Bel naar 088 - 550 0176
Wij zijn op werkdagen
bereikbaar tussen 8:00 en 18:00

terrasverwarmers


Informatie over terrasverwarmers

Als het in de avond koeler wordt, is een heater of terrasverwarmer een uitkomst. Er bestaan meerdere varianten. Van de staande verwarmer op gas tot de elektrische heater die je aan de muur kunt bevestigen. Lees hier waar je op moet letten.

heaterModel
Terrasverwarming is er in meerdere varianten die elk hun eigen plaatsing hebben.

staande terrasverwarmer De staande terrasverwarmer plaats je op de grond of op een tafel (tafelmodel). Een staand model is ongeveer een meter of twee hoog terwijl een tafelmodel een hoogte van minder dan een halve meter heeft. Het tafelmodel kun je gemakkelijk verplaatsen maar heeft minder verwarmingscapaciteit dan een staande terrasverwarmer.

Een heater die je in de parasol kunt plaatsen, heet een parasolmodel. Dit type heaters is vaak ook aan de muur te bevestigen. Andersom komt minder vaak voor, omdat een muurmodel soms een te hoge temperatuur bereikt voor een parasol.

Gas of elektrisch
Terrasverwarmers zijn zowel in een elektrische als in een gasvariant te verkrijgen. De gasvariant werkt op butaan-/propaangas. In de voet van de heater zit ruimte voor de gasfles, zodat deze netjes weggewerkt is.

Het gebruik van een elektrische heater is wel iets duurder, maar dat wordt gecompenseerd door een hoger rendement. Uiteindelijk is een elektrische heater goedkoper in gebruik dan een heater op gas.

Element
Een terrasverwarmer/heater werkt met een infraroodlamp. De stralen van deze lamp zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar wel voelbaar op de huid. Vaak is de lamp gevuld met halogeengas en is het buitenste deel van kwartsglas. In deze combinatie is het rendement en dus de warmte-afgifte het grootst. Door het gebruik van de terrasverwarmer wordt de omgevingstemperatuur verhoogd en zo wordt een behaaglijke gevoelstemperatuur bereikt. Wind verlaagt de omgevingstemperatuur en dus zal een terrasverwarmer op een winderige plek geen zin hebben.

Warmte
enkele heater
enkele heater

meerdere heaters
meerdere heaters
Voor elke situatie is er een geschikte heater. Naast het model (of plaatsing) is het vermogen het belangrijkste kenmerk van de heater. Hoe meer vermogen, hoe meer warmte de heater afgeeft.

Benodigd vermogen
Wanneer je een groot oppervlak wilt verwarmen, is het aan te raden meerdere heaters te gebruiken. Het is beter om twee heaters te plaatsen met wat minder vermogen dan één heater met veel vermogen. Zo is de spreiding beter.

Stelregels
tot 6 m2 1x 1,5 kW of 1x 2 kW
6 tot 8 m2 1x 2 kW of 2x 1,5 kW
8 tot 9 m2 2x 1,5 kW

Beveiliging
Veel (staande) heaters beschikken over een omvalbeveiliging. Mocht de terrasverwarmer omvallen dan zorgt de omvalbeveiliging ervoor dat de gasaansluiting afgesloten wordt. Zo kan er geen gas ontsnappen en kan er geen gevaarlijke situatie ontstaan.


Keuze maken
Om te komen tot de juiste keuze, biedt Kieskeurig een aantal mogelijkheden:
  • Reviews van de producten, voor en door de consument. Hier staat alles te lezen over de positieve en negatieve ervaringen van de consumenten. Met de mogelijkheid van vraag en antwoord over de producten, verzorgd door de consument zelf. Na aankoop kan jij ook je review plaatsen.
  • Productinformatie, met de meest actuele informatie op een rij.
  • Prijsinformatie, tevens staat hier vermeld bij wie je deze producten online kan kopen.
  • Winkelvergelijk, reviews van de consument over een online winkel. Alle winkels in de winkelvergelijker worden beoordeeld en kunnen maximaal 5 sterren verdienen. De Kieskeurig Mysteryshopper is verantwoordelijk voor de helft van de totale beoordeling van een winkel, de bezoekers van Kieskeurig.nl verzorgen de andere helft van de winkel beoordeling.
  • Kopen op internet, informatie over wat er komt kijken bij een aankoop online.
Sluiten

Extra beveiliging

Om misbruik te voorkomen mag deze actie maar beperkt worden gebruikt. Deze blokkade wordt over seconden weer opgeheven. Probeer het dan opnieuw.