Review: Jamo S 606 van german
- Plaats een vraag
- Plaats een review
german
23-11-2008
Heb sinds enkele dagen deze speakers in de kleur black-ash. Ik geloof dat ik deze kleur toch mooier vind dan dark apple, waar mijn voorkeur eerst naar uitging. In het echt zien de zwarte er toch veel beter uit dan op een plaatje. De vormgeving van de speakers is erg goed, mooi smal aan de voorzijde. Ze zijn echter wel flink van formaat, daar verkijk je je makkelijk op. Het zijn loodzware goed gebouwde kasten. Normaal gesproken wegen soortgelijke luidsprekers in deze prijsklasse ongeveer de helft. Ik vind het geluid erg goed. Ik heb ze aangesloten op een Onkyo TxSr600E receiver. Het hoog is helder maar beslist niet schel of irritant. Het midden is het sterkste punt van deze speakers. Prachtig helder geluid, goede weergave van stemmen en instrumenten. Het stereobeeld is erg goed en heeft een goede spreiding. De bassen zijn inderdaad wat aan de stevige kant, mogelijk dat ik daar nog wat mee ga expirimenteren, maar het staat me overigens niet tegen. Een sub-woofer ben je beslist niet nodig.
Voor dit geld krijg je absoluut geen betere luidsprekers en voor het dubbele bedrag waarschijnlijk ook niet. Ik heb inmiddels een 2e set besteld. Ik wil ze ook in mijn surround opstelling gaan gebruiken. Voor een paar boekenplank speakers van een beetje kwaliteit ben ik hetzelfde bedrag kwijt. De kwaliteit in cominatie met de zeer scherpe prijs laat mij geen andere keuze dan het maximale cijfer te geven.
- Geluidskwaliteit
10 - Design