reviews & vragen

Pagina 2 van 4
everpix
17-02-2007
Beeldkwaliteit matig bij weinig licht. geluid is wel top. Beeld bij genoeg licht is prima, mooie kleuren. Toch gauw weer verkocht want hij blijkt niet bruikbaar bij filmen vanaf de tank van mijn motor en in een (rally)auto. :-( De harde schijf wordt dan uitgeschakeld vanwege de trillingen.
3.5 sterren
jeroen van kester
15-02-2007
ik heb gelezen op de sony site dat deze camera is 30gb en 60 gb te koop is , is dit waar.

groeten jeroen
Simon van den Berg
16-02-2007
Deze camera is er alleen in de 30 Gb. uitvoering. In 2007 komen er opvolgers met 40 en 60 Gb. Maar zolang er geen AVC-HD software is, kan dit formaat niet worden bewerkt, maar moet eerst worden omgezet naar MPEG-2 wat zeer tijdrovend is.
Sjakko
11-02-2007
Welk type aansluiting voor een externe microfoon vind ik op dit toestel??
doberboy
10-02-2007
Wie weet of het met deze camera mogelijk is om de hardeschijf van deze camera te copieren is naar een externe harde schijf?
Ik vind 7 uur filmen namelijk niet veel en weg gooien van video materiaal doe ik liever als ik thuis ben bij het monteren.
Simon van den Berg
16-02-2007
Je kunt 4 uur filmen in AVC-GD kwaliteit, daarna moet je de bestanden omzetten naar MPEG-2. Dit is een tijdrovende zaak. 4 uur omzetten naar MPRG-2 duurt ongeveer 12 uur. Beter is het om direct op MPEG-2 te filmen. Je kunt dan 7 uur filmen. Daarna kun je de harddisk van de camera gewoon benaderen als externe harde schijf en de bestanden kopieren naar harddisk of DVD. De externe brander VRD-MC3 werkt echter niet samen met deze camera. Opdit moment onderzoekt Sony Europe waar het probleem ligt. Sony heeft verschillende bedrijfsonderdelen die van elkaar niet weten wat de technische specificaties zijn en dat zorgt voor problemen. Daarnaast speelt de versie van de firmware ook een grote rol. Soms lijkt filmen zo gemakkelijk, maar dan.......... het bewerken is moeilijker dan filmen, helaas.
Stoj
12-02-2007
Het antwoord op je vraag weet ik niet, maar ik dacht dat de opnametijd 4 uur was in plaats van 7 uur in de hoogste kwaliteit.
DEBBIETJE
01-02-2007
Hallo,

Ik ben nu 2 maanden in het bezit van deze fantastische camera, zeer tevreden !!
Nu heb ik een vraag over het opslaan van de gemaakte beelden. Ik brand ze in HD op een schijfje, maar zou ook graag een back up in HD maken op een externe harde schijf. Dit lukt niet ivm het bestandstype.
Hij slaat ze op onder een formaat wat niet geopend kan worden. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen.
Ik ben van plan de Sony Vaio laptop te kopen met blue ray etc maar tot die tijd wil ik de beelden graag extern opslaan.
Dank jullie !!
Hans10
25-01-2007
Wie weet welke tas het beste past bij de Sony
hdr-sr1e?
Fantomas193
21-01-2007
Ik heb deze camera gekocht zodra hij uitkwam, eind oktober 2006 en heb hem deze week weer verkocht. De reden is dat ik video wil kunnen bewerken en dat is bij deze camera niet mogelijk. Althans niet direct want de camera slaat alles op in mpeg. Wil je dat bewerken, dan moet je het omzetten naar avi. dan mov. Omdat ik het ook op het web wil publiceren moet je nogmaals converteren naar flash. Uiteindelijk blijft er niets van over. Gelukkig heeft de dealer hem teruggenomen, onder aftrek van eur 200 maar dat is redelijk want ik heb de camera toch zo´n 3 maanden in bezit gehad. Maar goed, zonde van het geld dus en nu op zoek naar een betere. Overigens vond ik het geluid niet echt top
4 sterren
Rik van Hardeveld
07-01-2007
Wie weet hoe ik de opnames in Magix Video deluxe 2006 geladen krijg? De enig
manier waarop mij dat tot dusverre gelukt is, is door de bestanden om te zetten
in Mpeg 2, en dat gaat ten koste van de beeldkwaliteit.
Stoj
07-02-2007
Volgens mij kan Adobe Premiere Elements 3 al met het nieuwe bestand-formaat overweg.
keesadam2007
29-01-2007
De verkoper had tegen mij gezegd dat je nu kon editten met de nieuwe versie van Pinnacle 10.7.

