Panasonic NV-GS90
Panasonic NV-GS90 reviews & vragen
Pagina 1 van 3
robert1959
03-02-2010 -
sinds kort deze camera in bezit en ik kan nu al zeggen "perfect"
hij straalt zo veel kwaliteit uit, dat ik niet anders kan zeggen.
de beeldkwaliteit is ongelooflijk mooi, bedieningsgemak uitstekend, hij voelt ook heel betrouwbaar aan (ik ben ook echt een fan van Panasonic vanwege ze betrouwbaarheid) en bij sommige reviews staat dat de battery het maar 45 min. doet. bij mij werkt die wel een uur lang. en ik heb de camera redelijk goedkoop aangeschaft. dank je wel Panasonic!!
manecas36
27-05-2009 -
Eigenlijk was ik uit nieuwsgierigheid zomaar aan het kijken naar prijzen van een videocamera. Ik verbaas me er over dat je voor relatief weinig geld al deze Panasonic kunt kopen. Tegelijkertijd ben ik aan het kijken naar een andere compact camera. Nu komt de vraag: hoe is de kwaliteit van de foto's , als ik wil fotograferen met deze Panasonic? Ik zie om me heen dat mensen maar af en toe filmen. Als ik hier nou ook echt mooie foto's (vergelijkbaar met een compact camera) mee kan maken.....
Alvast bedankt voor de antwoorden, tips en trucs.
Gr, Frank
Pierre le Duc
14-01-2009 -
Ik zocht een voordelige maar goede camera, lekker compact, met goed beeld en geluid. Geen dure fratsen. Harddisk? Niet nodig. Ik film per vakantie een ruwe film van maximaal 2 uur en daar hou ik na montage een mooie DVD van 1,5 uur van over.
De GS90 voldoet aan al mijn eisen. Verwacht geen HD wonderbeeld, maar de kleuren zijn goed, de witbalans is goed, het is scherp en stabiel beeld en de enorme zoom en stabilisatie doen hun werk goed. In het donker filmen is wat minder, maar met de LED lamp en schemerinstelling kan het wel. Ik heb alleen nog met de AV kabel (dus analoog) teruggekeken, want ik heb nog geen Firewire kaart/kabel (komt nog wel).
Veel mensen denken dat de USB kabel voor het overzetten van beelden naar de PC is, maar daarvoor is USB te traag. De bijgeleverde USB kabel is ervoor om de camera als webcam te gebruiken en volgens mij ook om foto's (ja dat kan ook met deze camera) over te zetten (nog niet geprobeerd).
Het menu was even wennen, maar ik was dan ook hiervoor een ander merk gewend. Maar na 1x met de handleiding erbij had ik het truukje door.
Over de geluidsopname ben ik erg te spreken.
Kortom: Zoek je een eenvoudig te bedienen camera voor vakantie-opnamen van prima beeld- en geluidskwaliteit dan kun je deze rustig kopen.
9 - degelijkheid
Andy NL
06-01-2009 -
De camera in april 2008 gekocht, voor huis-tuin- en keukengebruik.
Niks mis met de beelden, scherp, goed te monteren, geluid is goed (zeker met de zoomfunctie. Ingebouwde lamp is vrij zinloos, maar goed...
Kwalitatief echter een zorgenkindje. In oktober moest de camera terug, de koppen (afspeel) bleken versleten (terwijl ik maar 1 keer afspeel, en dat is als de film via firewire de pc in gaat, totaal opgenomen ca. 20 uur, dus niet werelds).
Na reparatie lijkt alles ok, tot er -vakantie- redelijk wat zon is... de automatische belichting blijkt defect. Handmatig nog wel te doen, dus film niet helemaal mislukt.
Kortom, het lijkt een maandagochtendcamera. klantenservice Panasonic weet te melden dat ze t toch wel jammer vinden maar ër niks aan kunnen doen.
Kortom, panasonic, niet kopen, matige kwaliteit en bedrijf zonder enige serviceverlening (tenzij je 8 weken per reparatie normaal vindt)
7 - beeldkwaliteit
6 - gebruiksgemak
6 - vormgeving
5 - degelijkheid
Rene7623
30-12-2008 -
Hallo Peter3856,
kun je wat meer zeggen over de door jou geadviseerde extra batterij? Ik kan hem niet exact zo vinden als jij hem omschrijft met 1400mAh.
