Review: Denon PMA-1500AE van twani

twani
29-06-2007
Sinds 3 dagen de Denon PMA 1500ae geintegreerd in mijn Homen Cinema opstelling en ik moet zeggen; subliem en naar volle tevredenheid.
De complete set bestaat nu uit een Pioneer VSX 1015 AV Receiver, de Denon versterker en Kef IQ7 (Kimber 8pr LS. kabel) als fronts.
De keuze voor de Denon was ingegeven door het feit dat de IQ zevens volgens mij in stereo op de Pioneer lang niet alles lieten horen wat zij kunnen (wat achteraf ook ontzettend is gebleken!) en door het feit dat de Denon perfect kan worden ingeslepen in de bestaande set (Power Amp. Direct ingang met schakelaar op front).
Stereo (DCD 1500ae!) wordt nu dus via de Denon beluisterd zonder tussenkomst van de PIO. AV. receiver en dat bevalt PRIMA, tjonge wat een verschil en wat blijkt hieruit toch ook maar hoe moeilijk een AV receiver het heeft in het weergeven van stereo!
Wat een geluid van ultra laag tot zeer hoog, alles gebracht met een indrukwekkende power zonder overigens overdone te worden.
De combi Denon met Kef zou ook een goede moeten zijn zo wordt geroepen en daar is geen woord aan gelogen.
Resume de Pio. 1015 blijft uiteraard want in surround (film) is hij erg goed maar de 1500AE is voor dit geld een absolute topper.
5 sterren

• Geluidskwaliteit
  • Mogelijkheden
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Duurzaamheid
    ?
Vorige review [ Review 18 van 19 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
4.5 sterren