Sanyo VPC-HD2000

Sanyo VPC-HD2000 reviews & vragen

Pagina 1 van 1
lopetersen
16-03-2010
Simpel te bedienen, je kunt de menustructuur in de camera instellen op "Simpel" of "Uitgebreid", briljant: zo hoef je niet door veel menus heen te scrollen voor simpele bediening. Heel goed beeld binnenshuis/ bij minder licht. Pistoolgreep is ook een schot in de roos. Ook een grote plus is wat er allemaal bijgeleverd is bij de camera: beschermtasje en allerlei kabels, docking station, erg fijn. Nog geen negatieve aspecten aan de camera kunnen ontdekken. Wel aan de handleiding, die is zeker niet duidelijk. Slecht vertaald en structuur is slecht dus leest helemaal niet lekker. Simpele dingen staan te uitgebreid uitgelegd, moeilijke dingen juist niet.
windowshopper
26-02-2010
Bij de videocamera instellingen: Wat is het verschil tussen Full-HR en Full-HD.
Bij Full-HD heb ik geen problemen. Bij Full-HR gaat alles vertraagd en schokkerig. De beeldkwaliteit zou wel nog beter moeten zijn dan Full-HD.

Wie heeft er ook problemen met Full-HR ondervonden en wat is de oplossing? Alvast bedankt.
24-02-2010
Apart vormgegeven camera die echter verbluffend lekker in de hand ligt en heel vriendelijk in de bediening is. Beeld is echt geweldig zeker voor deze prijs. Menige duurdere camera's zullen deze kwaliteit niet halen. Geluidskwaliteit is veel beter dan ik verwacht had. Foto's zijn van super kwaliteit waardoor ik nog maar 1 apparaat mee hoeft te nemen. Instelmogelijkheden ruim voldoende. Veel meegeleverde kabels en accessoires.

Kortom een echte SUPER aanrader.
17-02-2010
Ik heb deze videocamera aangeschaft en ben van plan binnenkort een review te schrijven. Voordat ik dat doe wil ik eerst de volgende vraag stellen: als ik video opnames maak op de hoogste resolutie van 1920 x 1080 @ 60 fps, dan verloopt de video enigszins schokkerig. Ik maak gebruik van een Kingston SD card class 4. Is dit een probleem dat te wijten valt aan de te lage class van de SD card of is dit te wijten aan de stabilisator?
23-02-2010
De beelden van punt naar punt waren schokkerig. Probleem is echter opgelost door de camera zelf de SD-card te laten formatteren in plaats van de PC. Bedankt voor je reactie, WatNoe.
19-02-2010
Beste,
Volgens andere reviews moet het gewoon mogelijk zijn om op een low class kaartje Full HD op te nemen. Zelf gebruik ik een sneller type kaart en daarbij heb ik geen schokkerig beeld. Het beeld is vloeiend. Ik heb echter nooit met een class4 kaartje gefilmd. Zijn de bewegingen van een punt naar een ander punt schokkend of zijn bewegende beelden met de camera in een vaste stand en positie schokkerig? In het laatste geval moet u echt de oorzaak in het kaartje zoeken denk ik. Groet, cam1970
njbl
08-02-2010
@Rostam,

Wat bedoel je met "Niet mogelijk handmatige zoom aan te passen tijdens het filmen"? Bij een camera is het toch juist de bedoeling dat je kunt zoomen tijdens het filmen, of begrijp ik je opmerking verkeerd?

Misschien dat jij of iemand anders hier een antwoord op kan geven?
njbl
10-02-2010
@cam1970,

Ja, toch wel hea. Ik dacht al zoiets. Het leek me al vrij raar dat dat niet zou kunnen ;-). Thanks!
09-02-2010
Hoi,
Ik denk dat er bedoeld wordt dat het niet mogelijk is om de zoominstellingen te wijzigen tijdens het filmen. Het is natuurlijk gewoon mogelijk om in en uit te zoomen tijdens het filmen met de zoomknop.
Groet,
rostam
07-02-2010
Voor de prijs echt een belachelijk mooi ding! Beeld is fantastisch, en de functionaliteit is ook erg goed.

Jammer:
Geen optische beeldstabilisatie
Niet mogelijk handmatige zoom aan te passen tijdens het filmen
Niet mogelijk de camera te laden en te filmen (voor zover ik weet).

