker zelf een poosje op zijn nachtkastje heeft gehad om hem daarna in productie te nemen, daar sluit ik mij geheel bij aan, makkelijke bediening, ziet er netjes uit, radio gestuurde klokken, voor een wekker prima geluid met toon regeling wat ik bij andere merken nog niet gezien heb, als je met een slaperige kop wakker gewekt wordt is het aanraken van welke knop dan ook genoeg om hem het stilzwijgen op te leggen, kortom een aanrader!
- Geluidskwaliteit
9 - Leesbaarheid display