JVC GZ-MS95SE
JVC GZ-MS95SE reviews & vragen
Pagina 1 van 6
cornelis1932
17-03-2010 - Na vele problemen met HI8-Mini DV cameras waarbij na defect bestaande bestanden niet te copieren zijn,is dit "vooral voor senioren"een perfecte camera.Met ONE TOUCH EXPORT kopieer je alles simpel naar PC-laptop Wordt prachtig gerubriceerd op datum en tijd,zodat overzichtelijk terug te zoeken is.Hopelijk is de levensduur ook wat langer dan de andere cameras
9 - vormgeving
?
Wilco223
17-03-2010 - Is het ook mogelijk om bijvoorbeeld voor mijn LO lessen deze te gebruiken, aan te sluiten op mijn laptop en met het programma timewarp te filmen ( je krijgt dan door het programma vertraging van bijv 10 sec, ideaal voor llg om zichzelf terug te zien )
Sky70
17-03-2010 -
Prijs / kwaliteit verhouding voor deze camera is prima.
Filmpjes zijn kwalitatief goed en scherp. Ik zie geen storingen m.b.t. beeld of geluid bij het afspelen van de film-opnames.
Gebruik deze camera met 1x8GB Scandisk SD Ultra II HC en geeft daarmee genoeg ruimte voor een weekje vakantie-filmpjes.
De behuising van de camera is simpel en licht maar geeft geen degelijke indruk, maar gezien de prijs is dit acceptabel en te verwachten.
Nogmaals: top cameraatje.
9 - gebruiksgemak
10 - vormgeving
jan de man
16-03-2010 -
Ik zocht een eenvoudige en niet te dure camera waarna ik op dit model uitkwam, prijsverschillen op internet liggen toch wel tussen de 116 en 189 Euro dus een beetje zoeken kan geen kwaad.Moet zeggen camera is behoorlijk compact en neemt zeker niet te veel ruimte in als je hem meeneemt voor onderweg.Bediening is niet moeilijk te noemen.De bijgeleverde software moet voor
het exporteren van video bestanden wel samen met Apple Itunes geïnstalleerd worden, wat niet op iedere PC vlekkeloos verloopt.Er wordt handig gebruik gemaakt van SD geheugen kaartjes welke momenteel voordelig in diverse geheugen formaten te verkrijgen zijn.
Knopjes op bediening paneel zijn echter niet voor grote vingers gemaakt.
Beeld kwaliteit op de PC was boven verwachting voor deze prijsklasse,het is wel geen HD maar toch niet echt slecht te noemen.Kortom een leuk cameraatje om multimedia mee te maken.
Reme
15-03-2010 -
Ik heb deze camera vorige week gekocht en van het weekend even wat beelden in de tuin geschoten. Eerste indruk is niet verkeerd. Echter, bij het (direct) afspelen op de tv is een brom hoorbaar, die nogal opvalt omdat het stil was toen ik filmde.
Herkent iemand dit? Ik wil graag weten of het exemplarisch is.
twil
15-03-2010 - Deze camera bevalt ons goed. Mooi beeld en een groot scherm. Het draad om je hand in te steken is wat lastig te verstellen. Makkelijk in gebruik.Wij hebben er 189 euro voor betaald bij een fotozaak en moesten er 40 euro bij betalen voor een kaartje waar ongeveer 2 uur op kan.
7 - degelijkheid
A.R.N.
15-03-2010 -
Een zeer makkelijk te bedienen camera. Hiervoor had ik een mini-dv camera en ik werd helemaal kriegel van het overzetten van bandjes en de haperende dvi poort.
Nu deze JVC met dubbele SD kaart poort en de door de consumentenbond geroemde accu. Echt heel lang opnemen en makkelijk in de bediening. Goed zoombereik en het belangrijkste: de kinderlijk eenvoudige verwerking op de pc. Zelfs met een oudere pc heb je binnen no time je filmpjes op de pc. Daarna nog bewerken en in hetzelfde menu snel een dvd'tje branden.
Nu grijp ik snel de camcorder, omdat het weer plezier geeft aangezien ik weet dat het ook na afloop makkelijk werken is.
Een echte aanrader met een in mijn ogen super prijs/kwaliteit/mogelijkheden aanbod.
9 - vormgeving
Fransvanreijen
13-03-2010 - De camera is uniek in zijn soort voor deze prijs. Ik heb behoorlijk veel gezocht, maar deze JVC-camera was in zijn prijsklasse echt de beste. De beeldkwaliteit is normaal (800.000 pixel CCD-sensor), maar wat deze camera zo goed maakt is dat er bij weinig licht of heel erg ingezoomt (35x optische zoom) het nog steeds goede scherpte levert. Bovendien is het werken met een memorycard erg handig, en scheelt veel capturetijd (als het inladen in realtime zou moeten). Het is bovendien goed te bedienen. Het is geen touchscreen, maar wel handig te gebruiken door simpele menu's met een hoop opties en instellingen. Aspect ratio kan zowel 4:3 als 16:9, en er zit een ingebouwde beeldstabilisator in. Dat laatste is goed te merken als je erg inzoomt. Kortom: deze camera is voor zijn prijs zeer aan te raden en bevat alle opties die een amateurfilmer nodig heeft om (home)video's/films mee op te nemen.
