- Review Epson Perfection V350 Photo van tvanoost
- Naar prijzen
tvanoost
24-11-2008
Ik heb deze scanner aangeschaft, nadat mijn Canon 4200F het had begeven. Mijn De ervaring is zeer gemengd. Voor normaal scannen van documenten, foto's etc. is het een uitstekend apparaat. Echter in tegenstelling tot andere recenties ben ik niet echt enthousiast over het scannen van foto's en dia's.
De scherpte benadert in geen velden of wegen de mogelijke 4800 dpi. Ik vermoed dat dit te wijten is aan het feit dat de negatieven en dia's krom trekken in de houder of het automatische filmtransport, waardoor de focussering slecht wordt. Vermoedelijk zijn de belichtingslampen veel te warm. Dit gekoppeld aan de meer dan abonormale lange scantijd maakt dat dit apparaat eigenlijk niet doet wat het doen moet met dia's en negatieven. De resultaten doen het aardig op een internetpagina, maar beslist ook niet meer. Op mijn 22 inch monitor zijn de scans onscherp. Afgedrukte dia's gescand met dit apparaat zijn que kwaliteit in geen velden of wegen te vergelijken met een dia die afgedrukt is via de fotograaf (zowel kleuren, contranst en scherpte). Bovendien zijn de scans alle onderbelicht en functioneert de meegeleverde software voor belichtingscorrecties niet. Kortom voor scannen van documenten en foto's uitstekend, maar voor negatieven en dia's een tijdslurpend speeltje.
Ik moet overigens wel opmerken dat de automatische lader van negatiefstroken prima werkt afgezien van de onscherpte. Ditzelfde geldt in principe ook voor de diahouder.
De meegeleverede software is afgezien van het echte relatief gebruikersonvriendelijke scaninterface ook de moeite waard. Tekstherkenning werkt prima. Scannen naar PDF is ook een genoegen.
- Scan-kwaliteit
- Mogelijkheden