Review: Jamo S 606 van Alain_vD

Alain_vD
11-10-2009
Sinds gister de S606 in stereo opstelling staan, aangesloten op mijn Yamaha rx-v661 receiver (meteen biamped/biwired aangesloten).

Heb hem alleen nog maar in stereo beluisterd maar kan alvast het volgende verklappen:

Duurzaamheid => bouwkwaliteit is super, de speaker is aardig zwaar en de afwerking is perfect, spikes worden meegeleverd

Design => altijd persoonlijk, maar zelfs m'n ma (die een hekel heeft aan speakers) moest toegeven dat deze er heel erg smaakvol uitzagen (ondanks hun afmetingen).... woofers aan de zijkant zijn een leuke oplossing, er is een aansluiting voor bi-amping achterop en de meegeleverde beugels zijn ook goed te bevestigen.

Geluid => Dit zijn de eerste floorstanders die ik in mijn bezit heb; verder ben ik ook niet enorm audiofiel en tenslotte is mijn huidige ruimte allesbehalve ideaal voor speaker opstellingen (schuine wanden rondom). Desondanks klinken ze na amper te hebben ingespeeld al enorm goed, waarbij het me opvalt dat de bass buitengewoon strak en sterk is; met de speakers biamped en op full-range ingesteld heb ik mijn 25cm teufel subwoofer niet meer nodig voor muziek (films/games blijft het wel een leuke extra).

conclusie: ik heb deze blind gekocht (zonder luisteren) aangezien ik ze er prachtig uit vond zien en vanwege de goede recensies overal. Na nog geen dag in gebruik is het me iig wel duidelijk dat de €250 waarvoor deze set nu verkrijgbaar een ongelovelijke prijs is, ik kan me amper indenken dat er vloerstaanders ooit goedkoper zullen worden aangeboden en de kwaliteit van deze Jamo's is ronduit subliem te noemen. Absolute aanrader dus!

• Geluidskwaliteit
  • Design
  • Duurzaamheid
Vorige review [ Review 17 van 48 ] Volgende review
Winkelbeoordeling Prijs Naar alle prijzen
4.5 sterren
8,8
1058 winkelreviews
€ 173,00 € 183,00 incl. portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van BesteKeus.nl
9,1
1404 winkelreviews
€ 174,00 € 184,00 incl. portokosten Bekijk
4.5 sterren
8,8
141 winkelreviews
Thuiswinkel.org
€ 175,00 geen portokosten Bekijk
Toon de overige aanbiedingen van Eshop.nl
9,3
1208 winkelreviews