USB-sticks vergelijken en kopen (0 resultaten)

Beste

Nieuwste

USB-sticks vergelijken

Op een USB-stick, ook wel memorystick of geheugenstick genoemd, kan je extern bestanden opslaan. Vooral handig voor het meenemen en delen van bestanden: een USB stick kan worden aangesloten via een USB poort, een ingang waar iedere computer wel over beschikt. Een USB stick is maar klein. Je kan zo een groot aantal bestanden gemakkelijk bij je dragen.

Het kiezen van een USB-stick


Een USB stick gebruikt flashgeheugen. Flashgeheugen is extern geheugen dat het mogelijk maakt om bestanden op te slaan. Maar niet iedere USB-stick heeft evenveel van dit geheugen.

De meest gangbare USB-sticks bevatten een opslagcapaciteit van 8 GB of 16GB. Er zijn USB-sticks te koop met een opslagcapaciteit tot 64GB. Heb je behoefte om meer bestanden op te slaan? Dan is het verstandig om te kiezen voor een externe harde schijf. Deze apparaten hebben meer opslagcapaciteit.

USB-sticks op Lightning


Heb je een tekort aan USB ingangen op je computer of laptop en maak je gebruik van een Apple computer? Dan heb je ook nog de mogelijkheid om een USB-stick te kopen, welke je kunt aansluiten op de lightining ingang van jouw apparaat.

Veiligheid en USB-sticks


Een van de voordelen van USB-sticks is de handzaamheid: ze zijn klein en wegen weinig. Helaas is dit ook een negatief punt: een USB-stick raak je makkelijk kwijt. Het is daarom mogelijk om de data die je op een USB-stick opslaat te versleutelen. Als iemand anders jouw USB-stick in handen krijgt, is het voor die persoon niet mogelijk om te zien wat er op staat. Ook is het mogelijk om USB-sticks te beveiligen met een wachtwoord. Op deze pagina kan je onder het kopje ‘Beveiliging’ aangeven welke soort beveiliging jij graag op jouw nieuwe USB-stick wil hebben.


USB 2.0 en USB 3.0: Wat is het verschil?Het is mogelijk om een USB te kopen met verschillende interfaces: de USB 2.0 en de USB 3.0. De grootste verschillen tussen de nieuwe versie (3.0) en de oude versie (2.0) zijn het energieverbruik en de snelheid.

Daarnaast werken deze nieuwe USB-sticks een stuk sneller. Tot wel tien keer! Dit betekent dat je je bestanden in minder tijd van je computer op je USB-stick zet, en andersom. Dat werkt natuurlijk wel zo fijn!

Oudere computers bevatten vaak een USB 2.0 poort. Je kunt hier gewoon een 3.0 USB-stick in gebruiken. Helaas is het dan wel zo dat je inlevert op de snelheid. Eigenijk werkt je USB-stick dan net zo goed als een USB 2.0 stick. Andersom gaat het net zo: gebruik je een 2.0 USB-stick in een USB 3.0 poort? Dan zal je slechts gebruik maken van de 2.0 snelheid. Wil je optimaal gebruik kunnen maken van de voordelen van een USB 3.0? Dan zal je ook een laptop of computer moeten gebruiken met een 3.0 USB poort.

Type-C

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van USB poorten, sticks en kabels zijn de type-C-USB’s. Deze nieuwe versie is nog veel sneller. En geen zorgen, ook dit nieuwe formaat kan gewoon gebruikt worden op jouw bestaande 2.0 en 3.0 poorten.