Panasonic HDC-SD20

Panasonic HDC-SD20 reviews & vragen

Pagina 1 van 4
ReinoudEsther
06-03-2010
Wij hebben onlangs de panasonic sd20 gekocht en zijn erg tevreden over de kwaliteit van de film bij daglicht. Echter bij schemer en in een donkere omgeving is de beeldkwaliteit heel slech (vaag en korrelig). Wij hebben al vanalles geprobeerd zoals de stand voor filmen in donkere ruimtes maar dit veranderd niets aan de beeldkwaliteit. Herkent iemand dit probleem en heeft er iemand tips om de beeldkwaliteit van het filmen in deze omstandigheden te verbeteren?
speedy_john
09-03-2010
Ik heb van meerdere camera's, van vergelijkbare prijs/kwaliteit de beelden gezien. Zowel overdag en 's avonds. Ik vond er weinig verschil in zitten. Het beeld blijft gewoon van mindere kwaliteit. Misschien als je naar een hele dure HD camera gaat dat het beter is maar dan is het geen juiste vergelijking meer.
A3aan11
07-03-2010
herken wat je schrijft. heb hetzelfde probleem; had al vrij snel "spijt" van deze aankoop, de consumentenbond schreef hier zeer enthousiast over, gaf voor mij de doorslag. Pas later heb ik mij gerealiseerd, dom-dom, dat ik zelf ook naar het lux-getal had moeten kijken. Deze camera heeft in de standaard mode 9 lux. Da's eigenlijk veel te weinig wil je bij schemer goede opnamen kunnen maken.
zwemmer06-02
02-03-2010
Kan iemand mij vertellen hoe de beelden zijn als je hem in het zwembad gebruikt dit is erg belangrijk
mamzie
26-02-2010
Is er een voorloper op dit type? Lijkt namelijk erg op een andere maar die is uit 2008 en die zoek ik maar kan geen type nummer terug vinden iemand een idee?
gr mamzie
Yvonne_T
26-01-2010
Wij hebben deze videocamera pas geleden gekocht en er al enkele opnames mee gemaakt.
Mijn vraag is nu:
- Hoe kan ik deze bestanden op de computer afspelen (met goede kwaliteit)?
- Kan ik er ook een DVD van branden?

Graag uw advies!
(bij voorkeur mbv freeware)
prix
08-02-2010
Met de bijgeleverde software kan je afspelen en eenvoudig bewerken. Vervolgens kan je de film branden op DVD (dan is het geen HD meer, daarvoor moet je een bluray brander/speler hebben) of je kan ook kiezen voor uploaden naar youtube.
speedy_john
27-01-2010
Deze (.m2ts) bestanden afspelen vergen heel veel van je computer. Veel mensen herkennen dit probleem door het niet vloeiend afspelen of soms helemaal niet afspelen. Onder Windows 7 kun je deze bestanden afspelen met media player. Onder andere windows versies zul je een externe player moeten gebruiken. Goede Freeware weet ik zo niet maar er zijn genoeg players als Nero 9, Windvd 2010. Maar dan nog geld dat je een zware computer nodig hebt met een goede videokaart/processor. Anders is er nog een mogelijkheid om de bestanden te converteren naar AVI of mpeg. Dan zijn de beelden prima af te spelen of te branden naar DVD. Uiteraard heb je wel verlies in kwaliteit. Simpel bewerken gaat het beste in Pinnacle Studio 14. Daar kun je ook naar alle bestandsformaten omzetten, bewerken, verfraaien en naar DVD schrijven.
leonkersten
21-01-2010
Camera werkt handig en uitstekend, zeker met daglicht. Bijgeleverde software van Panasonic is ook erg handig. Accu is opvallend goed, althans dat is de indruk de eerste week.
4 sterren
  • vormgeving
  • degelijkheid
Harm1968
06-01-2010
Had via het internet mijn oog laten vallen voor de Canon Legria HF200.
Wilde hem echter eerst even in mijn handen hebben voor ik hem ging bestellen.
Vandaag bij Saturn in Groningen hem gevonden, echter lag daarnaast een Panasonic HDC-SD20, deze was bijna hetzelfde echter met een veel mooier beeld.
Het beeld van de Canon was zeer onecht de kleuren veranderden sterk.
Dof rood werst glanzend rood.
Lichtbruin werdt donkerbruin en onze gezichten werden geel/oranje.
De kleuren van de Panasonic bleven levensecht.