Ik heb de camera zelf inmiddels besteld en zal binnekort mijn bevindingen hier plaatsen.
groet,
Rene
Jasch
20-03-2009 -
Ingrid/René,
Ik heb zelf de Lenmar Li-Ion CGA-DU21 gekocht bij Foto Konijnenberg. Deze is 2100mAh en daar doe je HEEL lang mee.
Hij kost €25,- ex. verzendkosten. De NV-GS90 staat niet in het 'geschikt voor' lijstje, maar geloof mij, hij past. Ik heb er al vele uren mee gefilmd.
groet,
Jan Willem
Ingrid1961
19-03-2009 - Rene, heb je bericht gehad van Peter ? Ik kan ook niets vinden en heb interesse in een reservebatterij. vrgr Ingrid (19.03.2009)
Peter3856
19-12-2008 -
Camera gekocht voor een reis naar USA. Prima opnames, beeldstabilisatie in een klein vliegtuigje boven de Grand Canyon zeer indrukwekkend.
Heb wel een reserve accu gekocht: merk Lenviar type LIP14 (lithium-ion 1400 mAh. Op deze accu kun je ruim 2 uur filmen met lcd-scherm aan. De oorspronkelijke accu haalt nauwelijk 45 minuten. Deze accu is stukken goedkoper dan de originele panasonic. Aanrader dus.
9 - degelijkheid
Kootje70
24-10-2008 -
Ik heb de camera nu enkele maanden. Ik vraag me alleen af, of het mogelijk is het geluid van de camera te dempen als ik het afspeel op tv, of overzet op de pc?
Bij voorbaat dank.
jasch
03-11-2008 - Bij het afspelen werkt de zoom-knop als volumeknop. Je ziet boven de zoom-knop de tekens - vol + staan.
lee46
10-09-2008 -
Ik ben een huis, tuin , boompjes en beestjes filmer. Ik heb de camera bijna 3 maanden in het bezit en heb een uurtje of 6 video opgenomen.
Mijn bevindingen:
Prima kleurenbeeld overdag (bij duisternis minder).
Met voldoende licht ondersteuning weer prima beeld.
Houdt goede scherpte, zelfs tijdens het zoomen, pannen , macro etc.
Geweldig groothoek - zoombereik (eindelijk eens wat meer personen in het beeld )
Uitstekende optische stabilisatie.
Goed richthulpmiddel met de functie hulplijnen.(x en y as)
Prima stereogeluid wat met zoom meeloopt (zoommicr).
Accuduur had wat meer gekund.
Eenvoudige bediening, met voor mij, voldoende mogelijkheden.
Kortom; een geweldige camera voor zijn prijs.
9 - beeldkwaliteit
DVPIE
20-08-2008 -
Nu 3 weken in bezit, en ik vind de camera heel goed.
De beeldkwaliteit is heel goed ; kleuren zijn waarheidsgetrouw, met tegenlicht of zonlicht geeft de camera toch een mooie weergave ; alleen de 'nacht'modus is niet echt bruikbaar vanuit de hand ; op een statief kan je echter wel mooie beelden maken in het donker en met de ingebouwde videolamp aan.
Ook de klankkwaliteit is goed te noemen. Enkel de autonomie van de standaard lithium-batterij is met zijn 55 minuten continu (45 minuten bij veelvuldig ON/OFF gebruik) is zonder meer kort te noemen. Bijkomend (financieel) nadeel is dat de originele Panasonic batterijen behoorlijk duur zijn.