Mooi:
Uitstekend beeld
Design heeft veel voordelen: makkelijk op te bergen (in mijn broekzak!), en is erg stabiel te houden
Slow motion is een leuke gadget (maar niet echt functioneel)
Uiteindelijk is vooral de prijs erg mooi; voor beter beeld zal je meer dan het dubbele moeten betalen!
02-02-2010
Na lang speuren en het lezen van talloze reviews is deze camera het uiteindelijk geworden. De camera wordt regelmatig vergeleken met camera's die soms twee keer zo duur zijn en toch komt dit type vaak als beste uit de bus. Zeker in zijn prijsklasse is de camera wat mij betreft het beste wat er te koop is. Inmiddels heb ik de camera enkele weken in mijn bezit en ben ik zeer tevreden over de kwaliteit. Ook over de beeldstabilisatie heb ik geen klachten. Ook bij minder licht is het beeld nog fantastisch. Kortom een topper. Op de volgende website kunt u nog een uitgebreide review terugvinden http://www.camcorderinfo.com. Het enige punt waar mensen volgnes mij over kunnen struikelen is het onconventionele design. Het is verstandig om de handleiding door te nemen om de optimale instellingen te verkrijgen.
PJJG
29-01-2010
Mooie camera. Speciaal aangeschaft i.v.m. pistoolgreep. De beeldstabilisatie is echter ronduit slecht.
3.5 sterren
pakmenu
20-01-2010
Betreft de SD kaart snelheid: de video opname wordt vemeld in megabit/s de kaartleessnelheid in megabyte/s. 24mbps=3megabyte/s. ik heb duidelijke berichten dat een class 2 (laagste klasse) SD kart voldoende is voor alle opnamen. ik heb dit ook net getest: met een 2GB (halfvol met foto's) emtec 60x kaart 4 minuten fullHR 60p opgenomen: na stoppen opname duurt het weer beschikbaar worden 5 seconden (wegschrijven buffer) ook terugspelen zelfs met 10x mogenlijk.

Het beeld van deze camera is VERBLUFFEND! vooral kleuren in het donker ongeevenaard. heb 3 weken research gedaan, en ben objectieve sites tegengekomen en heel enthousiaste reviews. (ik ook dus)
zie oa: http://vimeo.com/groups/sanyo/
deze laatste heeft uitgebreide noise tests vergeleken met canon vixia springt hij eruit!

Ik neem zelf het meeste op in 30p 1280x720. hierbij heb je ongeveer 65minuten 720p opnamen per 4.2Gb. Jammer is een beetje dat 60p voor deze resolutie ontbreekt, maar het is tochwel echt fantastisch. wel moet je het op een computerscherm of HD(ready) TV weergeven natuurlijk!

Foto's maakt hij ook heel goed, en stabilisatie bij lage snelheid werkt goed. (=scherpe foto's bij weinig licht)
8Megapixel vind ik ruim voloende. heeft ook overigens een continue opname functie als je de knop ingedrukt houd, bij loslaten neemt ie de laatste 9 foto's op. Ook video heeft 300fps functie, maar met maximale opnameduur en lage resolutie.

De mp4 files spelen zelfs op mijn 7 jaar oude 900Mhz laptop goed af (met SMplayer). Wel raad ik een aparte usb SDHC kaartlezer aan, want via de kabel transferred hij maar met 2.3MB/s voor een volle 16Gb kaart 2 uur transferren! met een halve euro had ik in china een usbkaartlezer gekocht (C227 van Kawau) die met 18MB/s de bestanden uitleest!

Overigens kost de HD2000 op www.taobao.com, de chinese ebay site nu 250euro, en een 16GB class6 SDHC 20 euro...

Deze camera is vet ondergewaardeerd. zeker het gemak van mp4 bestanden, compatibiliteit, de hoge optische kwaliteit, zoom, en het progressief (geen ontbrekende beeldlijnen, zoals met interlaced video) is geweldig.

Nodig: leuk tasje voor aan je zij om hem weg te bergen, want hij ligt goed in de hand, maar als je hem weg wil leggen is een tas onontbeerlijk. heb zelf eentje (laten) maken voor aan mijn zij, pistool stijl, aan mn riem.

Geluid: mooi stereo mp3. mics, zitten ver naast elkaar op het scermpje, bijgeluiden van mn handen nog niet gemerkt.

Mogenlijkheden: editen klipjes trimmen mogenlijk met camera zelf, manuele sluitertijden mogenlijk. AE/AF-hold tijdens opname. Schermpje vrij helder, maar kan niet opnemen met scherm dichtgeklapt.

Vormgeving: ligt goed in de hand, om trilvrij op te nemen is wel aan te raden toestel met beide handen vast te houden (linkerhand aan schermpje) linkshandigen: deze camera is niet handig, sorry!

Degenlijkheid: nog niets vervelends gemerkt, wel zit het bescherm kapje vrij los.
5 sterren
mikeantonissen
01-06-2009
Ik van de week de SANYO VPC-HD2000 besteld via internet, heb hem nog niet binnen maar wil alvast wel wat extra informatie geven omtrend de aanschaf van de sdhc geheugen kaart die daarbij horen.

