Tefal Pro Express Total GV8930

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 55 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Tefal Pro Express Total GV8930 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Jan Pieter 21-04-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Fijn apparaat maar kalk is een algemeen probleem

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Je wil niet meer terug naar een 'gewoon' strijkijzer als je met dit apparaat hebt gestreken. Krachtige stoom met een ruime voorraad water. Het strijkt vrij licht omdat de watertank niet in het strijkijzer zelf zit. Maar uiteindelijk gaan ze kapot, meestal door kalk. In mijn geval na 2,5 jaar.

Kalk is voor alle strijkijzers een probleem, vooral in regio’s met hard water. Het strijkijzer functioneert dan niet meer maar is relatief makkelijk te fixen voor eenieder die technisch is aangelegd. Ben je dat niet, voorkom brandwonden of ander leed en breng het strijkijzer terug naar de winkel of een expert (tip: zoek een repair cafe in de buurt).

In het strijkijzer zitten een aantal essentiële onderdelen die defect kunnen raken. Zoals de waterpomp, een magnetische schakelaar en de boiler. In mijn geval ging het waarschuwingslampje van water branden. Wat zoveel betekent dat er geen water in de boiler komt. Geen stoom. Het apparaat werd wel heet dus de boiler kon het niet zijn. Ook was een klik hoorbaar bij het indrukken van de knop op het strijkijzer. De magnetische schakelaar lijkt daarmee dus ook goed te werken. De waterpomp deed verwoede pogingen het water te sturen naar de boiler (je hoort een zoemend geluid). Wat me opviel was dat het water uit het waterreservoir niet zakte. Hier moest dus ergens een verstopping zijn.

Zo kan je het fixen:

Laat het apparaat eerst helemaal afkoelen. Open het strijkijzer aan de onderkant met een torx 20 schroevendraaier. Zoek naar het slangetje van ca 13cm tussen de pomp (onder het waterreservoir) en de boiler en maak het voorzichtig los. In mijn geval was de aansluiting naar de boiler volledig dicht geslipt met kalk. Verwijder de kalk en breng de slang opnieuw aan. Goed vastzetten met beugel, eventueel een nieuw slangetje kopen (serienr. CS-00092026).

Succes!

Pluspunten

  • licht in de hand
  • handige opbergplek voor slang en snoer
  • krachtige stoom

Minpunten

  • gevoelig voor kalk
  • relatief zwaar apparaat

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Marcello 10-10-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Slecht strijkijzer

Algemene score

1,0
Strijkijzer blijft voortdurend bruin water spugen. Niet mee te strijken, al mijn was wordt vies. Meteen naar de schroothoop ermee!

Minpunten

  • Spuugt bruin water
  • verpest je hele was

Review criteria:

Slecht
Slecht
Slecht

Reageer

Specificaties

Functies
variabele stoom, verticaal stomen, auto ontkalkingssysteem
Opwarmtijd
2 min
Maximale stoomdruk
6 bar
Continu stoom uitvoering
120 g/min
Extra stoomstoot
310 g/min
Variabele stoom
Ja
Verticaal stomen
Ja