Review: JBL SCS 200.5 van Dennis-test-review
- Review JBL SCS 200.5 van Dennis-test-review
- Naar prijzen
- Plaats een vraag
- Plaats een review
Dennis-test-review
09-09-2007
ik heb de set nu een week in bezit.
en hij bevalt me zeer goed.
mensen die zeggen dat het geluid niet warm is hebben geen goede receiver of hebben hun receiver niet goed ingesteld.
juist vind ik de set wel erg warme klanken hebben.
en de hoge tonen kunnen hoog, maar ze worden nooit schel of krijzerig.
de subwoofer geeft een mooie soort bas (als je receiver tenminste goed is ingesteld !).
het geluid is zeer helder.
meestal is als je het volume hoger zet dat je dan meer details hoort, maar dat is bij deze set niet zo, ook met een laag volume is het geluid erg mooi.
ik gebruik hem samen met de Harman/kardon AVR 135(de zwarte uitvoering).
de dvd speler is ook belangrijk dat deze goed is voor een goede geluidswergave.
daarom heb ik het wat hogere type dvd speler van harman/Kardon erbij gekocht, de Harman/Kardon DVD 27.
de subwoofer is van zeer goede kwaliteit.
als de subwoofer geen signaal van de versterker binnen krijgt, dan slaat die automatisch uit, erg mooi is dit.
alles is van hoge kwalitiet, stemmmen klinken zeer levendig, het geluid is helder, maar nooit schel of krijserig, dit vind ik ook een groot pluspunt.
de satelieten zijn van goede kwaliteit, ik gebruik de set voornamelijk voor het luisteren naar muziek, en hij voldoet zeer boven verwachting.
komt mede door mijn zeer goede receiver .
zelfs als je alleen de twee front speakers gebruik (dus stereo geluidsweergave) is het geluid erg ruimtelijk en zijn de instrumenten gescheiden.
geen kritiek ?
ja wel, er zijn kleine dingetjes zoals de subwoofer die je te hoog kan zetten, dan is de bas overheersent.
de luidspreker kabels zijn nog van net voldoende kwaliteit, ze zijn niet van een lekker flexibel rubber materiaal gemaakt, maar van wat hader spul, dit is slechts een klein puntje van kritiek, het koper wat erin zit is wel dik genoeg, en de uit einden van de draden zijn standaard mooi gesoldeert, deze heb ik alleen wat korter moeten maken omdat ze te lang waren.
nog een klein minpuntje vind ik dat de focus van de center speaker erg smal is. als je weg gaat voor de center speaker hoog je echt dat je de geluidsstraal mist. (daarom een negen voor geluidskwaliteit).
ik luister kritsch en heb verstand van hoe je moet luisteren en beoordelen, mensen die minder kritisch zijn zullen het niet eens merken.
conclusie:
een echte aanrader wat mij betreft.
ik raad wel aan om een goede receiver te kopen.
en deze goed in te stellen, als je er verstand van hebt lukt dat wel, en mensen die zoiets kopen, hebben er dan ook neem ik aan verstand van.
- Geluidskwaliteit
9 - Design