Kortom, het is een no-nonsens camera zonder veel extra tierlantijntjes, maar hij doet wat hij moet doen, en dat is mooie opnames maken ! En het wordt helemaal een aanrader als je bedenkt dat je bij dit toestel 2 jaar garantie krijgt !
hgs
19-08-2008 -
ik heb deze camera nu 6 weken en ik ben er heel tevreden mee,voor deze prijs met 42 zoom vind je niet veel,ik heb alleen een fire wire kabel erbij gekocht,via windows vista kun je de opnames op je pc zetten met windows movie maker,je hebt alles in de stukjes die je opneemt en daarna kun je het aan elkaar maken. het is wel even wennen aan de kleine knopjes met bedienen,maar dat went wel,zelfs foto,s maken zijn nog redelijk goed.
ik ben er heel tevreden mee.ik maak veel opnames van mijn kleinkinderen en ook van de natuur,ik heb al 1 uur opnames gemaakt tot mijn tevredenheid,alleen moet je niet te snel wegdraaien want dan is het beeld wat minder,maar dat went wel.verder een fijne camera.
7 - beeldkwaliteit
Donny
15-07-2008 -
Kent iemand het volgende probleem bij deze camera: na bewerking in Pinnacle en het branden op een dvd zie je op tv (een gewone breedbeeld of een platte maakt niet uit) dat het beeld een beetje schokt. Rechtstreeks vanuit de camera op tv is dat probleem er niet.
In de winkel hebben ze me proberen wijs te maken dat dat komt doordat ik een sony-bandje heb gebruikt maar dat geloof ik niet. Ik heb namelijk ook nog een oude JVC-camera, een jaartje of 8 oud, en als ik daarmee met hetzelfde bandje film en ook die in Pinnacle bewerk, en je zet de stukjes film door elkaar, dan zie exact welke met deze camera zijn opgenomen en welke met de JVC. Voor de zekerheid heb ik ook titels toegevoegd, die bewegen namelijk niet mee.
Kortom: ligt het aan het bandje, ligt het aan de pixels, of heb ik gewoon pech?
01jan
13-09-2008 - Donny, wij hebben na bewerking met Pinnacle ook wel eens schokkerig beeld gehad. Probeer eens een lagere sampling rate voor het branden van de DVD. Als dezxe te hoog is kunnen de meeste DVD spelers het namelijk niet meer aan,. Als je de DVD afspeelt op een computer heb je dit probleem meestal minder snel....
van den berg 41
03-07-2008 -
ik heb bericht van panasonic, mijn camera is niet meer te repareren.3 maanden oud
waarom het aan/uitknopje er spontaal afviel is een raadsel.
Als de winkel hem weer op voorraad heeft krijg ik een nieuwe.
Maar als dat lang duurt ben ik al op vakantie.
Het valt me toch tegen van de kwatiteit van panasonic.
Bert Hoving
02-07-2008 -
Prima camera voor een lage prijs. Beeld en geluid zijn prima, het lampje is ook erg handig in donkere situaties. Erg makkelijk in gebruik en voelt stevig aan.
Grote voordeel in dat je bij de camera een apparte oplader krijgt om je accu in op te laden. Veel camera's in deze prijsklassen hebben dit niet en moet je dus de accu opladen via de camera en kan je de camera eigenlijk niet gebruiken. Maar nu kan je dus filmen en tegelijkertijd in de apparte lader je tweede accu opladen.
Nog een voordeel aan deze camera is het feit dat er een optische beeldstabilisator op zit, dit is van veel betere kwaliteit dan een digitale stabilisator. Je verliest namelijk geen beeldkwaliteit wanneer je de stabilisator aan zet. Zo kun je dus ook zonder vaste hand voldoende stabiel filmen.
Enige minpunten aan de camera zijn:
er zit geen externe microfoon ingang op zit en de opties qua effecten er eigenlijk niet zijn.
Kortom een erg goede keus wanneer je een goedkope maar goede camera wilt hebben.
Alex van Heulen
27-06-2008 -
Hoe zit het met deze camera en het mee opnemen van het motor geluid?
Mijn oude JVC had dit probleem en wil dat bij een nieuwe dus niet meer hebben.
Bert Hoving
02-07-2008 - Bij dit toestel geen hinderlijk motorgeluid. Bij mini-dv camera's hoor je altijd een heel klein beetje het motortje bij stille situaties. Ik had hiervoor ook een JVC, deze maakt enorm motor geluid, terug gestuurd en toen deze gekocht.
Kootje
20-06-2008 - Ik wil filmen in de verhouding 16:9. Doet de beeldstabilisatie het dan ook? Ik las bij een andere camera, dat die het dan niet doet (in 16:9-mode)