kanon200
17-06-2010
---------- update review 17-06-2010 ----------
Blijf erbij dat het omslachtig is om bestanden op de pc te krijgen. (zie andere reaktie van mij)
Doe het nu via een kaartlezer en dat werkt prima.
Eén ding: haal niet via de pc de bestanden eraf om de kaart opnieuw te gebruiken, want dan ziet de camera de kaart niet goed, d.w.z. hij schrijft niet naar de kaart en de filmpjes kun je niet op de camera terug kijken. Ook een nadeel dus.
Maar verders een uitstekend apparaat, met zeer goede beeldkwaliteit. Ook de optische stabilisator werkt naar behoren, ofschoon er nog wel wat beweging is te bespeuren.
De scherpstelling is uitstekend, hij houdt het onderwerp goed scherp, want bij hd is elke onscherpte te zien en is zeer storend aanwezig. Niet bij deze camera dus.
Het menu bevat zeer veel mogelijkheden en ik vind persoonlijk het een enorm gezoek om bij een bepaalde instelling te kunnen komen.
Ik kijk de beelden via een a.c. ryan kastje, waarbij ik de bestanden overschrijf op een usb-stick, dit werkt perfect, scheelt een hoop rendertijd van je bewerkingsprogramma.
Via bovenstaande manier kun je direkt kijken.
---------- oude review 16-06-2010 ----------
De canon hf200 gekocht vanwege goede ervaringen met eos 30d fotocamera.
Mijn hemel, wat een teleurstelling vwb het binnenhalen van de video's op de pc. Daar moet je echt een studie op loslaten. Waardeloze manier.
Waarom ziet de pc deze camera niet gewoon als een externe harde schijf?
Veels te omslachtig. Bovendien moet de voeding zijn aangesloten, anders wil ie helemaal geen bestanden oversturen.
Teleurstelling op dit gebied.
Dikke min.
- Geluidskwaliteit