JVC GZ-HM200
JVC GZ-HM200 reviews & vragen
Pagina 1 van 10
Dorien1985
10-03-2010 -
Mooie handige camera met goede kwaliteit video.
Pluspunten:
+ mooie vormgeving
+ handige bediening
+ dubbel geheugen slot
Minpunten:
- beeld lijkt wat grijzig (ipv kleurrijk) in auto stand
- opnamen in donkere omgeving niet optimale kwaliteit
7 - mogelijkheden
10 - degelijkheid
ilske4
10-03-2010 -
Hallo,
Ik heb net deze camera gekocht. en net uitgeprobeerd maar wat een beeld zeg en makkelijk te bedienen met de touch screen.
ben erg tevreden
9 - beeldkwaliteit
10 - gebruiksgemak
10 - vormgeving
10 - degelijkheid
RobBerghout
05-03-2010 -
Full HD camera voor een kleine prijs.
Mooi scherp beeld. 20 x zoom is ruim voldoende. Je kunt opnemen in verschillende modus. uxo,xp,sp en ep. Met 4GByte kan je in de hoogste bitrate 20 minuten filmen maar in ep kan je 1 uur en 50 minuten filmen. Zelfs in de EP mode is de kwaliteit erg goed. Wat ook erg handig is dat je 2 SD kaarten erin kan plaatsen.
Zelfs met weinig licht vind ik de beeldkwaliteit goed.
9 - beeldkwaliteit
9 - gebruiksgemak
alesund
05-03-2010 -
Heb deze videocamera enkele dagen in bezit.
Vind de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend. De camera is klein en daardoor handig om mee te nemen op reis naast een spiegelreflexcamera die ik ook meeneem. De opnames zijn goed van kleur en scherpte en het overzetten van de opnames naar de PC verloopt snel en simpel. De beeldstabilisatie zou wat beter kunnen.
Mark-denhaag
01-03-2010 -
Heb veel camera's vergeleken op o.a. kieskeurig en meerdere vergelijkingssites.
Mijn budget was maximaal 400 euro en daar valt deze camera (voor 295 euro gekocht) goed binnen. Komt natuurlijk nog wel een geheugen kaartje bij 8GB is een uur filmen op standaard kwaliteit en 40 minuten op hoogste kwaliteit. Helaas nergens kunnen terug vinden of je dan lagere resolutie, minder frames/sec. of alleen hogere compressie hebt in vergelijking met de hoogstse kwaliteit.
De beeld kwaliteit is echt uitstekend bij daglicht. In schemering en bewolkt weer binnenshuis levert wel ruis op in het beeld.
Wat voor mij ook de doorslag gaf was het gebruik van SD-Kaartjes (geen geluid meer van motortjes die de microfoon oppikt bij stille scenes), welke je makkelijk kunt vervangen en nog altijd in prijs dalen. De camera hoeft hierdoor ook niet aan de computer maar SD-kaartje in de kaartlezer en de gegevens kunnen er zo vanaf gekopieerd worden.
En positief is natuurlijk de actie van 3 jaar garantie op www.jvc.nl!
7 - degelijkheid
nico37
28-02-2010 - Als ik mijn camcorder op de tv afspeel dan blijf ik de informatie van het display zien, hoe kan ik dit verwijderen.
officiele reactie van JVC
03-03-2010 - Voor het verwijderen van het on-screen display tijdens TV weergave zie blz.30 van de gebruiksaanwijzing.
jwverschuuren
26-02-2010 - Camera is zeer compact,ligt goed in de hand en is snel paraat. Bij eerste gebruik al makkelijk te hanteren en te begrijpen. Erg handig dat er twee SD kaarten gebruikt kunnen worden. Zeer betaalbaar voor een full HD camera. Jammer van de wat ielige afwerking van de handgreep, deze biedt weinig steun
7 - mogelijkheden
7 - gebruiksgemak
duiventil
26-02-2010 - Ik vind de camera qua gebruik geweldig ligt lekker in de hand maar ik schrok me naar van de opnames die ik afgelopen week gemaakt had en deze op de computer had gezet.... er is weinig beeld waar ik wat mee kan dus ik ga zo terug naar de winkel om te kijken of ie nog terug kan
duiventil
01-03-2010 - Nee hoor geen overhaaste beslissing, ik heb gekeken naar deze reacties en was ervan overtuigd dat het een goede camera zou zijn en dat is het misschien ook wel alleen die van mij denk ik da inderdaad niet en ik heb 2 weken om de camera terug te geven dus ik dacht snel doen ik heb alle standen geprobeerd met allerlij opties die er zijn maar misschien is er wel iets aan de hand met de camera ik hoop het want het was een showmodel omdat hij er niet meer was misschien een nieuwe geen probleem waar ik op hoop want hij ligt heel makkelijk in de hand en erg gebruiksvriendelijk.
