Canon Legria HF200
Canon Legria HF200 reviews & vragen
Pagina 1 van 7
Mijke
15-03-2010 -
Hoi Tasso, ik heb eigenlijk ook een vraag voor je. Je lijkt er veel vanaf te weten dus vandaar...:)
Ik heb een dw100 brander gekocht bij mn hf200 en wil daarmee (voor dit moment) branden in dvd kwaliteit. Ik kom er alleen maar niet achter waar ik dit moet kiezen. Als ik nu ga branden wordt het iedere keer HD kwaliteit. Ik kom nergens die keuze mogelijkheid tegen.
Kan je me eenvoudig uitleggen hoe ik voor dvd kwaliteit kan kiezen? Ik heb juist voor een makkelijke manier gekozen om te branden want ik ben helemaal niet handig met de computer enzo en bovendien had ik nieuwe computer moeten kopen. Wel beetje sneu eigenlijk dat ik zelfs hier niet uit lijk te komen..hihi.
En volgens mij heb ik het al ergens gelezen maar toch even voor de zekerheid. In het boekje lijkt te staan dat je dvd's alleen maar met de dw100 kan afspelen. In de winkel heb ik begrepen dat ik dvd kwaliteit ook in mn normale dvd moet kunnen afspelen. En hd kwaliteit moet toch gewoon in iedere blue ray speler kunnen? Dat zou wat zijn dat je overal die dw100 mee moet slepen...
Ik hoop dat je me kan helpen. Dank je wel alvast!
Hoi Tasso,
kan je eventueel op m'n vragen, geplaatst hier op 06/03, jouw reactie geven aub ? Dan kan ik van start gaan met het branden op de DW 100. Bedankt
gervalkenburg
11-03-2010 -
Ik heb 4 jaar geleden een pc gekocht om DV - bewerkingen uit tevoeren. Nu heb ik deze prachtige canon hf200 gekocht en is mijn "oude" pc aan vervanging toe.
Ik werk met Adobe premiere cs3. Wat voor een hardware moet mijn nieuwe pc hebben ??
11-03-2010 -
Gewoon een hele goede mac kopen.
Ja ik ben een echte macfreak en kan niks anders dan goeds zeggen over de mac. Standaard zit imovie erop en ook voor hd materiaal en als je dat hebt hoef je eigenlijk niks anders meer.
SerhanM
10-03-2010 -
Ik heb de Canon Legria HF200 nu bijna 3 weken in bezit. Ik heb al veel gefilmd met het apparaat en ben zeer tevreden over de beeld en geluidskwaliteit. Ik heb hem zowel bij donkere omstandigheden als bij licht getest, beide zeer goed beeld! Echter bij te weinig licht weinig/geen beeld meer máár de ingebouwde video lamp verhelpt dit probleem behoorlijk goed (op korte afstand) Let wel dat er maar weinig camera's zijn die goed in het donker filmen natuurlijk als je ze niet op de nachtstand zet. De camera is ook voorzien van een nachtstand AE. De beelden worden dan behoorlijk helder maar het gaat wel traag en schokkerig. Bij voorkeur zou ik hiervoor een statief gebruiken.
Ik heb het apparaat ook getest op wintersport met o.a de sneeuw-stand, verbluffend beeld! Echt de HD feeling, een genot voor je oog! ik edit zelf graag video's en doe dat ook met de .MTS beelden die ik met deze camera maak. In Sony Vegas 8.0 pro is dit geen probleem. Helaas kan mijn laptop de beelden niet renderen in 1920x1080 (MXP stand) ik render naar 1280x720 (echter wel volledige kwaliteit maar dus iets kleiner)
Het geluid dat in de camera zit is zeer goed, van verre afstand kan je mensen nog steeds duidelijk horen praten.
Let wel op bij aanschaf van dit apparaat, er zit niet standaard een SDHC-geheugen kaartje bij, deze kost 40 tot 60 euro voor een 16GB kaartje (Sandisk Ultra 15MB/s) De Canon Legria HF20 (de duurder versie van deze camera is 100 euro duurder maar er zit wel 32GB geheugen in, een afweging die je moet maken)
Let ook op dat je een snel geheugen kaartje koopt, minimaal klasse 4. Anders kan de camera de beelden die je schiet niet snel genoeg verwerken op het kaartje.
De camera schrijft maximaal weg met 24Mb/s maar dit is megabit en niet megabyte. je kan dus wel een kaartje van 15MB/s kopen omdat er verschil zit tussen Mb en MB.
