Lennart van B
27-06-2012
1. Inleiding
Ik heb de LM860V aangeschaft. Wat eem sublieme kwaliteit! Ik heb de tv aangesloten op mijn homecinema, maar heb ook even het geluid van de tv zelf beluistert. Dit viel me alles mee, prima voor gewoon tv kijken.
2. De Beeldkwaliteit
Ik kijk thuis HD-tv via UPC en heb diverse hd films op blu ray. Ook heb ik nog oude DVD’s bekeken en wat mindere kwaliteit filmpjes.
De HD kwaliteit beeldmateriaal is echt een genot om te bekijken op deze tv. Ik heb echt al wat uurtjes gekeken en heb toch nog toe geen beeldfouten ontdekt, zoals dat het beeld wel eens schokt bij het draaien van de camera. Maar goed deze tv heeft dan ook een 800HZ paneel ;)
Kwa kleur valt er erg veel in te stellen aan de tv. Standaard staat deze naar mijn mening iets te koel en fel, maar dankzij de het handige menu is dat binnen 5 seconden veranderd! Daarna valt het op hoe de kleuren echt van het scherm afspatten! Ik kijk nu graag films opnieuw, omdat ik nu eenmaal erg op kwaliteit ben gesteld en de oude films voor mij toch een beetje een nieuw gevoel geven ;)
Het menu is Nederlandstalig en makkelijk te begrijpen. Overigens viel me in het menu ook op hoe snel deze tv reageerde wanneer ik op een knop drukte, zonder vertraging werd de actie doorgevoerd . dit was wel anders bij mijn oude samsung tv waar ik vaak een seconde moest wachten bij elke knop die ik indrukte voordat er iets gebeurde op het scherm.
3. De Geluidskwaliteit
Hier kan ik niet veel over zeggen behalve dat het tv geluid zeker voldoende is voor tv kijken. Voor films ed raad ik echter wel een setje boxen aan.
4. 3D !!
Eerste indruk: WOW! Ik had de film Hugo opgezet (blu ray, afgespeeld met de PS3) en toen pas zag ik de echte pracht van deze tv. Het 3D is zeer mooi te noemen, in alles is nu diepte te zien, maar zeker niet overdreven! ( als een tafel 1 meter achter een persoon staat dan zit die persoon niet gelijk bij je op schoot) Overigens valt de diepte intestellen, zelf vind ik deze op stand 12 het beste (op een schaal van 1-20, met 20 de meeste diepte). Ik heb de film met 5 personen gekeken, niet iedereen zat recht voor het scherm, en we zaten op ongeveer 3 -5 meter afstand (dichterbij wordt lastig met deze instellingen, omdat het 3d effect dan verloren gaat, echter als je verderweg of dichterbij zit kan je dat in de instellingen makkelijk aanpassen zodat je weer wel 3d hebt). Ik heb mijn vrienden en familie gevraagd hoe ze het 3d vinden en ze waren allemaal erg enthousiast. Wat hen (en mijzelf ook) vooral opviel was dat zelfs na een lange film in 3d te hebben gezien, dit niet vermoeiend werd. Ik kreeg geen last van duizeligheid of misselijkheid. Het voelde erg natuurlijk aan, zoals je 3d ook in het echt leven ervaart. Dat is zeker een pluspunt!
5. SmartTV
Dit is ware luxe, de tv wordt geleverd met 2 afstandsbedieningen, een normalen en een MAGIC remote. Deze MAGIC remote is een soort pointer, als je deze schud verschijnt er een muis op tv waarmee je alles opties snel kan aanklikken. Het aanwijzen gaat zeer eenvoudig,, ik merk geen vertragingen en alles wat ik wil aanwijzen lukt ook altijd!
Dit komt vooral aan pas in het Home menu van de tv, waar alle applicaties staan.
Er is een lijst met recente apps, favorieten ed. Het ziet er allemaal zeer overzichtelijk uit en heb binnen no time geselecteerd wat je wil. Leuke apps zijn buienradar en RTLgemist. Ik heb de tv op het internet aangesloten en wanneer ik in RTLgemist app keek, zag ik gelijk een overzicht van de dag met programma’s. Toen ik er een aanklikte duurde het 1 seconde en daarna ik kon ik het hele filmpje (van redelijke kwaliteit) geheel kijken zonder haperingen of laadtijden. SUPER!
Er zit ook een internetbrowser in de tv ingebouwd, deze heb ik nog niet veel gebruikt maar tweakers.net laden ging redelijk vlot, net zo snel als mijn ipad2.
6. Slot
Er zijn nog vele features die ik uit moet testen zoals DUAL play waarbij 2 personen verschillende beelden kunnen bekijken in FULLscreen (met een game ) en ook een andere functie waarbij het tvbeeld naar de smartphone en tablet gestreamd kunnen worden.
Al met al ben ik zeer tevreden met mijn aankoop, had me geen betere tv kunnen wensen. Het dunne lijstje doet het tv beeld bijna zweven, en het 3D werkt voor mij nu pas echt met deze tv. Verder heb ik met deze tv veel gemak in huis gehaald doordat ik nu snel dingen kan checken op internet door gewoon met de magic remote te spelen.
Tot nog toe heb ik geen enkel minpuntje aan de tv kunnen ontdekken, wat ook wel mag voor de prijs, maar goed toch duidt dit we wel op dat dit een echte kwaliteit tv is, waaraan je zeker geen miskoop kan doen.
- Geluidskwaliteit
- Beeldkwaliteit