Review: Yamaha TX-497 van mumsoft

mumsoft
16-10-2007
Deze tuner moest een oudje vervangen, die het nog best deed. Zo eentje met een ouderwetse schaal met frequenties, een wijzer en een dikke draaiknop om die snel te verplaatsen. Zelfbedachte plakkertjes om de zenders van de kabel aan te duiden.
Om daarop af te stemmen was goed te doen. Helaas ruisten sommige zenders nogal, en ik wist dat dat beter kon.
In een andere kamer heb ik de Marantz ST7001, die doodstil werkt, maar, met alle respect, een afstandsbediening nodig heeft voor de afstemming, ofwel de keuze uit de 100 voorkeurzenders. En voor de huiskamer wilde ik er beslist geen afstandsbediening bij hebben, voor zoiets basaals als een tuner.
Dat werd zoeken! Tegenwoordig vind je vrijwel alleen tuners zonder knopjes voor voorkeurzenders, en die hebben dus allemaal een afstandsbediening. Enter Yamaha TX-497.
Met 8 knopjes voor de voorkeurzenders heb je in een mum de gewenste zender, en met een handig memory-wissel systeem heb je heel snel een eigen indeling gegeven aan de 40 mogelijke voorkeurzenders. Er is een apart knopje om te kiezen uit de 5 mogelijke series A t/m E. 40 voorkeurzenders mag weinig lijken, het is ruim voldoende. Op de geluidskwaliteit heb ik niets aan te merken, ruis is net zo afwezig als bij de Marantz. En ja, je kunt honderden euro's méér uitgeven, en dan mag je nog beter geluid verwachten, vandaar de 8.
Ook een pluspunt is de aan/uitknop. Ja, hij kan ECHT uit. De Marantz is altijd stand-by, en dat kost nu eenmaal stroom.
Hij heeft geen DAB, maar met de kabel is dat natuurlijk geen probleem, zo al.
De afwerking is puik, het uiterlijk voornaam. De kleur van het display is amber, en op een paar meter afstand goed te lezen.
Voor de liefhebbers van afstandsbedieningen: bij andere Yamaha apparaten wordt een afstandsbediening geleverd die ook deze tuner kan bedienen.
Ik heb er geen behoefte aan.
Yamaha heeft ook receivers met deze tuner.

Marc

8,8
141 winkelreviews
Thuiswinkel.org
Onderstaande tekst is afkomstig van Yamaha
Deze winkel is een geautoriseerde Yamaha dealer. Zodoende bent u er als consument zeker van dat gekochte Yamaha producten bij deze dealer binnen de garantievoorwaarden vallen en gesteund worden in service door Yamaha Music Europe, branche Benenlux.
€ 1.259,00 geen portokosten Bekijk
5 sterren