1 MB = 1 MegaByte
1 Mb = 1 Megabit
1 MegaByte = 8 Megabit
Max camera snelheid = 24 megabit/s
De batterij gaat ongeveer 120min mee maar is toch wel vrij snel leeg naar mijn idee, een extra batterij is geen overbodige luxe. Helemaal als je lang gaat filmen of je camera mee neemt en hem steeds in de aanslag hebt (aan laat staan) om te gaan filmen.
Op Youtube staan een paar mooie voorbeelden van de beeld kwaliteit van deze camera. Let wel dat soms de kwaliteit minder is door ingrijpen van de gebruiker en door Youtube zelf.
Veel succes met het maken van je keuze,
~SerhanM, Een tevreden gebruiken.
- geluidskwaliteit
9 - degelijkheid
- geluidskwaliteit
06-03-2010 -
Hallo Tasso,
Kan je mijn volgende conclusie bevestigen, na jouw reactie ?Opnames in fxp, én in xp+,sp en lp kunnen met de DW-100 gebrand worden in SD modus. Dit,in geval ik een schijfje moet branden voor iemand die geen blu rayspeler heeft.Wat betekent "behapbaar" ? Ook ik verkies elk SDHC kaartje op 1 schijfje te branden. Ik gebruik momenteel 16 GB SDHC kaarten. Kan één zo'n kaart, met enkel opnames in fxp modus, op één schijf? Moet ik DVD-R of DVD-RW aanschaffen ? Bedankt alvast wederom.
tasso
15-03-2010 - Nee fxp is hd kwaliteit en is dus geen sd modus. xp+ sp en lp kunnen wel sd gebrand worden voor een gewone dvd speler.Maar een 16 gb schijf kan niet op 1 dvd gebrand worden. Tenminste daar heb ik geen ervaring mee en krijg een kaartje van 4gb in fxp geschoten op 1 schijfje en dan hou ik iets van ruimte over.dvd-rw is handig voor als je de schijfjes meerder keren wilt gebruiken maar ik doe dat niet want waarom zou je je filmmateriaal elke keer willen wissen.Met behapbaar bedoel ik dat een kaartje van 16 gig heel lang duurt voor hij weer geleegd is op een externe harde schijf. En het duurt gewoon lang het branden op een dvd.
01-03-2010 -
Tasso,
hartstikke bedankt !
Tot later
EvO1976
27-02-2010 -
Ik heb de HF-200 aangeschaft. Nu sluit ik de camcorder aan op mijn (fullHD) tv via de HDMI kabel maar krijg de opnamen niet te zien.
Iemand enig idee wat te doen?
Hallo die EvO1976.
Ja deze had ik ook gelezen en was dus huiverig op de dw-100 te kopen. Maar goed ik heb nergens last van en hij speelt heel de dvd in 1 keer af dus zonder te stoppen tussen de scenes.Als je het menu oproept krijg je datums te zien en zodra je deze aanklikt gaat hij spelen en gaat gewoon door met de andere scenes. Dus ik snap niet wat hij fout gedaan heeft of misschien kinderziektes.
EvO1976
01-03-2010 -
Geachte Tasso,
Ik ben op een andere site 1 review van de DW-100 tegen gekomen.
Kan je hier uit ervaring op reageren s.v.p?
Ik heb gekozen voor dit product omdat het makkelijk is om DVD'ste branden en dat lukt.
MAAR het lukt niet om de film in een keer af te laten spelen.
Dat betekend na elke scene stopt de film laat een soort foto zien en gaat dan weer verder. Canon had hier geen oplossing voor heb gelukkig wel m'n geld van de winkelier terug gekregen ook zij konden er niets mee. Zal ook niet meer in de schappen van de winkelier komen te liggen ook breedbeeld komt niet door, het apparaat maakt absoluut niet waar wat gesuggereerd wordt.
Kortom een heel irritant apparaat. Bah
gwenny0909
27-02-2010 -
Ik heb ook de canon Legria HF 200.
Het lukjt mij niet om de filmbestanden te branden op DVD,
Als ik de bijhorende brander aankoop van Canon is dit aan te raden?
Welke schijfjes heeft men nodig?
Sorry ik ben een beginneling en begrijp weinig van die moeilijke termen.
