Review: Denon PMA-1500AE van Geoffrey W

Geoffrey W
16-07-2010
Dit is een heel degelijk gebouwde versterker, maar dat zegt natuurlijk nog niets over de geluidskwaliteit. In het begin waren wij daar dan ook enigszins teleurgesteld over. De klank was nogal scherp en vlak. Dat is niet prettig, zeker niet in combinatie met onze muziekvoorkeur, namelijk barokmuziek. Violen klinken daardoor soms zelfs enigszins agressief, en zeker niet natuurlijk. Daarom is deze PMA1500ae aanvankelijk weer terug in de doos gegaan.

Enkele maanden hebben we de versterker nog eens aangesloten, maar nu op een ander stel luidspreker (Mission M32i, zie ook de review daarvan) en toen viel pas op hoe goed deze PMA1500 eigenlijk is. Daarna hebben we deze versterker nog eens vergeleken met de ‘oude’ versterker en het schelle, vlakke geluid bleek helemaal veranderd. Kennelijk moet je deze versterker gewoon de nodig speeluren gunnen, en wordt de klank daarna veel beter, mooi helder, maar ook mild, zonder spoor van agressie of hardheid.

Nu is het verreweg de beste versterker die we ooit in huis hebben gehad. De klank is krachtig, en dan niet alleen op ‘live’ sterkte, maar ook als het volume wordt teruggeschroefd tot achtergrondniveau, blijft het geluidsbeeld mooi breed, vol en gedetailleerd. Is er dan niets op aan te merken? Natuurlijk wel, niets is immers perfect. De input-aansluitingen aan de achterzijde zitten zo dicht op elkaar dat interlinks met bijvoorbeeld wat bredere WBT-pluggen moeilijk zijn aan te sluiten. En verder is het onbegrijpelijk dat deze versterker een toonregeling heeft, want net als iedere andere goede versterker, heeft deze PMA1500ae dat helemaal niet nodig.

Toch is dit een versterker met een bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding. En wat betreft de degelijkheid: een vriend van ons heeft een Denon versterker die zeker 25 jaar oud is, en nog steeds vitaal klinkt.
5 sterren

• Duurzaamheid
Reactie:
luckske1
04-03-2012
Beste ik heb ook deze versterker Denon pma 1500 ae en deze heb ik aangsloten met b&w luidsprekers en deze geluid is perfect
Vorige review [ Review 1 van 19 ]
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen