Philips SHAVER Series 9000 SensoTouch RQ1250/16

Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 127 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips SHAVER Series 9000 SensoTouch RQ1250/16 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,4

Schrijf een review

beterzo 22-01-2015
  • Product half jaar of langer in bezit

Algemene score

8,0
Ik vergelijk dit apparaat met mijn vorige scheerapparaten, de Philips Arcitec RQ1050 met kop RQ10 (uit 2008) en de Philips HQ7830 met kop HQ6 Quadra (uit 2004). Tevens scheer ik ook regelmatig nat met de Gillette Mach3 (3 scheerbladen) en de Gillette Fusion ProGlide Power Razor (5 scheerbladen), waarbij mijn voorkeur uitgaat naar de Mach3.

Nat of droog scheren kost evenveel tijd. Bij natscheren moet je wel inzepen, scheren, spoelen etc en dit liefst 2x. Maar bij droogscheren moet je langer doorscheren voor voldoende resultaat. En je kunt dit gedachtenloos doen.

Voordelen van de 1250 is dat deze zeer stil is, veel stiller dan de andere machines. Ook de andere machines zijn vrij stil, maar de 1250 is echt amper te horen.
Grotere kop. Meer beweging. Krachtiger motor trekt echt op. Goede display met voldoende info. Fraai verwerkt.

Scheerresultaten:
De 1250 kan bijna even glad als een mes scheren, maar dan moet je wat langer doorscheren. Als je kort scheert dan geeft dit een redelijk voldoende resultaat. Langere haartjes worden ook goed gepakt. Onder de neus blijft een probleem, hier moet je vaak overheen gaan. De 1050 lijkt iets gladder te scheren, maar je moet dan echt lang scheren (bij kort scheren is het resultaat slechter) en dit apparaat pakt de wat langere haartjes niet. Als je kort scheert geeft de 7830 een voldoende glad resultaat maar langer doorscheren geeft geen verbetering. Bij de mesjes moet je 2x scheren voor een gladder resultaat dan de machines. Als je met de Gillette Mach3 1x scheert is het resultaat gelijk aan de 1250 en de 1050, en beter dan de 7830. Als je met de Gillette Fusion Proglide 1x scheert is het resultaat slechter dan met de Mach3, bij 2x scheren iets beter.

Scheerervaring:
Ligt wat hoger in de hand dan de 1050. Even aan wennen.
Koppen lijken warmer te worden dan bij de oude scheermachines, maar als je het meet dan is er weinig verschil (opwarming 4 graden temperatuurstijging in 1 minuut); wellicht dat een beter huidcontact of kleinere warmteafvoer voor dit gevoel zorgt.

Opladen:
Lader weer erg groot. Maar kleiner dan die absurde bak van de 1050. Komt door de 2 laadcontacten aan de zijkant. Zogenaamd (volgens Philips) vanwege de waterdichtheid maar Braun lost dat beter op met alleen een snoertje. Sowieso is voor Philips reizen en makkelijk meenemen van het apparaat geen belangrijk item. De hoes is ook erg groot en slecht ontworpen. Wel beter dan bij de 1050 maar dat was niet zo moeilijk. Ook niet gedacht aan 12V voeding. Dat kan nl wel (opladen gaat goed met 12V) maar er is geen autoadapter. Beter zou nog zijn een kleine aansluiting met voedingsconnector en deze vastzetten in de tafelstandaard, is erg makkelijk te ontwerpen.
De 7830 heeft gelukkig een gewone snoeraansluiting.

Accu:
De accu van de 1250 (en 1050) gaat minder lang mee dan bij de grotere apparaten als de 7830. De accu van de 1250 ging bij mij na de eerste keer vol opladen 14 dagen mee, tot die er mee stopt. Als het rode lampje gaat knipperen kun je doorscheren, maar het apparaat houdt er abrupt mee op na enkele dagen. Enkele minuten opladen en je kunt de scheerbeurt afmaken.

Ligging op de planchet:
Alle Philips machines hebben problemen met het stabiel liggen op een planchet, ze kukelen makkelijk om, hebben niet echt een stabiele positie. Zeker als je de koppen uitspoelt en open laat drogen. Ik heb de 1250 nu in de tafelstandaard staan, maar dat is meer een winkeldisplay dan een echt stabiele oplossing.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

marcoho 25-12-2013
  • Product afgelopen week in bezit

Algemene score

3,0
Na twee jaar met redelijke tevredenheid geschoren te hebben met dit apparaat wilde ik nieuwe mesjes kopen. Het is immers normaal dat de mesjes bot worden. Blijkt dat je alleen de hele scheerkop kunt vervangen voor €52! Dat terwijl ik alleen de mesjes nodig heb. Dit riekt dit naar een melkkoetje. Een dikke onvoldoende voor Philips. Ik heb dus spijt van dit apparaat.

Review criteria:

Voldoende
Slecht
Voldoende
Slecht
Rantray1970 27-03-2014

Na twee jaar €52 moeten uitgeven voor nieuwe mesjes is toch niet duur ? Als je kijkt wat bv gilette mesjes kosten die zijn zo'n €35 voor 5 mesjes en daar doe je echt geen twee jaar mee hoor. Dus niks melkkoe gewoon een normale prijs denk ik

koper1954 29-04-2015

Het is onnodig dat de hele scheerkop vervangen moet worden bij botte mesjes. Nu kost dat zelfs al bijna €70,-. Het gaat er dan niet om of het duurder of goedkoper is dan gillette of zo, maar dat het onnodig is en dat de prijs veel te hoog is voor dat wat geleverd wordt: productiekosten van een kop zijn waarschijnlijk minder dan € 10,-, maar als alleen de mesjes worden vervangen kun je natuurlijk niet zoveel vragen..dus toch een melkkoe en mijn volgende wordt dus ook een ander merk.

Reageer

Specificaties

Scheermethode
onder de douche
Kleur(en)
zwart
Oplaadtijd
1 min
Oplaadtijd (min.)
1 min
Gebruikstijd
50 min
Bedrijfstijd
50 min
Reinigen
waterdicht, afspoelbaar