Alvast bedankt
BASKA1944
21-02-2010 - Zo,nu heb ik de HF200 en de Caon DW-100 brander gekocht. Tasso, een vraagje voor jou want je hebt duidelijk veel ervaring met deze beide toestellen. Wat is HD bij deze camera ? MXP en FXP vermoed ik. Dan zijn XP+, SP en LP SD, korrekt ? Waarom staat dit nergens gespecifieerd?Ik lees in de handleiding dat opnames in de modus MXP niet op de DW-100 kunnen gebrand worden.Hoe moet je dan dergelijke opnames branden ? Kan dit dan in SD op de DW-100 ? Een beetje jammer dan, niet ?Tasso, is mijn volgende conclusie korrekt ? Opnames in Full HD (FXP alleen dan) kunnen via DW-100 in HD gebrand worden en kan men afspelen enkel op een blue ray speler. Opnames in SD (XP+,SP & LP)kunnen ook via DW-100 gebrand worden maar dan (ENKEL)in SD en die kan men dan zowel op een blu ray als op een gewone DVD speler afspelen.Ik lees hier tevens dat sommigen problemen hebben met de schijfjes. Welke schijfjes kan je aanraden? Dual layer dvd ? Ik ben niet zo handig in die zaken, zoals men kan lezen. Bedankt alvast voor een ondersteunende reactie.
24-02-2010 -
Zo dat zijn wel een hoop vragen zeg maar zal er een aantal proberen te beantwoorden.
fxp en mxp zijn inderdaad de hd opname standen en de rest is standaard resolutie. Je kan zien als je in je camera van mxp naar fxp gaat wat het verschil is.
Je ziet dan het aantal frames iets verminderen maar dit is niet zo'n heel groot verschil.
Je kan mxp alleen branden met je pc en een progamma dat het naar avchd kan omzetten. Ik heb hem altijd op fxp staan en dan is branden met de dw-100 geen probleem en ook nog hd. Verschil met mxp is er bijna niet, tenminste ik heb het nog niet kunnen ontdekken. En inderdaad xp+ ,sp en lp kan je op gewonen dvd spelers afspelen alleen ja je snapt dat je dan een gewone camera had kunnen kopen is een beetje zonde want de beelden met deze camera zijn echt prachtig.Kijk maar eens op youtube dan zie je wat er allemaal mogelijk is en zie je wat testjes.Ja in dual layer heb je niet heel veel keus en ik gebruik daar verbatim voor. Maar moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk alleen maar gewone dvd schijfjes gebruik. Het blijft dan allemaal nog een beete behapbaar als je begrijpt wat ik bedoel. Je gaat geen 2,5 uur naar een film zitten kijken want dan val je bijna in slaap. En ik zet elke kaartje nu op 1 schijfje en dan is het gewoon wat makkelijker zoeken. Maar hé dat is persoonlijk. Hoor het wel van je als ik je nog ergens bij kan helpen.
Karenverhulst
15-02-2010 -
Ik denk erover om dit toestel te kopen. Ik zit echter met het probleem dat ik mijn laptop( een asus ) in juli twee jaar heb en bovendien vermoed dat onze dvdspeler geen blueray is. Kan dit voor problemen zorgen? Gelieve het wel niet in al te moeilijke termen uit te leggen want ik ben een beginnertje :)
x Karen
lswarte
06-03-2010 -
De kracht van deze camera zit 'm in z'n full HD capaciteit. Full HD kan alleen door blu-ray afgespeeld worden.
De rode laserstraal van gewone DVD spelers kan de benodigde gegevensstroom van full HD beelden niet verwerken doordat de capaciteit te laag is. De blauwe laserstraal van de blu-ray speler kan dat wel.
Kortom, deze camera kopen zonder blu-ray speler/schrijver is zonde van het geld.
Houd er ook rekening mee dat je computer ook voldoende verwerkingskracht moet hebben om de beelden van deze camera te bewerken.
Harm33
13-02-2010 - Ik heb de DW-100 aangeschaft, De DVD gaf na een half uur een disc error (Maxell DVD-R), welk merken DVD weren wel goed?
15-02-2010 -
Ik gebruik de sony dvd's.
Een spindel bij bol kost 13 euro en dan heb je er 25 geen geld toch.
jerome korse
04-02-2010 -
Ik heb de hf200, zeer naar tevredenheid. Ben bezig met opnemen in 1080p fs25 cinema mode. Het beeld lijkt dan wat te stotteren. Hebben anderen ervaringen met opnemen in deze stand?
Mij tv full hd Panasonic herkent de hf200 als 1080i. Hoe kan dit. Is dit in te stellen in de hf200.
Wat zijn de ervaringen in opnemen in hoogste res?
nathaly
03-02-2010 -
hallo het branden met Nero is gelukt
maar nu had ik een vraag
hoe kan ik de films bewerken
Ik heb ze opgeslagen op mij pc en dan staan ze in mijn libary verder kom ik dus niet kan iemand mij daarmee helpen om uitleg te geven
ik heb de 2 software op mijn pc staan de image mixer 3 se ver. 5 en de image mixer 3 se player
ik kan mijn films niet bewerken, wil wat stukjes eruit halen en dan 1 film gaan maken
groetjes nathaly