Review: Logitech QuickCam Pro 9000 van Menno5
- Plaats een vraag
- Plaats een review
Menno5
14-12-2008
Logitech Quickcam Pro 9000 ... in eerste instantie een prima cam! Maar als ik er kritisch naar kijk, valt het ook wel weer mee.
Het beeld is gewoon scherp, zolang je niet inzoomt tenminste want dan is het echt niet scherp meer.
De zo door Logitech geprezen RightLight2 functie, werkt slecht. Ik heb veel en veel te donker beeld plus dat als die functie aanstaat, je hele vage bewegingen krijgt. En dit is al zo met beeld kijken met Logitech software zelf, staat dus los van Messenger of Skype ofzo. Die functie staat dan ook uit bij mij.
Het voetje is gewoon niet goed. Misschien voor aan de monitor te plaatsen wel, maar om neer te zetten ergens is het een onstabiel geval wat wordt verergerd door de USB kabel die er aan loopt te trekken.
Software is prima. Op CD wordt de laatste versie meegeleverd (die van 21-08-2008) en doet het prima. Leuke mogelijkheden (als je kinderen hebt of zelf wat kinds bent ;-) ) en een boel instellingen. Installatie ging ook probleemloos op mijn Windows XP Home SP3.
Al met al zeker een verbetering tov mijn vorige cam. Maar kan me niet echt vinden in de reviews (hier en andere sites) die deze cam de hemel in prijzen. Maar een miskoop is het niet :-)
- Beeldkwaliteit
8 - Gebruiksgemak