volgens de sanyo website zijn de schrijf/lees snelheden als volgens.
Full-HR: 1920 x 1080 (60 fps/ 24Mbps)
Full HD: 1920 x 1080 (60fields/sec 16Mbps)
Full-SHQ: 1920 x 1080 (30 fps/ 12Mbps) HD-SHQ: 1280 x 720 (30 fps/9Mbps)
TV-SHQ: 640 x 480 (30 fps/3Mbps)
Web-SHR: 448 x 336 (240 fps/8Mbps) Web-UHR: 192 x 108 (600fps/8Mbps)

dus als je gaat filmen op full hd (full/hr)betekend dat dat je geheugenkaart moet kunnen schrijven op minimaal 24 mb/s. maar als je vervolgens gaat zoeken naar deze geheugenkaarten is bijna nooit goed te vinden welke je dan kan gebruiken omdat ze meestal alleen een klasse aanduiding geven, maar dit zegt weer niet veel over de daatwerkelijke snelheid van de kaart.

stukje over sd vanaf wikí,

Er zijn verschillende snelheidsniveaus beschikbaar. Deze snelheden worden op dezelfde manier genoteerd als CD-ROM snelheden, waarbij 1× gelijk staat aan 150 kB/s. Standaard SD-kaarten gaan tot 6× (900 kB/s). Daarnaast bestaan er SD-kaarten met een hoger beschikbare data overdracht, zoals 66× (bijna 9,7 MB/s) of zelfs -de high-end kaarten- 200× (bijna 30 MB/s). Let erop dat er een verschil in lees- en schrijfsnelheid zit, waarbij de maximale schrijfsnelheid altijd wat lager zal zijn dan de maximale leessnelheid. Sommige camera's -met name bij burstshots of (Full)HD videocamera's- hebben hoge snelheids kaarten nodig om dit soepel te laten verlopen. De SD-kaart specificatie 1.01 gaat tot maximaal 66×. Snelheden van 200× of hoger behoren bij de 2.0 specificatie. Hieronder volgt een lijstje met data overdracht snelheden.

Ratio Snelheid (MB/s)
200x 30.0
266x 40.0
300x 45.0

[bewerken] Classes
Het classificatie systeem bestaat uit een getal, geschreven in een letter C. Er bestaan momenteel 3 classes, namelijk Class 2, Class 4 en Class 6. Deze classes staan voor de minimale gegarandeerde data overdracht snelheid die een kaart kan halen. Dit betekent dat wanneer er tegelijkertijd lees- en schrijfbewerkingen worden uitgevoerd op de geheugenkaart, de fabrikant toch de garantie geeft dat deze minimale snelheid gehandhaafd blijft. Het is eigenlijk heel simpel, een Class 2 geheugenkaart kan gegarandeerd een snelheid aan van 2 Megabyte per seconde, terwijl een Class 4 geheugenkaart al garantie geeft voor een overdracht van minimaal 4 Megabyte per seconde. Uiteraard geeft Class 6 de beste prestaties, namelijk een minimale overdrachtsnelheid van 6 Megabyte per seconde. Dit zorgt voor verwarring, want kopers van geheugenkaartjes lezen alleen de specificaties voor de maximale snelheid van een geheugenkaart, en slechts zelden de specificaties van de minimale snelheid. 80x, 120x of 300x… UDMA… Ultra II, Extreme IV of zelfs 45 MB/Sec., dit zegt helemaal niets over de minimale specificaties, maar het is vaak het enige waar de consument naar kijkt.

De enige sdhc-kaart waarvan ik zeker van ben dat hij snel genoeg is is de,
- Sandisk CompactFlash Extreme III (32 GB)
- Sandisk CompactFlash Extreme III (16 GB)

deze hebben beide schrijf/lees snelhijd van 30mb/s,
ik hoor graag extra bevindingen over dit onderdeel en eventuele andere kaarten waarvan duidelijk is wat de snelheid is.

(cijfers die ik gegeven heb zijn niet van toepassing)
pakmenu
20-01-2010
rbenus: correct! alle kaarten kan hij aan, ook oude 'langzame' SD kaarten.
@wondowshopper: beeld inderdaad superscherp! en zeer comacte camera. zeer aan te raden, ook vanwege uitzonderlijke prestaties bij weinig licht. maar als je ooit langs azie komt... hier kost hij rond de 300 euro, italie vond ik hem voor 370euro.

zie camcorderinfo.com voor een hele goede review van deze camera.
windowshopper
28-11-2009
Ben ook van plan om deze videocamera aan te schaffen.

Is het een goede camera? Is iedereen ermee tevreden?

Ik ben namelijk op zoek naar een kleine, lichte full HD videocamera met superscherp beeld.

Het lijkt mij dat de pistoolhandgreep de camera kleiner maakt. Zijn er nog andere merken met deze handgreep?
rbenus
16-06-2009
Die kaartjes die je noemt zijn CompactFlash kaartjes. Dit zijn geen SD (of SDHC) kaartjes en dus kan je die niet gebruiken.

Verder hoor je niet bitrates met bytes/sec 1:1 te vergelijken, aangezien er 8 bits in 1 byte gaan.
24Mbps is dientengevolge 3MB/s.
Alles vanaf 32x lijkt me dus goed te werken?

Succes!
Abonneer op de kieskeurig nieuwsbrief