Michel Couzijn
27-02-2010 -
Een vreemde, overhaaste beslissing om die camera terug te geven.
Gezien het feit dat veel gebruikers dik tevreden zijn over de kwaliteit van de video-opnamen, is het uitzonderlijk dat jij 'niets met de opnamen kunt'. Wellicht doe je zelf iets verkeerd, staat de camera onjuist ingesteld, of is er toevallig iets met dit exemplaar.
Geloof mij (en die vele anderen hier): met deze camera maak je opnamen van uitstekende (1080p) kwaliteit! Hoe helderder de belichting, hoe beter; maar dat geldt voor vrijwel elke camera.
Lars580
24-02-2010 - Mooie compacte camera, bijna te compact voor iemand met grote handen.Zeer gemakkelijk te bedienen en voor deze prijs een aanrader.Beeldkwaliteit is uitstekend, geluid iets minder. Jammer dat er geen SDHC-kaartje bij de levering is inbegrepen zodat je de camera direct bij ontvangst kunt gebruiken.
6 - beeldkwaliteit
7 - gebruiksgemak
zuyderduyn
22-02-2010 -
Beste Mensen,
Ik twijfel tussen deze camera, de HM 200 en de Sony Cx 105. Wat is naar jullie mening een betere camera. Een minolta of een Carl Zeiss lens, maakt dit veel verschil?
Alvast Bedankt!
nico jansen
21-02-2010 -
Na jaren lang gewerkt te hebben met een Sony camcorder
met tape, ben ik nu over gegaan naar FullHD camara van JVC. Deze heb ik nu een aantal dagen uitgeprobeerd tot nu toe bevalt hij me prima.
w.hassing
21-02-2010 - in overleg met mijn leverancier heb ik besloten tot aanschaf van deze camrecorder het is een leuke camera gebruiksvriendelijk met een goede prijs kwaliteit verhouding . in het gebruik is het een camera waar ieder mee overweg kan. door de goede gebruiksaanwijzing zowel via het boekje en de mee geleverde cd schijf kun je er zo mee uit de voeten.kort weg een heel goede keus.
Zimmy
14-02-2010 - Nu een weekje in bezit, de eerste filmpjes geschoten. Ligt lekker in de hand, makkelijk te bedienen. Een uitstekende camera voor een redelijke prijs. Goede beeldkwaliteit, stuk beter dan mijn oude JVC met bandjes. Makkelijk te bedienen, goede menustructuur. Handig formaat, past makkelijk in een jaszak. Kortom, een tevreden gebruiker tot dusver.
7 - degelijkheid
ErikHeeren
14-02-2010 - Super beeldkwaliteit en prima geluid. Opnamen maken bij kunstlicht valt wat tegen.
radb
14-02-2010 -
Deze camera twee dagen in bezit en al heel wat uurtjes gefilmd.
Het verschil tussen xp en uxp opnames voor mij niet zichtbaar. Moet nog wel wennen aan het trillen van de camera. De stabilisatie staat aan. Het laser touchscreen werkt wat moeilijk. Ik had liever een traditioneel menu gezien. (met knoppen.)De accu is wel snel leeg, let daar op als je op pad gaat.
Voor de rest ben ik positief. Voor dit geld ( € 295,00) een mooi, kleine, werkbare HD camera.
6 - beeldkwaliteit
7 - vormgeving
PJJ-Bos
11-02-2010 -
Camera nu enkele dagen in bezit. Makkelijk te installeren en duidelijke handleiding.
Wel even met de instelling voor de witbalans zitten stoeien maar deze is nu goed.
Buitenopnamen zijn perfect en haarscherp.
Camera is zeer klein en ligt goed in de hand.
Binnenopnamen zijn ietsje minder van kwaliteit, meer korrelig dan buitenopnamen.
Geluid is goed maar ruis is licht waarneembaar.
Verder prima camera met een goede prijs/kwaliteitverhouding.
9 - gebruiksgemak
9 - degelijkheid
rudi_1976
08-02-2010 -
een uitstekende camera voor een redelijke prijs.
Mijn eerste indruk van de beeldkwaliteit was uitstekend, hele mooie scherpe heldere kleuren.
Het gebruiksgemak is ook een groot pluspunt van de camera, niet overdreven veel knopjes, maar toch veel functies. handig om mee te nemen want hij past overal in.
Het duo sd slot is ook zzer handig, zo zit je in principe nooit zonder kaartje.
Ik ben zeer tevreden van deze camera
Een aanrader!!!
10 - beeldkwaliteit