9 - gebruiksgemak
7 - degelijkheid
woef
13-03-2010 -
Deze gekocht , omdat deze goedkoopste was, en ook geschikt voor sdhc kaartje, daarom heb ik hem gekocht. Hij heeft niet zoveel, maar je kunt wel goed filmen, maar verwacht niet zoveel van deze camera. Wil je betere camera, dan moet je kijken naar hd ready. dat heeft deze camera dus niet. Lijkt beetje op webcam kwaliteit, maar dan beter. Bestand is .mod wat makkelijk gemaakt om snel op pc kopieren en plakken.
Bewerken kun je met diverse programma, mintes deze mod ondersteunt. eerlijk prijsje. voor lage budget is deze prima te doen.
Desgin is erg mooi en niet zwaar.
? - beeldkwaliteit
6 - mogelijkheden
6 - gebruiksgemak
10 - degelijkheid
joop
12-03-2010 -
gewoon een goeie camera voor een schappelijke prijs. Een leuke instapcamera.
De weergave is gewoon goed te noemen. Voordeel tov een harddisk recorder is dat heel veel mider gevoelig is voor stoten.
7 - gebruiksgemak
6 - degelijkheid
n.duinkerken
11-03-2010 -
De camera bevalt uistekend.
Ligt makkelijk in de hand.
Lekker compact.
Goed beeld op het scherm.
Makkelijk om mee te nemen.
Lekker licht.
Beetje lastig op de pc omdat hij alleen jpeg afb. geeft in mov video(en geen w.m.p met miniatuur afbeelding)met geen afbeelding op miniatuur weergave.
Wel makkelijk om over te zetten op pc en verder te bewerken.
Goed scherp beeld.
srilanka
11-03-2010 -
Gebruik de camera nu sinds een week. Ben verrast door het grote zoombereik en het gebruiksgemak.Prima camera voor de prijs.
Het lukt mij alleen niet om mijn film te uploaden naar You-tube. Krijg melding van "Kan geen verbinding krijgen met Internet". Kan dit niet vinden in de gebruiksaanwijzing.
16-03-2010 -
Check voor upload tips naar Youtube
jvc.nl/arthurhelpt
en klik op het filmpje 'Everio en Pixela Mediabrowser'
AndreViergever
16-03-2010 -
Ik ben (nog niet) van het probleem "Kan geen verbinding krijgen met Internet" af, maar het probleem met uploaden heb ik (bijna) getackled: Het blijkt dat de software de ge-edite filmpjes (die vervolgens zijn geconverteerd) in een andere map zet, en die informatie zelf vervolgens niet kan lezen.
Ik kwam er dus achter dat de geconverteerde filmpjes dus wel op mijn HD stonden. Daardoor kon ik ze vanuit Youtube zelf uploaden. Misschien dat als ik de filmpjes wel zichtbaar in de software kan krijgen ook het andere probleem is opgelost? We zullen zien...
AndreViergever
15-03-2010 -
Ik heb precies het zelfde probleem. Lukte eerst wel. Nu vertikt hij het gewoon. Ik heb voor de zekerheid nog even de login naam en wachtwoord gecheckt. Die zijn goed.
Ik heb ook naar de laaste versie van MediaBrowser ge-update.
Ook geen blokkade in mijn firewall.
Misschien is er iets veranderd op youtube? Wordt .mov niet meer (of slechter)ondersteund? Probeer daar maar eens achter te komen....
Een flimpje van 5 minuten uploaden duurde voorheen ook ca. 5 minuten. Als ik direct vanaf youtube importeer kost het ongeveer anderhalf uur!!!
JVC, HELP!!
srilanka
14-03-2010 - Ik heb mijn email aanstaan, daar ligt het niet aan. Nog een probleem als ik een film wil exporteren naar I-tunes krijg ik de melding : converteren mislukt. Kan iemand mij helpen?
officiele reactie van JVC
12-03-2010 - check eerst even of je ook, zonder de software te activeren, internet verbinding hebt
Snowbol
08-03-2010 -
Hallo,
Ik overweeg deze camera aan te schaffen.
Kan iemand mij vertellen welk type SD kaart het beste is?
Met aanduiding HC? En is type 4 goed of moet je voor 6 gaan.
Het zegt me allemaal niet heel veel. Wat is de beste keus voor de beste prijs?
Nog een vraag over de opslag, hoelang kan je filmen per GB?
Alvast super bedankt voor de antwoorden!
officiele reactie van JVC
09-03-2010 - SDHC klasse 4 is prima, klasse 6 kan ook, ook bruikbaar voor HD-Everio's. Veel filmplezier!
teu3658dib
08-03-2010 -
Ik heb dit cameraatje nu drie weken.
Ik ben er heel tevreden mee. Ik ben geen kenner,ik nooit eerder een videocameraatje gehad heb, maar toch.
Hij staat bij mij op automatisch ingesteld, en dat betekent dat ik niks moeilijks hoef te doen met tegenlicht b.v.. Ik krijg mensen er goed op, hoef aleen goed te letten op het zoomen in en uit. Het beeld op tv bij het afspelen is prachtig. Fijne mogelijkheden als b.v. langzaam afspelen. Voor mij ook van belang voor mijn werk.
De compactheid is voor mij ook een pré.
Gewoon een prima cameraatje, precies wat ik nodig heb.
Ik vind het jammer dat in het bijgeleverde hoesje, dat er bij zou horen, niet alle snoertjes kunnen waardoor ik toch nog een apart tasje moet hebben.
9 - degelijkheid