Nikon 1 J1 wit

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 5 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Nikon 1 J1 wit op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Anoniem 26-05-2014
  • Product paar weken in bezit
Geschreven voor: Nikon 1 J1 zilver

Algemene score

8,0
Goede camera die een heel ander systeem van fotograferen van de gebruiker vraagt. Het is geen spiegelreflex en hij lijkt er ook niet op. Ook is geen zwaar blok beton wat je constant voor je oog moet houden. Deze camera heeft geen omklapbare spiegel en een dakkantprisma waardoor hij aanmerkelijk handzamer en kleiner uitgevoerd kan worden. Dus in een kleine schoudertas kan de camera met de 30-110 lens meegenomen worden. Omdat de camera geen trage spiegel heeft kan je veel meer beelden per seconde schieten en de beste foto later uitselecteren. Ik ben blij dat het een gewoon rechthoekig model is zonder gebogen handgrepen. Die kromme haken zijn maar niks. Je laat de camera gewoon op de palm van de hand rusten en omklemt met de andere hand het objectief. Ik mis de doorzichtzoeker niet maar wel de externe flitsschoen. De ingebouwde flitser heeft maat een kort bereik en is eigenlijk meer geschikt voor een invulflits. Ook mag de camera wat groter worden uitgevoerd. De maten 120 mm x 80 mm x 30 mm, (zonder objectief), zouden ideaal zijn. De digitale spiegelreflex is eigenlijk een overgang van het analoge naar het digitale tijdperk, (voor fotografen die het oude nog niet los kunnen laten). De systeemcamera is helemaal van het digitale tijdperk en voor fotografen die zelf bijna computer gestuurd zijn. Het is even wennen maar dan wil je niet anders meer. Uiteindelijk bepaald niet de camera of je succes hebt maar doet de foto dat. Thomas Lont.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Evi289 13-04-2013
  • Product half jaar of langer in bezit
Geschreven voor: Nikon 1 J1 wit

Algemene score

8,0
Ik had eerst een Canon Ixus, ook een prima apparaat. Ik heb voor de Nikon gekozen vanwege de verwisselbare lenzen en omdat hij zo snel is. Voornamelijk omdat ik op vakantie toch wat betere foto's wilde maken. Ik heb dan ook de lens 30-100 mm erbij gekocht. Dat kan ik iedereen aanraden!!
Zoals eerder genoemd mislukken de foto's in het donker wel vaak (ik heb ze wel trouwens zonder flits gemaakt omdat we wilde dieren aan het fotograferen waren). Dat is een nadeel.
Verder ziet hij er ook mooi uit en is hij lekker makkelijk in gebruik.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Specificaties

Kleur(en)
wit
Overige bijzonderheden
Vattingadapter FT1: kan op de 1-vatting van de camera worden bevestigd, zodat u elk NIKKOR SLR-objectief kunt gebruiken.
Gezichtsherkenning
Opties
PictBridge, histogram, zelfontspanner, anti-stof
Kantelbaar LCD-scherm
Nee
Anti-stof functie
Ja
Zelf in te stellen
flits, witbalans
Connectiviteit
statief-aansluiting