Sony HDR-HC9E zwart

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 4 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sony HDR-HC9E zwart op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Fisherking 03-02-2009
  • Product afgelopen week in bezit
Geschreven voor: Sony HDR-HC9E zwart

Algemene score

8,0
Na veel studie, o.a. op dezesite voor deze camera gekozen. Wilde eerste de HC7E kiezen, o.a. vanwege zijn 2 lux en windruisfilter. Dit type bleek echter nog moeilijk verkrigbaar. Zodoende gekozen voor de HC9E. Tot nu toe heel erg blij mee. Wat een schitterend beeld. Ik was niet direct tevreden over kleur en licht in de standaard instellingen. Je kunt dit echter prima aanpassen in het menu naar eigen smaak. Het menu is overzichtelijk en uitgebreid. Ik vind de handleiding zelf niet te summier maar ik kan me voorstellen dat enige ervaring met en kennis van camera's wenselijk is. De camera heeft een goed gewich en ligt lekker in de hand. Het scherm is helder en duidelijk en het touchscreen werkt prettig.
Ik heb tot op heden wel 1 minpuntje ontdekt: de motor is vrij rumoerig. Hij geeft een hoge toon af en dit is te horen op de geluidsopname. Ik moet het nog verder testen maar mogelijk ligt het aan het bandje (was wel nieuw en van sony maar toch). Zijn er anderen die dit ondervonden hebben?
Ik werk met Pinnacel 12 en het inlezen en terugzetten (via I-link) van HDV gaat probleemloos. Echt prima resultaat. Ook het beeld via HDMI kabel naar TV is excellent. Kortom: heel goede aankoop tot nu toe. Wel ben ik dus benieuwd of ik de motor vaker blijf horen of dat dit een incident blijkt.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

pwpainter 11-10-2008
  • Product afgelopen week in bezit
Geschreven voor: Sony HDR-HC9E zwart

Algemene score

8,0
Even mijn verhaal van deze en ander camera's neer zetten.
Maar ook reageren op voorgaande reviews van oa de hc7e.
Ik heb bij een hele grote electronica zaak de volgende camera's gekocht getest en weer retour gebracht.
de Panasonic gs90 slecht beeld, canon 255 onscherp, sony hc62e redelijk en de sony hc7e zeer goed.
De eerste drie waren niet zo goed als mijn oude sony trv140 digital 8, van 9 jaar oud. De laatste sony hc7e was prima. Naar aanleiding van die camera de hc9e beteld via internet en dank zij deze site op de juiste plek en voor de lage prijs. Heb nu twee uur getest in slecht, kunst en avond omstandigheden buiten. Dus daglicht heb ik nog niet kunnen uit proberen. Maar de resultaten in de slechte omstandigheden waren al zo goed dat ik morgen bij daglicht alleen maar nog beter beeld kan krijgen. Ik heb in mijn achterhoofd de andere reviews meegenomen en gekeken of ik het er mee eens ben. Ik ben het eens met dat de accu vrij snel leeg is. Ik heb wel lopen spelen met de camera moet ik eerlijk bekennen.Veel zomen en zo. Ik heb de goedkoopste dv bandjes er in gedaan en ook ikdat klopt, want ik krijg ook bij afspelen op de tv na een 15 minuten heel even een stilstaand beeld.
Ik vind dat niet zo heel erg want de zogenaamde hd dv bandjes kosten niet zo heel erg duur. Alles werkt gewoon goed en vanaf het aanzetten en starten bij elkaar heeft de camera net geen 4 seconde nodig.Bij het afspelen heb ik geen loop werk van de band kunnen waarnemen. Het beeld is heel erg goed te noemen en 10 keer zoom is echt genog. Met meer zoem wordt alles veel te onrustig. De camera voeld heerlijk stevig aan en ligt goed in mijn niet bepaald kleine handen.Foto's heb ik nog niet gemaakt, maar met goed stil houden en de 6 mega pixel zal ook dat wel redelijk zijn.Je kan het altijd nog op de pc opscherpen. Ik ben geen beeld montage beest dus ik laat altijd alle missers van de vakantie er lekker in staan. Kunnen we nog even lachen bij het kijken naar die beelden. Ik ben er dus blij mee, want ik betaal nu meer geld en krijg er een fantastische camera voor, en ik ben echt niet zo snel tevreden. Ik las trouwens ook in één van de reviews dat de handleiding wel erg kort door de bochtis. Ook daar ben ik het mee eens. Men gaat er vanuit dat het je 10 de camera is en je de helft al wist. Echter ook ik heb een vraag en hoop hier antwoord van iemand die slimmer is dan ik van te krijgen.Mijn vraag is, en nu niet lachen gaan hoor, hoe kan ik mijn digitale zoom aan zetten. Ik kan het maar niet vinden en de handleiding laat inderdaad te wensen over, altans voor mijn verstand. En nog even een laatste tip, koop geen goedkope camera, dit is mijn tweede dure en de oude is 9 jaar en werkt nog steeds.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Specificaties

Max. filmresolutie
640 x 480 pixels
Full HD-camcorder
Ja
Max. resolutie per beeldchip
3200000 pixels
Aantal beeldchips
1
Touchscreen
Ja
Display
Ja
Formaat display
2,70 inch