Nu ben ik dus gaan twijfelen.
De Panasonic is ook goedkoper.
Wat is nu wijsheid?
Herman_s
15-01-2010
Enkele weken geleden heb ik de Pana hdc-sd20 gekocht bij de mediamarkt in Groningen voor 499 euro. Hiervoor had ik ook al een panasonic, maar die werd na 8 jaar minder. De beelden die ik op de wintersport buiten heb gemaakt zijn erg goed. De Leica lens is echt voortreffelijk en de optische zoom is fenomenaal. Je moet de camera wel goed stil houden, want de beeldstabilisatie kan ook weer geen wonderen verrichten. Binnen, met minder licht, is de kwaliteit uiteraard minder. Zal zeker ook voor de andere merken gelden in deze prijscategorie. Het apparaat is superlicht, makkelijk mee te nemen (ook tijdens het skiën in een rugzak) en biedt volop waar voor je geld. Consumentenbond heeft de camera niet voor niks als beste getest.
Jip79
22-12-2009
Wie o wie kan mij helpen?????????

Ik zit nu al een tijdje diverse fora af te speuren naar een degelijke camera. Een camera die ook goede scherpe beeldopnamen maakt.

Nu twijfel ik tussen een Sony hdr-cx105E een Panasonic HDC-SD20 en een Canon Legria HF200.

Graag jullie meningen!

Groet Jip79
ger014
06-01-2010
volgens de consumentenbond komt de panasonic camera als beste uit de bus
dick van leeuwen
18-12-2009
heeft iemand ervaring met deze camera in combinatie met de panasonic videorecorder EMR HR67? bv het overzetten van film en dan het branden van dvd's?
wouterer
12-12-2009
Beste mensen,

Ik wil een camera kopen voor het opnemen en analyseren van hockeywedstrijden. Ik vind daarbij belangrijk dat een camera de bal (klein, snel) kan volgen en dat de kwaliteit van het beeld goed is. Is deze camera daar geschikt voor? En meer algemeen, waar moet ik op letten bij de specs van camera's als ik zoek naar een camera met die eigenschappen?

Thanks,
Wouter
siemmees
01-12-2009
Hoi,

ik wil een hd camera kopen maar als ik bijv hd filmpjes bekijk op youtoeb dan begint mn beeld al te haperen. wordt dit een probleem bij het editen met bijv de HDC-SD20?
wat kan ik hier het best aan doen: nieuwe processor/videokaart?

bedankt! Simon
Caliber
04-01-2010
Hallo,

Wel leuk dat veel mensen schermen met het feit dat ze een dual of zelfs een quadcore processor hebben. Wist je dat standaard altijd maar de helft aanstaat. Bij een DuoCore staat maar 1 processor aan en bij QaudCore maar 2 en niet 4? Kijk maar eens bij "msconfig" onder de zoekoptie bij je startknop. Vervolgen het 2e tabblad en dan geavanceerde opties. Linksboven zie hoeveel processors er aan staan. Altijd is dat maar de helft, raar maar waar. Met de pulldown lijst kun je de andere helft ook aanzetten. Je computer frist er aardig van op.

Groet Caliber.
Dscheringa
03-01-2010
Nee hoor dat is geen enkel probleem ;-). Althans bij mij niet.

Ik heb het ook maar op www.vimeo.com en dan een hd filmpje heb ik het niet.
Prix
20-12-2009
Ik heb een dual core met 64bits windows 7 draaien (4Gb intern geheugen) en een midrange videokaart (8600GTS). Toch heeft mijn systeem soms moeite met verwerken, al scheelde het al een stuk om van een 32bit Vista naar een 64bits Windows 7 te gaan. Ik gebruik Pinnacle studio 14 en dat draait goed onder windows 7. Wil je e.e.a. goed soepel kunnen draaien dan moet je toch kijken naar een Intel i7 (eventueel i5) processor met een goede videokaart.
johny_test
02-12-2009
Het afspelen en editen van HD beelden vereisen veel van een computer. Het is niet alleen een videokaart of processor maar een samenhang van de componenten. Een goede dualcore of een quadcore processor is aan te bevelen met een kwalitatief goede videokaart. Maar ook voldoende (snel) geheugen bv 2 of 4 gb. En uiteraard een grote harde schijf om al deze beelden op te slaan. En vergeet niet een kwalitatief goede wide monitor(HD)om deze beelden te bewerken/af te spelen. Misschien is het wel verstandiger om een nieuwe pc aan te schaffen. Ga naar een computerwinkel voor info voordat je een aanschaf doet waar je spijt van krijgt.
Abonneer op de kieskeurig nieuwsbrief