Helaas blijkt dat dus niet zo te zijn, Pinnacle komt in April met versie 11, waarin AVCHD wel wordt ondersteund.
ram2
17-01-2007
Das nou precies het probleen lees 2 artikelen hieonder`
er is nog geen editing software die met de m2ts bestanden overweg kan.

Sony Vegas 7 Komt dit voorjaar met een update
ram2
03-01-2007
je kunt met deze camera in HD kwaliteit 7 uur filmen
HD in Longplay 11 uur
En in SD (Mpeg) in de hoogste kwaliteit 7.20 uur
en in SD Longplay 20 .50 uur

Hier heb je waarschijnlijk ruim voldoende aan 7uur krijg ik al moeilijk vol

Ik heb deze camera nu een paar weken en ben er zeer tevreden over de camera
Goede beeld kwaliteit in HD formaat
en erg makelijk te bedienen

Alleen er is 1 maar .....
de beelden die in AVCHD worden opgenomen worden door de camera .
m2ts bestanden van gemaakt
deze zijn prima te bekijken met de bijgeleverde software.
Aleen er is nog geen enkele Editing software die dit bestandsformaat
Ondersteunt !
Zelfs Adobe Premiere Pro ,Final Cut Pro en Sony,s eigen software Vegas 7 ook
Niet!!
Wat je toch op zijn minst vreemd mag noemen !!

Vegas komt op zijn vroegst dit voorjaar met een update.
Editen in avcHD formaat is er dus niet bij
De enige Mogenlijkheid is de HD beelden converteren naar Mpeg2 formaat (DVD
Kwaliteit).
Deze worden door elk Programma ondersteunt.
Maar daar koop je natuurlijk geen HD camera voor..........

Dit vind ik wel een beetje een domper
Jammer Sony ...Dat jullie je eigen AVCHD formaat niet eens ondersteunen. ;(

Voor de rest vind ik het nl een schitterende camera

Wachten op een update dus maar
5 sterren
Maarten Loyens
02-01-2007
Hoi, ik ben opzoek naar een nieuwe digitale camera en deze camera is zowat
ongeveer wat ik zoek. Maar als ik het goed begrijp dan gebruikt deze camera
geen mini-DV cassette's meer? Indien je geen DV-cassette's gebruikt, zie je dan
duidelijk kwaliteitsverschil als je de opnamestand op het laagste zet?
En kan ik mijn gefilmd materiaal in Adobe Premiere 2.0 in HD monteren?

Alvast bedankt.
Herman Koetsier
26-12-2006
Beste filmers,
Wij ovewegen om een dergelijke camera te kopen.
Wij hebben er niet zoveel vestand van maar aan de beoordelingen te zien moet
dit een goede camera zijn.

Alleen hoe werkt het met de DVD wordt die telkens verwijderd of moet je die
tijdens je vakantie laten branden en kun je hem dan nog inladen in een Pinnacle
programma.
Hoeveel uur kun je remee filmen. Foto's maak ik met mijn Canon IXUS 800IS.
Graag reactie.
Bij voorbaat dank.
Herman Koetsier
ome dirk
31-12-2006
Opslagmedium is een harde schijf.
Geen dvd!!!
afhankelijk van de opnamestand kun je er korter of langer mee filmen tot de
schijf vol is.
S. van den Berg
21-12-2006
Ik wil graag een camera kopen voor onze vakantie naar Thailand. We gaan 3,5
week op vakantie hetgeen betekent dat er behoorlijk wat gefilmd gaat worden.
Hoeveel uur kan ik in de niet-HDMI-mode opnemen en wat doe ik in Thailand met
een volle harddisk. Is er bv. net als voor de JVC 505 een externe brander
waarmee je met one-touch je bestanden op DVD kunt branden ? Zo niet, hoe los je
dit dan in de praktijk op. (ik heb een IPOD 80 Gb. Kan ik daar wat mee ?)

m.vr.gr.
BrM
18-01-2007
(Ben) Hoi, nog even een aanvulling, ik heb geschreven dat je 4 uur in HD kon filmen, maar dat moet zijn 7 uur dus bij deze, en ik neem aan dat je je foto's wegschrijft op een memory stick, dat scheelt ook weer ruimte op de harddisk, Vreemd dat die exeterne brander de cam niet herkend, typisch weer sony.. Nogmaals veel succes met je camera en prettige vakantie!
Abonneer op de kieskeurig nieuwsbrief