Review: Philips HF3475 van Bart7979
- Plaats een vraag
- Plaats een review
Bart7979
18-12-2008
Ik heb door de hoge prijs en de negatieve reacties op de vorige versie van deze lamp ook lang zitten twijfelen om deze lamp aan te schaffen. Toen ik deze wake-up light flink afgeprijsd en i.c.m. de 30 dagen op proef actie kon kopen, heb ik er toch maar een aangeschaft.
De lamp ziet er wel mooi uit en heeft een nette afmeting. Het wekken is erg plezierig maar een echt overtuigend voordeel van het licht heb ik nog niet ervaren (met mijn oude wekker had ik ook al een heerlijk rustige wektoon, en daar werd ik ook plezierig mee wakker). De interne radio heeft goede ontvangst en het geluid is ook goed (voor een wekker). De wak-up light is m.b.v. de drie draai/druk knopjes over het algemeen prettig en makkelijk bedienbaar.
Er zijn echter ook wat minpuntjes aan te merken. Met het drukken op de middelste knop kom je meteen en dus veel te makkelijk in het setup menu waarbij het instellen van de tijd ook nog eens de eerste optie is; gevolg: bij het uitzetten van de radio/lamp voor het slapen gaan per ongeluk de tijd verzet en dus op het geheel verkeerde tijdstip gewekt. De snooze functie welke juist dagelijks gebruikt wordt is via ditzelfde menu maar via een extra actie (wat in mijn ogen te ingewikkeld is) bereikt.
Daarnaast is er net zoals bij de vorige versie van de wake-up light nog steeds geen apparte stand voor de verlichting en erger nog het geluid!! voor wekken en normaal gebruik (leeslamp / radio luisteren). Dit met als gevolg dat als je de radio een keer te hard aan laat staan je in de ochtend rechtop in je bed zit. Een schande dat Philips dit na zoveel reacties op diverse forums nog niet als optie heeft toegevoegd. Voor de prijs die je er voor neer moet tellen had ik ook wel wat meer opties verwacht (zoals het programeren van radio zenders, meerdere wektijden)
Conclusie: Een erg leuk concept, aardige uitvoering, maar de uiteindelijke prijs kwaliteit verhouding vind ik bijzonder laag.
Overigens is de beoordeling van de gebruiksvriendelijkheid een 1 puur omdat er niet de juiste beoordelingscriteria zijn om de minpunten van deze lamp mee te nemen in de beoordeling en ik het totale cijfer echt niet veel hoger wilde laten zijn dan een 6.
- Geluidskwaliteit
8 - Leesbaarheid display