Review: Philips FC9062 van Boets
- Plaats een vraag
- Plaats een review
Boets
11-08-2010
Afgaande op de goede beoordelingen en gunstige prijs van de stofzuiger besloten deze te kopen. Zuigen doet ie goed, geen twijfel over. De zuigmond is alleen van een wat knullige kwaliteit (oke, prijsklasse is er ook naar). Ondanks het feit dat ik Philipsfan ben, kan ik dit apparaat toch niet echt waarderen. Naast zuigen moet een goede stofzuiger ook gebruikersgemak bieden. En dat doet ie niet. Het begint met het aanzetten. Er zit een storende vertraging in (geen directe schakelaar maar waarschijnlijk elektronisch gestuurd). Het is maar iets van een halve seconde maar net lang genoeg om steeds te denken of ik die knop nou wel of niet goed heb ingedrukt. Dan tijdens het zuigen. De koppeling van de slang aan het apparaat is recht ipv vaak 90gr. geknikt. Dit levert soms de situatie op dat de stofzuiger kantelt.
Dan, na gedane arbeid het grootste gebruikersongemak en een m.i. grote ontwerpfout. Als ik klaar ben kort ik de buis in en steek hem in het gleufje aan de achterzijde... Rol dan het snoer op en... kan het ding onmogelijk verplaatsen, het handvat zit aan de voorkant ipv bovenop. Dus buis weer loshalen, stofzuiger rechtopzetten en buis aan de onderkant in het 2e gleufje friemelen. Tot slot, het wegzetten, de stofzuiger staat alleen stabiel op een harde ondergrond, het tapijt in mijn berghok zorgt ervoor dat het ding steeds omvalt. Kort gezegd, techniek top, design mickey mouse. Ik had hiervoor een philips Specialist stofzuiger die al dit gedoe niet had. Zit serieus te overwegen de motor (die was kapot) over te zetten naar mijn ouwe vertrouwde model. Philips, ontsla die designer!
- Mogelijkheden
7 - Gebruiksgemak